Dodaj do ulubionych

ciagle przesikiwanie

23.09.13, 09:17
hej,moj synek ma 2,5 miesiaca i mamy ciagly problem z mokrym ubrankiem w nocy...przewijam go zwykle po kilku godzinach ale juz i tak z boku ma mokra plame,aktualnie uzywam 3 dada ale przy pampersach bylo to samo...ukladam mu siusiaka do dolu bo myslalam,ze to dlatego ale dalej jest mokro,nie jest tak co noc ale bardzo,bardzo czesto,miala ktoras tak?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 09:30
      A nie macie za dużych pieluch?
    • pinkster Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 09:43
      Falbany przy pieluchach dobrze wywinięte - na zewnątrz? Starannie ułożone? smile
      • morenadenna Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 09:49
        pieluchy sa dobre,juz 2 tyg dwojki byly za male,moze rzeczywiscie niestarannie je zakladam w nocywink
    • anjaka1983 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 10:16
      Też tak mieliśmy, mimo że rozmiar pieluchy dobry, starannie założona, falbana wywinięta, siusiak w dół. W pewnym momencie po prostu minęło. Jedna z nierozwiązanych tajemnic pierwszych tygodni życia młodego wink
    • murwa.kac Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 10:41
      mialam tak tylko przy za malym rozmiarze.

moze za szeroko rzepy zapinasz?

z obserwacji i historii zaslyszanych - sporo dzieci tak ma i to po prostu mija.
    • swistak-3 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 14:43
      my używaliśmy Pampers premium care i takie problemy były sporadyczne. Teraz używamy rozmiaru 4 i ten rodzaj pampersów już nie jest taki dobry. Przerzuciliśmy się na rossmanowe babydream i nie są złe. Pamiętam, że w tym wieku córce najbardziej odpowiadały Happy, ale w przypadku synka nie sprawdzają się. To chyba zależy od dziecka, popróbuj różnych rodzajów pieluch i wybierz te najodpowiedniejsze dla twojego dziecka.
      To co jest dobre dla jednego dziecka nie koniecznie odpowiada drugiemu.
      • neffi79 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 14:54
        Bo Pampers premium care są dobre tylko do rozmiaru 3. My właśnie wtedy przerzuciliśmy się na Pampersy zielone. Zielonych nie przesikała nigdy. Białe kilka razy, ale wiem, ze były za duże i za luźno zapięte.
        • anjaka1983 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 15:02
          nam premium care 4 pasują smile wszystko od dziecia zależy
        • trusia29 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 18:23
          neffi79 napisał(a):

> Bo Pampers premium care są dobre tylko do rozmiaru 3. My właśnie wtedy przerzuc
          > iliśmy się na Pampersy zielone. Zielonych nie przesikała nigdy. Białe kilka raz
          > y, ale wiem, ze były za duże i za luźno zapięte.

No co matka to opinia. My z kolei nie używamy zielonych, bo i małe (mniejsze niż białe) i słabsze.. smile Używamy rozmiar 4 a syn mierzy 84 cm i waży 12 kilo. Myślę, że następne kupimy już 5.
    • trusia29 Re: ciagle przesikiwanie 23.09.13, 18:21
      Pampersy biała kup, czyli Premium Care.
      Dada w porównaniu z nimi to byle co. Sprawdziłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka