01.11.13, 08:30
Corka ma 3 miesiace. Jest karmiona mm. Kiedy podawac jej herbatke? W przerwach miedzy karmieniami? Do tej pory pila dodatkowo z piersi wiec jej nie podawalam herbatki,ale teraz juz nie chce. I ile powinna wypic herbatki na dobe?
Obserwuj wątek
    • stokrotka_beauty Re: Herbatka 01.11.13, 08:38
      Zamiast herbatki proponuję zwykłą wodę.
    • kriss_1 Re: Herbatka 01.11.13, 10:32
      A musi w ogóle coś pic oprócz mm? Jeśli musi to wylacznie woda, zwl jeśli masz na myśli herbatki granulowane -czyli woda z cukrem- nie nadające sie dla nikogo, a juz na pewno nie dla dzieci.
    • momoneymoproblems Re: Herbatka 01.11.13, 10:47
      herbatki do zaparzania, jak np. koperek można podawać już od pierwszego tygodnia życia. Jeśli córka nie ma problemów z gazami to nie ma sensu. Ogólnie jeśli nic jej nie dokucza to lepiej podawać wodę
    • kasiap0585 Re: Herbatka 01.11.13, 11:23
      Ja niczym nie dopajałam bo nie było takiej potrzeby (mm prawie od urodzenia).
      Zaczęłam podawać wodę po 6-tym miesiącu jak dietę zaczęłam rozszerzać.
      Trochę trudno było małą nauczyć pić coś innego niż mleko zwłaszcza, że woda jest bezsmakowa, ale udało się. Radzili żebym dawała wodę wcześniej nie w celu dopajania, ale po to żeby dziecko się przyzwyczaiło. Być może była to dobra rada.
      Też proponuję wodę, w herbatkach mnóstwo cukru jest. Ewentualnie rumianek.

Pozdrawiam
    • ilianna Re: Herbatka 01.11.13, 11:56
      Dawaj wodę, niech wypije ile chce. Jak nie chce nic, to też ok smile.
      • andzia25874 Re: Herbatka 01.11.13, 15:25
        Wlasnie czytalam ze te herbatki powoduja pozniej prochnice. Wode dawalam i jak juz zalapala to pilasmile
        • valtho Re: Herbatka 01.11.13, 23:28
          Jak pije wodę to idealnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka