Dodaj do ulubionych

Mleko matki na katar?

29.12.13, 15:33
Na portalu parenting.pl wyczytalam, ze najlepsze kropelki do nosa to mleko matki. Czy ktoras z Was stosowala taki sposob? Wydaje mi sie, ze mleczko jest troche lepkie, wiec czy nie zatkam malego noska?

Uprzedzam, ze nie pytam jak walczyc z katarem u niemowlaka, bo to juz wszystko wyczytalam w innym watku (dzieki Murwa za podanie linkow do jezcze innych watkow smile)
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: Mleko matki na katar? 29.12.13, 15:52
      Wiele źródeł podaje sposób z mlekiem na katar, osobiście nie próbowałam bo używam soli fizjologicznej lub wody morskiej i intensywnie odciągam.
    • chyba.ze Re: Mleko matki na katar? 29.12.13, 18:40
      Stosowałam.
      Sposób prosty, łatwy i skuteczny.
      Pokarm matki w przeciwieństwie do innych cudów jest całkowicie jałowy i na dodatek darmowy.
    • rulsanka Re: Mleko matki na katar? 29.12.13, 22:05
      Spróbuj sama sobie wkroplić. Fantastycznie łagodzi, a spływając na gardło jest pysznie słodkie.
      Mleko jest lepsze od soli fizjologicznej bo skuteczniej nawilża, poza tym zawiera substancje bakteriobójcze.
      • mmajcka Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 01:39
        A sprobowalam! Zapodalam corce i sobie. Dziecku zakrapiam sola morska a dodatkowo po jedzeniu po kropelce mleczka smile A potem sobie. Chyba jest lepiej. Jeszcze tylko meza musze namowic i moze cala rodzinka wyzdrowieje?
        wink
        • lucy2011 Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 11:40
          A ja mam pytanie czysto techniczne. W jaki sposób zakraplacie mleko? Odciągacie ciutke i co potem? Jak zapodajecie po kropelce do noska?
          • rulsanka Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 11:58
            zakraplaczem, pipetą, pojemniczkiem po soli fizjologicznej
          • mmajcka Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 13:35
            A ja nasaczam patyczek do uszu i przykladam do noska i tylko z brzegu tak zeby wpadla kropelka.
            • mala1234567 Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 15:27
              Kapitalny pomysł! Dzięki za radę!
          • chyba.ze Re: Mleko matki na katar? 30.12.13, 20:23
            Sposób najprostszy z możliwych- w trakcie karmienia psikałam wprost z sutka po kolei do każdej dziurki niemowlaka.
            Polecam.
            • mmajcka Re: Mleko matki na katar? 31.12.13, 19:19
              Sprobowalam smile
              Widok - podejzewam bezcenny smile
              Trzeba dobrze opracowac trudne manewry cycem a do tego nie parsknac smiechem na ta sytuacje i gdy zdziwione oczy dziecka patrza na ciebie, bo mleko trafia nie do tej dziurki co zwykle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka