Dodaj do ulubionych

co na kupke?

11.01.14, 14:30
Córka ma 2 miesiące. Karmię ją piersią. Nie moze zrobić kupki, chociaz widze że by chciała, pręży się ciśnie, płacze i nic. Czy są może jakieś kropelki dla takich dzieci? a może ja mogę cos wziąść żeby na nia podziałało
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: co na kupke? 11.01.14, 14:56
      Mozna podawać dziecku priobiotyk. A w ostateczności czopek,ale nie często.
    • aaaniula Re: co na kupke? 11.01.14, 20:38
      a jak często tą kupę robi? Może nie pręży się na kupę tylko na bąki i boli ją brzuszek?
    • grajfrutt Re: co na kupke? 12.01.14, 13:54
      Możesz spróbować pić herbatę koperkową, skoro karmisz piersią, może mała ma problem z bąkami. Najlepiej poradzić się pediatry prowadzącego, ja osobiście tak małemu dziecku bałam się podawać cokolwiek na własną rękę, nawet jak było napisane że można.
      • boo-boo Re: co na kupke? 26.01.14, 17:14
        "Możesz spróbować pić herbatę koperkową, skoro karmisz piersią,..."
        Co najwyżej karmiąca sobie zdrowo bąki popuszcza...
    • skrytapiromanka Re: co na kupke? 12.01.14, 14:44
      ja przez 3 mies. podawałam biogaję i kupy były codziennie. możesz kupić rurki windi - pomagają i na gazy, i na brak kupy, a nie ingerują za bardzo w organizm. masaż, delikatne przyciskanie kolan do brzuszka i ciepła kąpiel też mogą pomóc.
    • 25monique Re: co na kupke? 13.01.14, 05:02
      Herbata koperkowa na gazy, plus kompot jabłkowy! Możesz zjeść jabłka z kompotu również. U mnie dziala błyskawicznie na córeczkę. Spróbuj tego zamiast chemii najpierw. Powodzenia
      • stara-a-naiwna Re: co na kupke? 27.01.14, 05:12
        Też możesz zjeść (i reguralnie zacząć jeść) suszone ślowki
    • murwa.kac Re: co na kupke? 13.01.14, 06:53
      przy karmieniu piersia norma jest brak kupy. poczytaj o trawieniu bezresztkowym.

prezy sie, spina, placze - normalny objaw niedojrzalosci ukladu pokarmowego.
      nie faszeruj jej chemia, te wszystkie krople i kropelki sa zbedne i nic nie daja. to minie samo.
      nos ja duzo (chusty uzywasz?) bo wtedy naturalnie masujesz brzuch, kladz ja na brzuchu duzo w ciagu dnia, do spania na brzuchu jak sie uda i bole brzucha magicznie mina.
    • lidek0 Re: co na kupke? 13.01.14, 07:35
      Często pomaga przepajanie ciepłą wodą.
      • boo-boo Re: co na kupke? 26.01.14, 17:16
        Chyba dziecka na mm- po co przepajać dziecko piersiowe wodą ...........ty jak już lidek coś powiesz w temacie KP to ręce i cycki opadają.
    • malinoweciacho Re: co na kupke? 17.01.14, 12:41
      Troszkę soku z suszonych śliwek.
    • neffi79 Re: co na kupke? 17.01.14, 13:24
      nic
      pediatra mówiła mi, że mozna podać kawałeczek czopka gdzie dziecko wyjątkowo męczy się i ekstremalnych sytuacjach, ja to zrobiłam raz, gdy nie robiła kupki dobre kilka dni i zwijała sie z bólu.
      O "przepajaniu" wodą podczas karmienia piersią nie słyszałam. nie rób tego.
    • boo-boo Re: co na kupke? 26.01.14, 17:08
      "a może ja mogę cos wziąść żeby na nia podziałało"

A w jaki sposób miałoby się to stać ?
      Mleko wytwarzane jest z twojej krwi, a nie treści żołądkowej.

Masaż brzuszka, przyciąganie (delikatne) kolanek dziecka do klatki piersiowej.
      Piersiowe mogą nie robić kupy i ze 2 tygodnie.
    • mamatin Re: co na kupke? 26.01.14, 19:59
      spróbuj zjesc gotowane buraki lub kromke chleba razowego z miodem, suszone, sliwki,
      • murwa.kac Re: co na kupke? 26.01.14, 20:15
        ja myslalam, ze autorka pyta co na kupke dziecka, a nie swoja...
      • boo-boo Bosz........... 27.01.14, 08:03
        To dziecko ma problemy z brzuchem, a nie matka.
    • tomelanka Re: co na kupke? 26.01.14, 21:50
      U mojego pomagało dawanie na czczo lyzeczki ciepłej wody. Tylko nie piszcie że to przepajanie a ja nic nie wiem o kp bo karmiłam prawie dwa lata wink na pewno mu to nie zaszkodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka