Dodaj do ulubionych

Zamrożone mleko

14.02.14, 12:31
Czytając forum wiele razy natknęłam się na wasze opinie, że dziecko nie chce jeść rozmrożonego mleko. Postanowiłam spróbować i okazało się, że mój synek też nie jest zainteresowany takim mlekiem. Co robiłyście z takim mlekiem? Czy wylądowało w zlewie, czy ewentualnie po dodaniu jakiejś kaszki dziecko jadło. Mam sporo swojego mleka i na razie nie korzystam z mleka mrożonego, ale też nie wiem czy jest sens trzymania 15 l mleka w zamrażarce w sytuacji, gdy synek i tak nie będzie go jadł.
Z góry dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • kaskaleczna Re: Zamrożone mleko 14.02.14, 12:37
      nie pomogę w tem temacie. bo mój synio je rozmrożone mleczko mojewink
      • kaskaleczna Re: Zamrożone mleko 14.02.14, 12:41
        tylko ja mleka nie podgrzewam tylko czekam az samo uzyska pokojowa temperature, albo ewentualna delikatna kapiel wodna pojemniczka z mlekiem
    • madzia8501 Re: Zamrożone mleko 14.02.14, 13:03
      u mnie tez nie było z tym problemu - ja po wyjęciu z zamrażalnika wstawiałam te mleczko do lodówki i tam rozmarzało, a wieczorem wystawiałam je do temperatury pokojowej i w nocy synek zjadał je ze smakiem. Po tym jak zabrakło mojego mleczka mieliśmy spory kłopot bo nie chciał jeść w nocy żadnego mleczka(tzn widać że był głodny ale chciał modyfikowanego - mimo że wieczorem jadł mm).Teraz wszystko wróciło do normy.4 miesiące mały jadł mleczko rozmrażane .
    • awidyna Re: Zamrożone mleko 14.02.14, 13:54
      Kiedyś czytałąm, że mamy takie mleko dawały do kąpieli dziecka wink Chyba lepsza opcja niż zlew wink I jak możesz to spróbuj takie rozmrożone mleko bo czasami przenika zapachem opakowania i dziecko nie chce. A w czym mrozisz?
      • mk_z Re: Zamrożone mleko 14.02.14, 16:01
        Mroziłam w specjalnych woreczkach. Po rozmrożeniu ma zapach mydła i pewnie z tego powodu nie chce jeść. Próbowałam rozmrozić w lodówce, potem podgrzać a także rozmrażać w kąpieli wodnej. Zapach pozostaje bez zmian. Wiem dlaczego jest taki zapach, szkoda tylko, że nie chce takiego jeść. Na szczęście jeszcze wystarcza mu tego bieżącego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka