marteczka19880 14.04.14, 17:53 Mam coreczke ktora ma kolke i problemy z brzuszkiem. Nie spi a tylko placze. Niunia skonczyla dwa miesiace. Czy lek niemiecki sab simplex jej pomoze? Czy i kiedy jej to minie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.misko-wasowska Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 18:30 Witam, może Pani spróbować, u większości dzieci problem mija po 4 m.ż. chociaż często wcześniej jest poprawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 19:04 Niemiecki sab simplex to to samo co nasz espumisan. Spróbuj najpierw tego, wyjdzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 19:20 Może pomoże, może nie ale kup Bobotic lub Espumisan, działa tak samo, a po 4 miesiącu wszystko przejdzie i tak. Często jest tak, że ok. 1-2 miesiąca życia szuka się jakiegoś leku, podaje się przez miesiąc, dwa. Pisze na forum, że nic nie działa, że nadal są kolki, aż tu nagle pewnego dnia mijają, a 3 miesiące zleci raz dwa. Druga opcja to taka, że ktoś kupuje lek w 3 miesiącu i nagle okazuje się, że czyni cuda, a to akurat przypadek, bo po prostu u dziecka kolki się skonczyły. Ale pewnie spróbować można, może choć trochę pomogą. Wiem jak to jest jak dziecko płacze po 4 godziny i nic nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 19:25 u mnie akurat espumisan rzeczywiście działał. W połączeniu z suszarką Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka19880 Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 21:33 Dziekuje za otuche. oby sie te slowa sprawdzily. Tylko cierpliwosc mnie ratuje co jest juz na wykonczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 21:40 U nas pomogl na tyle, ze ten placz stal sie możliwy do utulenia. Dziecko dalej placzliwe i ciągle na rękach, ale bylo lżej. Mocno pomagaly cieple oklady na brzuszek. Zwlaszcza wieczorami. Chyba pomagaly na ból brzuszka i uspakajaly. Odpowiedz Link Zgłoś
malaidka Re: Czy to pomoże? Sab simplex 14.04.14, 23:31 Zgadzam się z przedmówczyniami. To ta sama substancja. Mnie najbardziej odpowiadał Bobotic ze względu na to, że w twist-offach był żel, którego nie sposób było wypluć. Ale wbrew pozorom, chociaż wiem jakie to okropne nie móc dziecku pomóc, szybko minie. Co do leków-czasem te substancje pomagają bardziej rodzicom niż dzieciom. Zawsze jest to jakaś forma pomocy, no i myśl, że bez tego mogłoby być gorzej. Polecam też chustę. Ja córkę rozbierałam do pampersa i nosiłam. Pomagało! Z założenia kupiłam ją tylko po domu, na kolki, żeby mieć ręce wolne i móc cokolwiek zrobić i szybko doszłam do takiego momentu, w którym ciężko mi było się z nią rozstać. Odpowiedz Link Zgłoś
reni1986 Re: Czy to pomoże? Sab simplex 15.04.14, 12:41 Nam pomogl sab simplex od razu na drugi dzien Super lek! Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia_pela Re: Czy to pomoże? Sab simplex 15.04.14, 13:11 Twoje dziecko nie mialo wiec kolki jesli pomoglo mu cokolwiek I to od razu, nie masz pojecia o kolce. Do autorki watku, sprobuj cos z simeticonem, z mojego doswiadczenia powiem ci, ze samo minie po 3 miesiacu. U nas po 12 tygodniu bardzo zlagodnialo, po 14 tyg KONIEC byl wiec zacisnij zeby, wiem jak to ciezko, minie niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka19880 Re: Czy to pomoże? Sab simplex 15.04.14, 15:13 Oby bylo tak jak mowisz dziekuje za rady Odpowiedz Link Zgłoś
zoja.anna Re: Czy to pomoże? Sab simplex 15.04.14, 15:11 nam pomogło windi. Teki rurki do pupy. Po naoliwieniu oliwką wkłada się do pupy i od razu słychać gazy, po chwili dziecko zazwyczaj robi kupę. Odkąd zaczęłam stosować windi to zapomniałam czym są kolki. Odpowiedz Link Zgłoś
malaidka Re: Czy to pomoże? Sab simplex 15.04.14, 18:39 Potwierdzam, fajny wynalazek! Warto wypróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka816 Re: Czy to pomoże? Sab simplex 17.04.14, 22:16 Moja córeczka też miała kolki i u nas sprawdził się masaż brzuszka, Delicol i Latopic. Oba preparaty podawałam przez 3 miesiące. U nas Espumisan nie pomógł, więc i Sab Simplexu nie zamawiałam. Nam Delicol i Latopic poleciła moja koleżanka, u której też była poprawa po tych specyfikach. Nam ten zestaw bardzo pomógł. Mała była spokojniejsza, mniej się prężyła i ogólnie widać było, że brzuszek mniej ją boli. Każdorazowa próba odstawienia tych preparatów powodowała ponowne bóle i kolki. Dodam jeszcze, że Latopic podawałam jedną saszetkę dziennie i kupowałam duże 30 saszetkowe opakowania, które wychodziły dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś