Dodaj do ulubionych

ILE RAZY KUPKA?????

22.08.04, 20:36
Witam,
prosze o rady w ponizszej kwestii..
moj synek konczy wlasnie 3 mc, i od jakiegos miesiaca coraz rzadziej robi mi
kupki ... maly karmiony jest glownie piersia czasami dostaje mieszanke (ale
b.rzadko). Ma kolki wiec podaję mu esputicon. Ostatnią kupkę zrobil mi 4 dni
temu .. jak dlugo powinnam jeszcze czekac ? Nie chce stymulowac kupek
czopkiem glicerynowym zeby pupa się nie przyzwyczaila.. Maly dostaje tez
herbatke plantex ...
Obserwuj wątek
    • tupelo Re: ILE RAZY KUPKA????? 22.08.04, 21:36
      Kazdy pediatra Ci to powie, ze to narmalne. Dziecko na piersi moze robic tyle
      kupek dziennie, ile karmien, ale moze tez zrobic jedna na tydzien. Do tego ok.
      3-4 miesiaca ilosc kupek wlasnie sie zmniejsza.
    • goskajm Re: ILE RAZY KUPKA????? 22.08.04, 22:47
      Cześć!
      Też miałam podobny problem z synkiem(teraz ma prawie 5 miesięcy).Chodziliśmy z
      nim po lekarzach i każdy mówił ze stoickim spokojem,że tak właśnie może być-
      teraz dopiero wszystko się normuje(miał wtedy ok.3 miesięcy) i może robić kupki
      nawet raz na tydzień(dostawałam szału,gdy to słyszałam,więc cię
      rozumiem).Fakt,że razem z tymi problemami pojawiły się kolki..Dawałam maluchowi
      Debridat,przepisany przez pediatrę,czasami jak się już męczył pomagałam
      czopkiem. Stosowałam drastyczną dietę,bo było podejrzenie,że coś nie tak z
      trawieniem itp,itd.No i w końcu,dokładnie w dzień ukończenia 4
      miesiącasmile,wszystko się unormowało i Marcel od tej pory robi kupki bardzo
      różnie-czasami dwie dziennie,czasami co 3 dni,czasami codziennie jedną..Dlatego
      cierpliwości i trzymajcie się!
      • mala_1 Re: ILE RAZY KUPKA????? 23.08.04, 06:16
        Hej,
        dzięki za wasze odpowiedzi troche mnie uspokoily ... W takim razie poczekam
        jeszcze 2-3 dni na ta jego kupkę smileNie chcialabym jej ciągle stumulowac
        czopkiem. Ja tez podawalam malemu wczesniej Debridat ale z moich obeswacji
        wynikalo ze to przez ten lek jest problem z kupkami i go odstawilam zastepujac
        go esputiconem. Teraz juz sama nie wiem czy to byl dobry pomysl bo kolki w nocy
        nasilily się. Wiecie jak to jest kazdy pediatra mowi co innego... naszego
        lekarza odwiedzimy dopiero w przyszlym tygodniu bo aktualnie nie am nas w
        miejscu zamieszkania więc ciekawa jestem jak on zasugeruje rozwiazanie tego
        problemu smile

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • ulagryg Re: ILE RAZY KUPKA????? 14.09.04, 17:38
      Na pewno wszystko jest ok.
      Mamy podobną sytuację.Ola skończyła wczoraj 3 miesiące i robi kupę co 4 dni
      (karmię tylko piersią).Kolki też są-łapią Ja podczas większości karmień-koszmar.
      Przez miesiąc kupa pojawiała się co 7 dni, teraz jedziemy na debridacie i to
      chyba zwiększyło częstotliwość załatwiania się.
      Próbowaliśmy dwa razy wywołać kupę czopkiem (6 dni od ostatniej), ale nic z
      tego.
      Ola sama zrobiła normalną, porządną kupę 7 dnia.Lekarz mówi nam, że dopóki nie
      ma zatwardzeń, kupa raz na 7 a nawet 10 dni jest ok-to dolna granica normy.
      Wiem też, że nie powinniśmy prowokować, bo Maleństwo łatwo się do tego
      przyzwyczai...
      Pediatra powiedziała nam,że może tak być do 7 miesiąca, dopóki Dziecko nie
      będzie dostawało soczków.
      powodzenia
      ula
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka