Dodaj do ulubionych

Do kąpieli

01.07.14, 19:04
Witam
Zastanawiam się nad takim materacykiem do kąpieli dla noworodka materacyk
Czy ktoś może taki miał i może się wypowiedzieć?
Mamy małą łazienkę, materacyk można złożyć i schować.
Mam wątpliwości co jak dziecko się wygina, płacze i jest całe nieszczęśliwe z jakiegoś powodu. Czy ciągle będzie na tym bezpieczne?
Zastanawiam się też nad zwykłą dmuchaną wanienką turystyczną.
Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • olik81 Re: Do kąpieli 01.07.14, 19:18
      co do materacyka się nie wypowiem ale jeśli chodzi o dmuchaną (widziałam w pepco za jakieś 30 zł) to chyba lepsza składana flexi bath ,oglądałam, fajna bo na wyjazdy praktyczna choc jak dla mnie cena za wysoka jak na wanienkę więc odpuściłam
    • skrytapiromanka Re: Do kąpieli 01.07.14, 19:21
      ja bym się bała, że dziecko, które obraca się na boczki, po prostu z tego wpadnie do wody.

"Zastosowanie materaca Easy Bath oznacza dla rodziców koniec głębokiego schylania się. Używając materac odciążasz plecy, a jednocześnie masz wolne ręce do mycia dziecka i do zabawy z nim." - koniec schylania? czyli nalewamy pełną wannę wody (sama dla siebie tyle nie leję), kładziemy tygodniowe dziecko materacu i cieszymy się wolnymi rękami? nie, dzięki.
    • ewa.misko-wasowska Re: Do kąpieli 02.07.14, 08:56
      Moim zdaniem lepsza będzie wanienka, jest łatwiejsza w czyszczeniu, zatem bardziej higieniczna,
      pozdrawiam serdecznie
      • ulastak Re: Do kąpieli 08.07.14, 14:58
        www.krissc.pl/pl/podstawka-mala-z-suszarka-pod-mala-wanne-80cm.html mi to baaaardzo ułatwia życie i oszczędza kręgosłup big_grin poza tym ma mocną stabilizacje, nie ma mowy o jakims chwianiu czy przewracaniu
    • panizalewska Re: Do kąpieli 02.07.14, 11:32
      Mam małą łazienkę. Wanienka wisi w pionie na haczyku nad pralką. Da się.
    • nauta_ Re: Do kąpieli 02.07.14, 17:46
      Jak to dobrze kogoś bardziej doświadczonego zapytaćsmile
      Już przejrzałam na oczywink
      Oczywiście nie kupuję.
      Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka