Dodaj do ulubionych

Z jakich spacerówek korzystacie?

24.07.14, 16:11
Napiszcie, proszę, z jakich spacerówek korzystacie, czy jesteście z nich zadowolone? Jakie mają wady? Jakie zalety? Ja już głupieje od czytania informacji w internecie. Co mi się jakiś wózek spodoba, to gdzieś indziej przeczytam o jego wadach i się zniechęcam. Najlepiej byłoby samemu przetestować kilka modeli przez pare dni, ale, jak wiadomo, nie ma takiej możliwości. Dlatego prośba do Was, jako użytkowników swoich spacerówek, ocencie swoje wózki. Może to pomoże mi przy wyborze smile
Obserwuj wątek
    • cantatrice_chauve Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 16:30
      Hej ale interesuje Cie spacerowka - parasolka, lekka do samochodu czy stabilna spacerowka z większymi kolkami,z pełna rączka i duzym koszem?
      • craash1 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 21:43
        Właśnie zależałoby mi na połączeniu jednego i drugiego, tzn. żeby była lekka, bo mieszkam na czwartym piętrze bez windy i musze znosić dziecko w wózku, bo jeszcze nie chodzi, i jednocześnie taka sztywniejsza, nie typowa parasolka, bo synek jest jeszcze mały (niespełna rok), dlatego chciałabym żeby się rozkładała na leząco, żeby mógł sobie pospać w razie potrzeby, a typowa parasolka się nie rozkłada do leżenia
        • murwa.kac Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 21:49
          maclaren ktorys sie rozklada. nie pamietam teraz ktory.
          city mini jest porownywalny do spacerowki i rozklada sie plasko.
          • bisiek10 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 22:59
            Techno XT sie rozklada na plasko.Quest chyba tez tyle ze quest jest mniejszy i ma mniejsze kolka.
    • bisiek10 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 17:11
      forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html

BTW. Maclaren Techno XT smile Lekki ,mily i przyjemny tongue_out Jesli chodzi o parasolke.Wczesniej mielismy Mothercare MY 3.
    • lidek0 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 17:24
      Dla mnie najważniejsze były duże pompowane i skrętne koła, dobrze jak rączka jest przekładana /bo nie musisz iść pod słońce czy wiatr/, ale wózek na dużych pompowanych kołach jest ciężki /w prowadzeniu to zaleta/ a jak musisz go często dźwigać to staje się to wadą.
    • murwa.kac Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 18:33
      xlander trojkolowy i baby jogger city mini

xlander fajny, bo duze kola, mega wygodny i na ekstremalne warunki, w jakich go uzywalismy (piesze wycieczki po Kaszubach, lasy, pola, rowniez zima, plaza) idealny.

jednak city mini i lzejszy i latwiejszy w prowadzeniu i o niebo lepszy system skladania. no i mniejszy po zlozeniu, co jest wazne jezeli masz wozic spacerowke samochodem.
      o ile xlander w duzym sedanie czy combi nie stanowi problemu, o tyle w mniejszych samochodach (np golf) juz trzeba zdejmowac kolko/a zeby zmiescic. BJ wszedlby nawet do malucha wink

wszystko zalezy gdzie masz zamiar korzystac z wozka.
      bo jezeli mieszkasz na wsi, wertepy, etc - niezbedne sa duze kola.
      w miescie juz moga byc mniejsze (choc maclarenem zima w zyciu bym nie wyjechala poza klatke schodowa wink )
    • heet_joe Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 18:42
      Ja mam emmaljunge duo combi i wózek jest kapitalny dopóki nie trzeba go znosić. Też szukam czegoś do używania w mieście i podczas zakupów. Mamy duży samochód i wózka nawet nie składamy, ale jak mam go wnosić do sklepów, to mi słabo smile Natomiast nie wyobrażam sobie innego wózka na wsi, do lasu, na wertepy. Tyle, że marzy mi się coś bardziej nowoczesnego smile
      • murwa.kac Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 18:48
        emma jest swietna.
        na wertepy - nie ma chyba lepszego wozka.

ale znosic tą landare chociaz 5 stopni - masakra.
        chyba ze - patrz stopka big_grin big_grin big_grin
    • stara-a-naiwna Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 19:31
      mam maxi cosi (bebe comfort) mura

zalety
      - wygodny ogólnie
      - dobrze skrętny
      - chodzę z nim na pola (wertepy) na pola i daje radę (4 x duże pompowane koła)

wady
      - ciężki
      - raczej duży

i co do wyboru wózka
      pojedź do dużego sklepu, pojeździj kilkoma i weź taki jaki Ci najlepszy przypasuje

my kupiliśmy używany o 60% tańszy niż nowy
      • netka892 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 25.07.14, 11:01
        Też mam maxi cosi mure. Jest bardzo stabilny i w sam raz na spacery po wsi, po polnych drogach, ale jest na prawdę bardzo ciężki. Jego największą wadą jest siedzenie, które jest dość wąskie ( córa ma 8 miesięcy i waży prawie 10 kg i zaczyna jej się robić w tym siedzeniu ciasno), siedzisko jest bardzo grube (w upały dziecko jest całe spocone na plecach), w czyszczeniu też nieciekawe. Przy każdym najmniejszym zabrudzeniu trzeba czyścić całe siedzisko, bo widać zacieki. Jak na tak kosmiczna cenę ma za dużo wad
    • mmajcka Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 19:48
      Peg Perego Book Plus
      Jestem bardzo zadowolona. Latwo sie prowadzi, sklada. Ma duzy kosz na zakupy. Mozna zamontowac tez siatke od podnozka do takiego zabezpieczenia co dziecko rece trzyma (nie wiem jak to wytlumaczyc sad) i nie wypadaja zabawki. Kilka mam mnie zaczepialo, ze jest to fantastyczny pomysl. Wydaje mi sie tez, ze jest szeroki, czyli dla starszego dziecka w kurtce zimowej nie powinno byc ciasno. Ale na wertepach bedzie ciezko. Wad puki co nie znalazlam smile
    • cantatrice_chauve Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 20:03
      Mam Inglesine Trip- parasolke. Bardzo lekki komfortowy super sie składa i dobrze czyści
      • szonik1 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 21:52
        Inglesina trip - lekka, poręczna do noszenia, rozkłada się prawie na płasko, korzystamy od 11 miesiąca córki do teraz, a ma już 2 lata i 2 miesiące. Stabilna, w zasadzie ma 8 kółek.
        • wilkowaona Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 24.07.14, 22:37
          Ja mam stokke xplory od urodzenia synka. Mieszkam na wsi a synek urodził sie w styczniu i wozek daje radę, w zimie także. Na początku robiliśmy nim kilometry po lasach, da sie, ale nie jest to jakaś bardzo komfortowa jazda, wozek pomimo przewagi zalet jednak jest dość twardy, każdy kamyk, szyszka, no cóż... Ale: np. Składa sie koła i wciąga super po schodach - nie trzeba dźwigać, dziecko siedzi wysoko- dla mnie super, bezpiecznie, nie ogląda swiata z perspektywy jamnika, ja nie muszę sie schylac do dziecka i dużo by pisać, no i ten wygląd, jest piekny. Ale przy drugim dziecku kupię na pewno dodatkowo jakiś tani, z wielkimi pompowanymi kołami.
    • anjaka1983 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 25.07.14, 00:39
      mamy joolza. nie zawiódł mnie w żadną pogodę, w żadnych warunkach. prowadzi się jednym palcem, podbija jedną ręką (dziecię 11kg plus wypełniony kosz na zakupy). kilka miesięcy temu zachciało mi się parasolki - żeby czasem coś lżejszego, w podróż, bla bla. kupiliśmy maclarena xt. sprzedałam go po 1,5 miesiąca wink to był naprawdę dobry wózek, ale rozpuszczona przez joolza nie miałam do niego cierpliwości smile
    • myaka Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 25.07.14, 10:55
      Mieszkamy w gorach, posrod lasow wiec teren trudny.
      Jezdzimy emma. Super sie spisuje. Nawet zimowe zaspy jej nie straszne wink Ale jest duza, nieporeczna itd - na szczescie ja wozka nigdzie znosic, wnosic nie musze wiec luz.

Na spacery poza lasem, na wyjazdy uzywamy Britaxa B-agile - kocham ten wozek od pierwszej jazdy! A kupilam go przypadkiem, mial byc tylko na podroz samolotem wink
      Sklada sie go jedna reka, pasuje nawet do malego auta. Ma duze siedzisko, rozkladane na plasko, wielka bude.
      Jestesmy tak zadowoleni z b-agile, ze myslimy nad wymiana emmy na cos 'terenowego' od britaxa.
    • mika8001 Re: Z jakich spacerówek korzystacie? 25.07.14, 15:09
      Bez problemu z 4 piętra znoszę micralite superlite. Ale co do jego "urody" to już zdania sa mocno podzielone...
    • murwa.kac przeklejone przez moderatora 26.07.14, 14:48
      keiti1978zg

Poszukuje wygodnego wozka, choc jako alternatywe dla tego co mamy po starszym synku, taki zeby nie był zbyt ciezki, do przewozenia w aucie ) mały bagaznik fiata panda) myslałam o espiro magic jak sie zachowuje? Nasza spacerowka po starszym synku sie pomalu sypie, wiec ten musialaby sobie z czasem poradzic i ze sniegiem i miejskimi kraweznikami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka