Dodaj do ulubionych

Furagina a kp

29.09.14, 14:14
witam dziewczyny,

wiem że to wątek na KP ale tutaj was tak dużo! Od porodu (4 mc) męczy mnie zapalenie infekcja dróg moczowych. Raz jest gorzej raz lepiej raz tragedia. Antybiotyki nie pomagają. Przed ciążą też cierpiałam na nawracajace infekcje tego typu. Ale zawsze furagina pomagała i po kilku dniach był spokój. Teraz już jestem wykończona. Chciałabym wziasc choć 2 tab dziennie przez 3 dni. Czy zaszkodzi to małej, czy powinnam odśtawic ją (bardzo nie chce), już nie wiem co robić...
Obserwuj wątek
    • kjut Re: Furagina a kp 29.09.14, 14:35
      Można brać w ciąży, wiec można też przy kp. Możesz spróbować skoordynować branie tabletki z karmieniem - wtedy do następnego karmienia stężenie leku juz spadnie.
      A następnym razem z tego typu pytaniami zapraszam na Karmienie Piersią - tam są ekspertki, które znają się na zagadnieniu leczenia w trakcie kp.
    • murwa.kac Re: Furagina a kp 29.09.14, 14:46
      mozna

tu masz liste lekow, ktore mozesz przy kp brac

forum.gazeta.pl/forum/w,570,72448865,72462769,Furagin_Urosept_mozna.html
    • leminia Re: Furagina a kp 29.09.14, 16:26
      Brałam furagine przy kp. Właśnie na forum kp dowiedziałam się że można smile
    • tomelanka Re: Furagina a kp 29.09.14, 19:21
      Mi lekarz dal a maly mial niecałe 2 tygodnie
    • klubgogo Re: Furagina a kp 29.09.14, 20:40
      Antybio
      > tyki nie pomagają.

Co to znaczy że nie pomagają? Robiłaś jakieś posiewy przed przepisaniem antybiotyku? Posiew z pochwy i posiew moczu oczywiście.
      • mamaleny1992 Re: Furagina a kp 29.09.14, 21:24
        U mnie niestety jest bardziej skomplikowana sytuacja. Mam częste nawroty od 10 roku życia. stwierdzono bakterie paciorkowca gdzieś koło 17 urodzin. Od tego czasu jadłam przez pierwsze 10 dni miesiąca 2 tab furaginy a resztę vita butin - pół roku. Kolejne pół miałam odstawiać. I tak robiłam latami. No nic zjem furaginke i zobaczymy co z tego wyniknie.

Mój lekarz stwierdził że przy kp nie można furaginy i dal antybiotyk. Ale przy 2 opakowaniu zrezygnowałam. Urosept, zurawit, vitabutin, fitolizyna, witamina c i dużo dużo płynów nie pomagają (woda, herbata i sok żurawinowy) moja nadzieją w tej małej żółtej tabletce!

Dziękuje za odpowiedzi!
        • klubgogo Re: Furagina a kp 01.10.14, 18:07
          I tak robiłam latami. No nic zjem furag
          > inke i zobaczymy co z tego wyniknie.

Jaja sobie robisz, prawda?
    • ewa.misko-wasowska Re: Furagina a kp 30.09.14, 09:54
      Można stosować przy kp, najlepiej przyjąć tabl. bezpośrednio po karmieniu,
      pozdrawiam
    • natusia54 Re: Furagina a kp 01.10.14, 13:52
      Ja od lekarza dostałam Furaginę na zapalenia pęcherza. Powiedział, że spokojnie mogę przy tym karmić piersią.
      • bieniewicka Re: Furagina a kp 02.10.14, 06:47
        Wydawało mi się ze furagina nie jest na receptę, to antybiotyk?
        Co do stosowania stałego to znam te metodę, jak ktoś ma "skłonności" to np.można przyjmować tabletkę furaginy po stosunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka