manuskrypt1 15.10.14, 13:38 Czy wiecie, kiedy można podawać kakao? I czy można je przyrządzić na mleku modyfikowanym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjut Re: Kakao 15.10.14, 17:34 Pełen wapnia, żelaza i mikroelementów. Pytanie tylko czym posłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gnusmas12 Re: Kakao 15.10.14, 18:06 Jak nie da się za dużo to nie trzeba słodzić, kakao w mleku w normalnej ilości nie jest gorzkie Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Kakao 15.10.14, 20:10 aspartamem, bo cukier to jeszcze mu krzywde zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kakao 15.10.14, 22:18 Wątpliwe, żeby płaska łyżeczka kakaowego proszku robiła specjalną różnicę w minerałach i mikroelementach. PO CO niemowlęciu kakao? Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Kakao 16.10.14, 08:04 Taką samą różnicę jak kilka gruzów banana. Po co? Dla smaku. Z tego samego powodu dla którego raz dostaje ziemniaki i kotleta a raz ryż z warzywami. Po to samo po co Tobie lody od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Kakao 16.10.14, 08:06 A to czy silny alergen czy nie ma znaczenie tylko w przypadku uczulenia. Gdy dziecko alergikiem nie jest to czemu miałoby trochę tego kakaa dla smaku nie dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Kakao 16.10.14, 19:39 kjut napisała: CytatPytanie tylko czym posłodzić. niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kjut Re: Kakao 16.10.14, 19:42 A nie jest za gorzkie? Ja nie znoszę nie posłodzonego.... Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Kakao 16.10.14, 19:59 mysle, ze to kwestia odpowiednich proporcji i przyzwyczajenia. cale dziecinstwo i pol zycia pilam kakao granulowane. wiadomo - slodkie. pozniej dluuuuugo kakao nie pilam izaczelam dopiero jak robilam dziecku. a ze nie mialam granulowanego - robilam ciemne. na poczatku tez mi bylo gorzkie. teraz pije bez problemu, gorzkiego posmaku nie ma i czuje wreszcie jak kakao powinno smakowac. jakoze syn nie zna smaku slodkiego ulepka - ciemne pije z uwielbieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: Kakao 15.10.14, 20:44 Polecam zamiast kakao karob - stosuje sie go jako zdrowy zamiennik kakao. Karob jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak: magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor, sód oraz witamin:B1, B2, B3, E, a także innych wartości odżywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
manuskrypt1 Re: Kakao 15.10.14, 21:28 Moja Smerfetka ma teraz 10 miesięcy. Daję jej jogurty i chyba nie ma uczulenia na zwykłe mleko, bo nic jej nie jest po jogurtach. Natomiast samo mleko pije modyfikowane jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
tankky Re: Kakao 15.10.14, 22:03 Przetwory mleczne to nie to samo co zwykłe mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Kakao 16.10.14, 19:51 biankao napisał(a): > Polecam zamiast kakao karob - stosuje sie go jako zdrowy zamiennik kakao. > Karob jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak: magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor, sód oraz witamin:B1, B2, B3, E, a także innych wartości odżywczych. Taaa, czyli sama/czysta chemia Oraz jakie to inne wartości odżywcze w tymże specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Kakao 16.10.14, 19:56 Ok, chyba cofam, bo myślałam, że to co innego. Choć gdzieś czytałam, że chleb świętojański tez taki super nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Kakao 16.10.14, 08:50 Ile dziecko ma? Jak nie jest alergikiem to można spóbować podać. Ja też polecam karob, mi bardziej smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś