Dodaj do ulubionych

sadzanie maluszka

17.10.14, 15:49
Witam!

Od jakiegos czasu moja teściowa ma manię sadzanie sobie na kolna przodem do siebie mojego 3 miesięcznego syna. Mały wówczas zgina się do przodu i widać, że nie jest mu komfortowo. Nie wiem czy nie jestem przewrażliwiona, ale wydaje mi się , że to szkodzi malemu, mam rację?
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 15:54
      Nie pozwoliłabym teściowej na takie zabawy. Jak dziecko będzie się czuło na siłach, to samo siądzie. Po co obciążać mu kręgosłup, zwłaszcza takiemu maluchowi ?
      • kusi-kowa Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 16:01
        Również mam takie zdanie na ten temat, chyba nie jestem w takim razie przewrażliwiona wink
        • moderrna Re: sadzanie maluszka 19.10.14, 21:17
          Myślę podobnie, nie powinno się tak robić.
    • tola2014 Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 16:04
      Tez bym na to nie pozwalala. Nie wahaj sie, zwroc uwage. Tylem do siebie w pozycji pollezacej juz lepiej. To za malutkie dziecko.
    • nothing.at.all Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 19:49
      Poproś aby tego nie robiła. Dziecko samo uzna kiedy usiądzie. Nic na siłę.
    • aamarzena Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 21:17
      Jak dziecko będzie gotowe to samo siądzie. Powiedz teściowej by malucha nie sadzała. Tu nie tylko o komfort maluszka chodzi, ale też jego zdrowie.
      ...
      • bieniewicka Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 21:41
        Za czasów naszych mam/tesciowych maluchy 3,4 miesięczne sadzalo się otoczone poduchami no np przeciez trzeba juz je przygotowywać do siadania prawda? Bzdura, ja też bym pokazała jak ma tesciowa sadzać sobie bobasa, czyli plecki polokragle, oparte o jej tulow. Jeśli się krepujesz to zawsze możesz podeprzeć się zdaniem lekarza etc. wink
        • wilkowaona Re: sadzanie maluszka 17.10.14, 21:56
          Sorry, ale lekko niepowazna ta twoja tesciowa.
          Słuchaj swojej intuicji i nie pozwól robić krzywdy twojemu dziecku. NIE MOZNA sadzac dziecka tak małego!
    • ewa.misko-wasowska Re: sadzanie maluszka 18.10.14, 11:40
      Nie jest Pani przewrażliwiona smile dziecko sadzamy jak już samo siedzi smile
      Pozdrawiam
      • daneeka Re: sadzanie maluszka 18.10.14, 23:57
        Jak samo siedzi czy jak samo siada?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka