Dodaj do ulubionych

Mój noworodek

23.10.14, 09:03
Nie, nie urodziłam. Za to moje, teoretycznie roczne, dziecko cofnęło się do stanu noworodkowego. Pierś co pół godziny a nic innego do paszczy nie weźmie, spanie tylko z sutkiem w buzi. Od tygodnia, może nawet już dłużej to trwa. Pobudki tez noworodkowe w nocy ale to akurat żadna nowość tongue_out znaczy mi tam nie przeszkadza, mogę sobie leżeć z nim i się cyckać, serio. Rok temu nie doceniłam teraz doceniam tongue_out odpoczywam tongue_out ale z ciekawości pytam - ile to może potrwać? wink jak długo roczniak na samym cycku wytrzyma? big_grin
Obserwuj wątek
    • leminia Re: Mój noworodek 23.10.14, 10:18
      A już chciałam gratulować big_grin nie wiem czy pomogę bo mój smyk już nie kp, ale słyszałam że około roku często pojawiają się problemy z apetytem i dzieci które wcześniej wcinały wszystko nagle nie chcą jeść. Jeśli maluch jest piersiowy to zazwyczaj właśnie się cofa wink Możesz dla spokoju pokazać dziecko pediatrze, jeśli wykluczy inne dolegliwości to podejrzewam że się mały nie zagłodzi, a za jakiś czas wróci do normy.
    • aboojawiem Re: Mój noworodek 23.10.14, 11:49
      A jak z zębami? My mieliśmy tak jak pierwszy syn miał 13 miesięcy, ale wychodziły wtedy trójki. Przeżyliśmy smile Naszczęście KP i byłam spokojna że chociaż mleko je.
    • paul_ina Re: Mój noworodek 23.10.14, 12:20
      Trójki! Ale dla pewności pokazać dziecko komuś zaufanemu, najlepiej pediatrze smile
      • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 12:26
        Na trójki jeszcze chyba za wcześnie. Dolne dwójki, to tak. Poza tym nic mu nie jest, radosny i pogodny dzieciak. Ale za tydzień jesteśmy na bilans umówieni to zapytam na wszelki wypadek smile
        • ashraf Re: Mój noworodek 23.10.14, 12:36
          A czemu za wczesnie? Zeby nie musza wychodzic po kolei. Moga tez wychodzic grupami, rekord u mojego syna to bodajze 6 czy 8 zebow na raz... nigdy nie wiedzialam, ze akurat zabkuje, po prostu znalazlam nagle w buzi nowe nabytki wink Na rok mial juz 16 zebow, wiec trojki w 11 mies. sa jak najbardziej mozliwe smile
          • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 12:52
            U mojego bardzo wyraźnie widać ze idą zęby. Teraz widzę dolną dwójkę prawą. Nie wierzę, że po miesiącach płaczów, bólu i niespania nagle mu kilka zębów naraz wyjdzie prawie bezboleśnie.

Chociaż nie protestowałabym tongue_out
    • panizalewska Re: Mój noworodek 23.10.14, 13:23
      Boooooże, Kjut, to już masz ROCZNE dziecko??
      Jak ten czas leci, na szczęście wink
      • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 13:36
        A no panizalewska, leci. W niedzielę stuknie nam roczek. Ty też niedawno całkiem rodziłaś, nie? big_grin
        • kobalt_e Re: Mój noworodek 23.10.14, 16:05
          Kjut, witajsmile Czytam to forum prawie od roku. Mój syn jest młodszy od Twojego o miesiąc i do tej pory nie pisałam, bo wszystkie przypadłości, które nam się zdarzyły znajdowałam w Twoich postach smile Dzięki temu wiedziałam, czego się za chwilę spodziewać wink Teraz też przerabiamy ssanie ala noworodek, więc łączę się we wspólnocie doświadczeń smile
          Pozdrawiamy Ciebie i Twojego synka smile
          • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 20:21
            A witam Cię, witam. Cieszę się, że mogliśmy (nieświadomie) pomóc wink
        • panizalewska Re: Mój noworodek 23.10.14, 20:11
          Uuoooo! Stoki laaat stooo laaaaat niech żyje żyje naaaaam! Pijemy! Mleko wink
          Ano i racja, młodszy ma 4,5 miesiąca, wielki roześmiany bezzębny kloc big_grin
          Prywatę odwalę przy okazji, zaczął dzisiaj tyłek podnosić jak do stawania na czterech łapach, duma mnie rozpiera smile
          • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 20:22
            A dziękujemy, dziękujemy! No i gratulacje serdeczne. Ani się obejrzysz a będzie chodził wink

Ech, poczułam się staro. Kiedyś sobie obiecywałam, że nie będę powtarzać "jak te dzieci szybko rosną" i proszę... No nie da się, nie da tongue_out
            • panizalewska Re: Mój noworodek 24.10.14, 12:30
              No bo jutro się obudzisz, a on będzie miał 20 lat i przedstawiał Ci Zosię, która będzie z nim w ciąży wink to w wersji optymistycznej. W innej wersji bdzie to Zbyszek, z którym chce adoptować dziecko wink
              • kjut Re: Mój noworodek 24.10.14, 14:33
                Buahahaha! A w wersji jeszcze mniej optymistycznej będzie przed 15 urodzinami tongue_out
    • kjut Re: Mój noworodek 23.10.14, 20:23
      No i proszę. Mamy komplet już zachowań noworodkowych. Zasnął mi na brzuchu. Nie zdarzyło mu się od maleńkiego.

To nawet zabawne jest wink
    • wilkowaona Re: Mój noworodek 23.10.14, 22:55
      A juz glowkowalam czy pisalas, ze jestes w ciazy smile niestety, nie pomogę, bo mam anioła w domu, nie dziecko. Spi jak susełek w nocy.
    • mmajcka Re: Mój noworodek 24.10.14, 04:53
      Kurde, nie wiem ile to moze potrwac ale u nas 13,5 m-ca i od jakis 3 tygodni noce sa fatalne, a teraz to nawet w dzien non stop by cysiala, a mialysmy juz od dawna "uregulowany" plan dnia. Choc wiem, ze u corki czworki wychodza. Jedna za druga. Jeszcze lewa dolna nam zostala sad

I oczywiscie 100 lat dla Malego Urwisa i jego Mamy!!!
      • kjut Re: Mój noworodek 24.10.14, 14:34
        Dziękujemy za życzenia smile
        I życzymy wyspania się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka