Dodaj do ulubionych

Nosidło ergonomiczne

06.11.14, 12:02
Witam wszystkie mamy, mam nadzieję, że wasze doświadczenia trochę mi pomogą.

Chustuję mojego syna (9 m-cy), ale chciałabym kupić nosidełko ergonomiczne, ze względów praktycznych (łatwiej i szybciej założyć i zdjąć, np przy zmianie osoby noszącej).

Zorientowałam się troche w temacie i najbardziej podpasowała mi Tula, no ale 400zł nie jestem w stanie wydać na nosidło. Znalazłam dwa, miedzy którymi się waham. Czy któraś z Was cokolwiek o którymkolwiek jest w stanie mi powiedzieć? Nie wiem czy wolno, ale zamieszczę linki do All.

Dodam, że zależy mi na nosidełku zapinanym, nie wiązanym i plątanym dwumetrowymi pasami.

Mei Tai

i

no name

A może coś w podobnych pieniądzach polecicie? Używane też wchodzą w grę, ale nic sensownego nie znalazłam.

Z góry dziękujęsmile
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 13:36
      Proponuję pójść na forum o Chustach i nosidlach.
    • semi-dolce Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 18:47
      To pierwsze to nie jest mei tai, tylko nosidło ergonomiczne. Mei tai jest właśnie wiązany, cały wiązany, nie ma żadnej klamry. Mojego zaufania jednak nosidło tej firmy nie budzi.

Drugie to podróbka ergobaby. Wygląda ładnie, ale jakiej jest jakości, z jakich tkanin wykonane tego nie wiadomo. Tez bym nie zaufała.

Zamiast nowego taniego zdecydowanie polowałabym na używaną Tulę skoro ci się podoba, albo Ergobaby, Manducę itd.
      • fizmedka Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 19:09
        W plecak prosty wiaze sie szybciej niz zakladam manduce, ale nie nosze w manduki na co dzien.
      • asia_i_p Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 20:12
        Używana Tula to 300-350 złotych zamiast 400.
        • missgiggles Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 20:17
          Prawda smile Szybki risercz pokazał, że aktualnie na takim jednym dużym portalu aukcyjnym smile ktoś sprzedaje za 285 zł używaną Tulę. A moje dziecię i ja Ci ją gorąąąco polecamy smile
          • asia_i_p Re: Nosidło ergonomiczne 07.11.14, 06:06
            No dokładnie tam patrzyłam. 300 z dowozem.
        • pocket.size Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 23:28
          Ja wiem, że używana jest tańsza, ale to nadal 300-350zł, to strasznie dużo pieniędzy. Niewielka różnica między nową i używką przy takiej kwocie.
    • semi-dolce Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 20:25
      Przypomniało mi się - z tanich nosideł dobre opinie ma womar eco, jedyne ergonomiczne nosidło tej firmy (chyba sa dwa modle, eco I i eco II, oba ponoć ok).
      • pocket.size Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 23:36
        Womar już trochę bardziej przystępny cenowo...
    • ewik-mysza Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 20:43
      fajne nosidła szyje Pathi, ja mam od niej Mei Tai akurat.
      Można zamówić z własnym wzorem, albo tańsze gotowe
      Pathi
      • pocket.size Re: Nosidło ergonomiczne 06.11.14, 23:30
        Dzięki. Fajne wzorki ma smile
        • bieniewicka Re: Nosidło ergonomiczne 07.11.14, 09:44
          Słuchajcie ja trochę obok temat. Ostatnio koleżanka której córeczka ma zwiększone nm i jest rehabilitowana powiedziała mi ze używa nosidła przodem do świata bo rehabilitant tak poradził. A ja zdebialam. Bo mi się wydawało ze tak nie wolno, ze to wisiadlo tym się charakteryzuje, ze to niezdrowe. Co Wy na to?
          • amiralka Re: Nosidło ergonomiczne 07.11.14, 13:29
            A my na to: nie. Z powodów fizjologicznych: nie aturalny wyprost i psychologicznych - brak możliwości odcięcia się od bodźców. Ja tylko w kółkowej na buddę małego nosiłam, jak już cudowałam bo to noszeniak, ale tylko po domu, kwadrans max. Rehabilitanci to też mają różną wiedzę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka