Dodaj do ulubionych

Mała wiercipięta

30.12.14, 21:02
Odkąd moja córka zaczęła obracać się na brzuszek, przed każdym snem wierci się przeokrutnie. Z pleców na bok, z boku na brzuch i zaczyna się płacz bo nie umie wrócić na plecy. Chce jej się spać, ale musi kombinować przez co kompletnie "wybija" się ze snu, płacze i złości się. Nawet jak uda jej się zasnąć na boku czy brzuchu, budzi się po kilkunastu minutach max po 1,5h, oczywiście z płaczem, bo nie wie co się stało (?) że tak śpi.
Czy mam jej pozwalać zasypiać jak chce, czy jednak do skutku układać na plecach?
Może to dziwne pytanie, ale jak dziecko budzi się w nocy po kilka razy z wrzaskiem, zasypia pierdyliard razy, to robi się problem wink
Czy wasze dzieciaczki też tak mają? Jakieś sposoby, czy trzeba przeczekać?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Mała wiercipięta 31.12.14, 08:41
      Pozwolić zasypiać jak chce.
      Jak zacznie raczkować, stawać, to możliwe, że będzie ćwiczyć również te umiejętności przed snem/przez sen.
      • plum1plum Re: Mała wiercipięta 31.12.14, 12:53
        Najczęściej właśnie ćwiczy przed snem. Dziś w nocy znów budziła się po kilka razy a potem za każdym razem nie mogla zasnąć tylko płakała ponad godzinę sad A jak wchodziłam do pokoju ona była oczywiście na brzuchu. Nie mam nic przeciwko, tyle tylko że jak jej to odpowiada to czemu się tak awanturuje i przed i po (mam na myśli sen).
        • rulsanka Re: Mała wiercipięta 31.12.14, 13:25
          Każesz jej płakać przez godzinę? Dlaczego nie reagujesz.
          Może lepiej zaśnie jak się do niej przytulisz albo weźmiesz na ręce?
          • plum1plum Re: Mała wiercipięta 31.12.14, 14:33
            Oczywiście że nie! Uspokajam, ale niby zasypia a po chwili zaczyna się ptzewracac i denerwować się i płacze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka