Dodaj do ulubionych

Zielone kupki

03.01.15, 14:56
Witam, przeczytałam kilka Waszych uwag odnośnie zielonych kupek i bardzo się zaniepokoiłam. Mój 4 miesięczny synek robi takie kupki od wielu tygodni. Najpierw, kiedy jeszcze był karmiony w mieszany sposób (kp + mm) były najczęściej żółto-zielone raz mniej więcej raz na 5 dni, teraz kiedy jest tylko na mm są bardziej zielone i częstsze - co 2-3 dni. Nigdy nie zauważyłam w nich śluzu bądź krwi. Pediatra powiedziała mi, że kolor o niczym nie świadczy i jest ok. Czy powinnam mimo to wykonać jakieś badania?
Obserwuj wątek
    • gkoz Re: Zielone kupki 03.01.15, 15:27
      Jak dziecko rośnie, brzuszek nie boli, nie ma w kupie krwi i śluzu jak białko kurze nie szukamy dziury w całym, dorośli też mają rożnokolorową smile, pediatra ma słuszność
      • tola2014 Re: Zielone kupki 03.01.15, 15:48
        często właśnie mm wpływa na taki kolor. U nas też tak było jak opisujesz. Przy rozszerzaniu diety to już istne tęcze powstają wink
    • nothing.at.all Re: Zielone kupki 03.01.15, 19:27
      Kolor może być różny. Ważne aby nie byli śluzu za dużo i krwi. Na mm kupki reż są inne niż kp .
    • aga.1975 Re: Zielone kupki 03.01.15, 19:39
      moze byc taki kolor od zelaza w mm
    • lidek0 Re: Zielone kupki 03.01.15, 20:42
      zielona kupa oznacza, że dziecko albo dostaje dużo żelaza, albo jest przekarmiane albo chore, obstawiam żelazo
      • nothing.at.all Re: Zielone kupki 04.01.15, 08:23
        To też śle nie tylko. Owszem po żelazie może być. Też jak miała córka dużą dawkę to pytałam c y może zmieniać kupkę. Na szczęście dawka zmniejszona plus moja dieta i kupki są ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka