Dodaj do ulubionych

Dziwny (?) problem ze snem

23.02.15, 08:49
Córeczka ma niedawno skończyła pięć miesięcy i od około trzech tygodni umie przewracać się na brzuszek i w związku z tym pojawił się problem smile od paru dni zaczęła przewracać się na brzuszek także w nocy ale jakoś chyba kojarzy jej się to z leżeniem na brzuszku na macie w dzień i nie umie odłożyć główki do spania. Przewraca się na brzuszek i automatycznie podbiera się na rączkach, wybudza się zaczyna płakać bo nie wie co dalej ( dziś np obudziła się tak pięć razy)… jak pokazać jej, że na brzuszku też można spać ?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Dziwny (?) problem ze snem 23.02.15, 09:38
      Po prostu sobie ćwiczy. Minie.
    • nothing.at.all Re: Dziwny (?) problem ze snem 23.02.15, 12:18
      Tak minie z czasem i sama musi dojść ze głowę można odłożyć. Możesz jej pokazywać ale sama musi to zrozumieć i nauczyć się.
    • madziulex75 Re: Dziwny (?) problem ze snem 23.02.15, 12:35
      Ja miałam podobny problem i po uśpieniu przy piersi zaczęłam małą odkładac do snu na brzuszek i spokojnie sobie śpi
    • mag1982 Re: Dziwny (?) problem ze snem 23.02.15, 13:43
      Poczekać trochę czasu, samo przejdzie.
      • bieniewicka Re: Dziwny (?) problem ze snem 24.02.15, 16:19
        Moja się do tej pory chyba nie nauczyła a ma 9m tongue_out za każdym razem jak w nocy przturlała sie na brzuch to był lament okrutny. A teraz po prostu automatycznie wstaje na cztery i siada. Śpiąc tak naprawdę. Wygląda to przesłodko, taki zaspane niedźwiedziątko.
    • malidir Re: Dziwny (?) problem ze snem 24.02.15, 19:39
      • malidir Re: Dziwny (?) problem ze snem 24.02.15, 19:45
        Przerabiam teraz to samo z synkiem. We śnie przewraca się na brzuch, wybudza się i w płacz. W międzyczasie kilka razy "przybija gwoździa", bo główka ze zmęczenia opada mu na materac, a on z tym biedaczek walczy. Tylko dwa razy udało mu się w tej pozycji zasnąć, ale po godzinie był znowu lament.
        Mam nadzieję, że to minie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka