Dodaj do ulubionych

Płacz przez sen

23.03.15, 07:21
Witam. Moja czteromiesięczna córeczka od jakiegoś miesiąca płacze przez sen. Wiem,że nie jest głodna, nie ma mokrej pieluchy, nie jest jej zimno ani gorąco. Wcześniej budziła się tylko raz koło 1-2 na jedzenie i potem spała ładnie. Teraz po karmieniu płacze przez sen kilka razy. Pośpi 30 min i płacz, tak do rana.. Co moze być tego przyczyną?
Obserwuj wątek
    • lunkalinka Re: Płacz przez sen 23.03.15, 20:03
      U nas było dokładnie tak samo, zaczęło się jak córka miała około 4 miesięcy a skończyło się jak miała około 10 miesięcy. Przez ten czas co noc płakała przez sen, raz, dwa razy a czasem co 15 min przez dwie godziny. Czasem wystarczyło dać smoczka, czasem napić się wody a czasem nic nie pomagało. Też poszukiwałam przyczyn i też zakładałam o tym wątek na forum. Nie znalazłam konkretnej przyczyny, teraz po czasie myślę, że mogła mieć na to wpływ infekcja dróg moczowych. Przeszło z dnia na dzień. na szczęście smile
      .
    • terefere134 Re: Płacz przez sen 23.03.15, 20:52
      Nie wiem, ale jak odkryjesz to daj znać wink
      Moja czteromisięczna córka też kiedyś ładnie spała, ale jej przeszło. Ba, teraz nawet w ogóle nie chce spać sama, tylko na mnie lub obok wink
      Zawsze może tp być: skok rozwojowy, nieumiejętność samodzielnego zasypiania, przemęczenie, lęk przed światem i ogólnie cała masa rzeczy. U mnie pomaga pierś, chociaż akurat nie sadzę, żeby budziła się z głodu (to znaczy nie kazda z tych pobudek).
      • ela.dzi Re: Płacz przez sen 23.03.15, 21:00
        To może być odreagowywanie emocjonującego dnia (to obstawiam), rozwój układu nerwowego lub jeszcze coś innego.
        • koralik37 Re: Płacz przez sen 23.03.15, 21:12
          Lunkalinka, podała również dobry trop - jeśli nie skok, nie przebodzcowanie to może być też infekcja układu moczowego - wystarczy zbadać mocz żeby ewentualnie wykluczyć.
          • haus.frau Re: Płacz przez sen 23.03.15, 21:33
            Jak już to wszystko sprawdzisz (zwłaszcza mocz, bo to się wydaje najpoważniejsza z podsuniętych tu przyczyn), to zastanów się, czy ze snem w dzień jest wszystko ok - może śpi za mało/dużo? U nas właśnie koło 4-5 miesiąca dużo się ze snem zmieniło, tzn. skopsało wink, ciężkie noce, pobudki co godzinę itd.
            • mamaizona2015 Re: Płacz przez sen 23.03.15, 22:32
              Ech U nas wielce podobnie. Zaczęło się w 5 miesiącu. Jakiś czas temu było lepiej, a teraz znowu. To nawet ciężko płaczem nazwać. Przez sen płacze, czasami pomaga smoczek, czasami woda, a czasami nic i godzinę ją noszę. Przy usypianiu też krzyk.

Już nie wiem co to może być.
              • golka.p Re: Płacz przez sen 24.08.15, 14:19
                Witam, wątek już troszkę przedawniony ale może ktoś tu jeszcze zagląda? U nas jest bardzo podobnie, mała od momentu ukończenia 5 miesięcy zaczęła płakać przez sen co noc, męczymy się tak już 2 tyg i okazało się ze to infekcja dróg moczowych (wyszło z badania moczu) mimo iż wogole nie gorączkowała. Dostała Bactrim i jak na razie po 3 dniach nie widać większej poprawy ze snem.. jutro sprawdzamy mocz ponownie więc zobaczymy co to będzie... Mamy nadzieje ze szybko minie... a jak u Was kobietki? Poprawiło się po tych kilku miesiącach?
    • babybump Re: Płacz przez sen 23.03.15, 21:37
      www.babysleepsite.com/how-we-sleep/4-month-old-sleep-regression/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka