Dodaj do ulubionych

ile spia noworodki?? help

13.09.04, 12:18
moj maly ma 12 dni.. w dzien spi po 2,3 godziny.. a w nocy budzi sie nawet co
1,5?? ja chodze wciaz niedospana i nie mam sily! w dzien nie potrafie spac...
kiedy dzieciaczki zaczynaja dluzej spac?? jak to bylo u was? czekam na info
Obserwuj wątek
    • adamed Re: ile spia noworodki?? help 13.09.04, 12:52
      nie chcę Cię załamać, ale zaczynają coraz... krócej. Mój na początku spał 1-2
      godz i godzinę cycał, albo spał i cycał na raz. Potem spał coraz mniej, w sumie
      mniej, bo robił to skumulowanie tzn. 2-sporadycznie 3 godz snu i 1 godz zabawy,
      potem 2 godz zabawy. Teraz ma 2,5 mies i śpi rano do 11 a potem to już tylko 1-
      2 drzemka, i jak się obudzi o 17-18 (wtedy przychodzi tata) to już nie śpi do
      kąpieli i cycania, czyli do 22-23. Wybawieniem jest mata edukacyjna, bawi się
      sam 1-2 godz ciągiem. W nocy ładnie śpi, z 1-2 budzeniem na jedzenie. (Ale jak
      miał 1-2 mies to się budził np o 3, zjadł i godzinę się rozglądał, nie pomagało
      noszenie, wciskanie cyca, leżąc marudził, ale teraz już wie od czego jest noc).
      Będzie lepiej...napewno, ja to widzę może nie z każdym dniem, ale jak sobie
      przypomnę mój stan (psychiczny i fizyczny) na początku i jak jest teraz to
      widzę kolosalną zmianę, więc domyślam się że im dziecko starsze tym rodzice
      lepiej sobie z nim radzą, bo się nawzajem trzeba siebie nauczyć. I nic w tym
      nienormalnego że świeżutkie mamy, delikanie mówiąc, sobie nie radzą (ja miałam
      lekką deprechę, ryczałam przez 2 tyg).

Kasia, mama Filipka 19.06.2004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka