Dodaj do ulubionych

KIEDY SIE WYSPIMY??

17.09.04, 19:09
Czesc!Moja 7 tyg coreczka wogole nie spi!W nocy budzi sie co 30 minut(góra co
godz),wkurza sie na cyca,kreci sie,wierci i tak w kolko!W dzien jak jest w
domu to drzemie kilkanascie minut i to wszystko!Potem jest
marudna,niespokojna...Co robic?Czy ktos mial juz taki problem?Jak go
rozwiazac?Ja jestem coraz bardziej zmeczona(oczy na zapalki)i zrozpaczona!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • jabw Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 19:33
      Moja córka zaczęła przesypiać 6 godzin ciurkiem kiedy osiągnęła wagę 5kg
      (podobno to jest ważniejsze niż wiek). Zapewnij jej ciszę, może pokołysz w
      wózku.
      To się na pewno kiedyś skończy...
    • osmag Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 19:37
      Ja na Twoim miejscu pokazałabym ją neurologowi. Być może ma wzmożone napięcie i
      stąd problemy z jedzeniem i spaniem. Rehabilitacja potrafi zdziałać cuda i
      wkrótce się okarze, żę problem się rozwiązał.
    • flimoni Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 20:39
      Ja tez skupilabym sie za przyczynie tak czestych pobudek. Moze cos sie dzieje z
      jelitkami- jakies wzdecie czy pobolewanie i dlatego jest nie spokojna.
    • dorisk Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 20:48
      to naprawde przechodzi. mój synek tez prawie w ogóle nie spał jak był taki
      malutki ani w dzień ani w nocy. presypiałam 3-4 godziny na dobe nie więcej i to
      nie ciurkiem oczywiscie. byłam nieprzytomna, ale minęlo.Najpierw zaczął budzić
      sie w końcu co 2 godziny, potem niektóre pobudki przesypiał a teraz (4
      miesiące) od jakiegos miesiaca spi od 21ej do 5ej rano. Wiadomo, ze nie zawsze
      ale najczęsciej. do tej pory nie moge w to uwierzycsmile
      • bbso Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 20:55
        nie no rady SUPER. Nasza córcia ma prawie 6 miechów i też sama decyduje kiedy
        chce się obudzić. Czyli w nocy np. co 1-2 godz. a w dzień łącznie śpi może 3
        godz. Ludzie to są dzieci a nie maszyny, które zaprogramowane spią bez końca.
        To my rodzice jesteśy wygodni. Najlepiej by było jakby spały 24 h/d
        nie ????!!!! Jedyna rada, cierpliwość i przetrwanie. My byliśmy u neurologa
        i wszystko jest OK !!! pozdrowienia.
    • orald Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 21:04
      madziara2233 napisała:

> Czesc!Moja 7 tyg coreczka wogole nie spi!(...)Co robic?Czy ktos mial juz taki
      problem?

To niemożliwe, żeby takie mało dziecko nie spało. Pewno jest niespokojna w
      trakcie snu.
      Wielu rodziców tak miało jak Ty, przeżyli to, Ty też przeżyjesz. Zaczniesz
      stopniowo przywykać do małej ilości snu.
      Co robić? Iść do lekarza, żeby wyeliminować choróbska.
      Potem spóbuj znaleźć metodę na poprawę snu córki i swojego wypoczynku.
      Będzie lepiej i to już niedługo.

• jasma76 Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 17.09.04, 21:46
      Nieprędko, mój synek niedługo skończy 15 miesięcy a ja nie spałam dłużej niż 3
      godziny ciurkiem od jego porodu. Ale jest cudownym, zdrowym, radosnym
      chłopczykiem i to wynagradza nieprzespane noce i codzienne pobudki o 5 rano -
      może sie pobawimy????
      pozdrawiam
      • mgosha Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 18.09.04, 13:02
        Ja nie wyśpię się jeszcze długo. Mój synek ma roczek (nie przesypia całej
        nocy), a następne Maleństwo jest w drodze. No cóż, trzeba to jakoś przetrwać.
        Pozdrawiam wszystkie niewyspane Mamusie!
        Gosia
        • anna223 Re: KIEDY SIE WYSPIMY?? 18.09.04, 14:37
          Mój synek dopiero jak miał 13 miesięcy zaczął jako tako sypiać. Głównie, że
          bezwzględnie przestałąm go dokarmiać w nocy. Dostaje butlę o 8-9 i potem około
          5 rano następną. Czasami obudzi się raz i daję mu coś do popicia np. wodę.
          Konsekwencja w moim przypadku pomogła, a też spałam może godzine co najwyżej
          ciurkiem. Czasami budził się co pół godziny i nie spał przez półtorej - i tak
          przez cały rok. Jakos przetrwałam. Za kilka tygodni rodzę kolejnego maluszka i
          najbardziej przeraża mnie to spanie (niespanie)......Aha, choroby mogą tu nie
          mieć nic do rzeczy. Mój synek był i jest zdrowy i nic go nie boli itp. a takie
          budzenie wynika chyba z jego dość energicznej osobowości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka