edta1 23.09.04, 11:34 moja córeczka ma 6 tygodni i śluz w kupce nie ma temperatury, normalnie je i płacze w granicach przyzwoitości czy któreś z waszych maluchów tez to miało? no i czy się tym bardzo martwić? pozdrawiam Edyta i Klara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresai33 Re: śluz w kupce 23.09.04, 13:11 Moja córeczka (teraz 6 miesięcy)też prawie zawsze robiła i nadal robi mniej lub bardziej śluzowate kupki. Powoli zaczynam wprowadzać jej stałe jedzonko i kupki stały się bardziej zwarte. Śluzowate, rzadkie kupki przy diecie mlecznej to chyba norma. Ważne żeby miały musztardowy kolor i konsystencję jajecznicy. Jeżeli nie są zabarwione na zielono, dzieciaczek nie ma kolek, nie widać, żeby bardzo bolał go brzuszek, ma ładną cerkę i prawidłowo przybiera na wadze, to uważam, że nie ma powodu do niepokoju. Oczywiście nie zaszkodzi przy najbliższej wizycie powiedzieć o tym pediatrze (chyba zbliża się szczepienie ), ale, żeby martwić się za bardzo, to chyba nie ma powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
natka1806 Re: śluz w kupce 23.09.04, 17:27 moja córeczka skończyla 3 miesiące i od zawsze ma śluz w kupce.Nie ma żdnej alergii.Pediatra powiedzial, że nie ma się czym przejmować,że bobaski karmione piersią tak mają.Nie ma więc powodu do niepokoju. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia33 Re: śluz w kupce 24.09.04, 14:50 Moja ma 8 tygodni i śluz chyba zawsze. Wyczytałam na forum eksperckim, że śluz a nawet drobinki krwi w kupce przy karmieniu piersią się zdarzają i o niczym nie świadczą. Jak spytałam o to pediatry, powiedziała, że i tak nic lepszego niż mój pokarm nie można Idze zaproponować. Nie kazała mi nawet zmieniać diety, choć jem i piję praktycznie wszystko, prócz alkoholu, rzeczy b. ciężko strawnych (np. bigos) i b. konserwowanych (fast foody, chińskie zupki itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
lusia8 Re: śluz w kupce 24.09.04, 16:26 Jeśli śluz w kupce pojawia się regularnie od dłuższego czasu to świadczy to o alergii pokarmowej. Śluz w kupce to znak że jelitka nie pracują prawidłowo. Mam dwoje dzieci alergicznych, z alergią męczymy się od trzech lat. Radze zrezygnować z nabiału i napewno problem ustąpi. U dzieci karmionych piersią śluz pojawia się bardzo często a to dlatego, że nigdy nie wiadomo na co dziecko jest uczulone i jaki alergen został podany w mleczku mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia33 Re: śluz w kupce 24.09.04, 19:16 Odstawienie nabiału na tydzień nie pomogło. Innych objawów alergii brak. Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: śluz w kupce 24.09.04, 19:58 podobno dopiero po 2 tyg od odstawieniu alergenu widac poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
cyntia33 Re: śluz w kupce 25.09.04, 18:57 Cóż, może spróbuję jeszcze raz. Ale gdyby to była alergia, to zakładając ciągły kontakt z alergenem - chyba byłyby już jakieś inne objawy. Mała ma już 2 miesiące, więc od 2 miesięcy jest atakowana alergenem. Nie znam się wprawdzie na alergiach (ani ja, ani mąż, ani syn nie jesteśmy uczuleniowcami) ale po takim czasie powinno nastąpić pogorszenie (?). Odpowiedz Link Zgłoś