Dodaj do ulubionych

śluz w kupce

23.09.04, 11:34
moja córeczka ma 6 tygodni i śluz w kupce nie ma temperatury, normalnie je i płacze w granicach przyzwoitości czy któreś z waszych maluchów tez to miało? no i czy się tym bardzo martwić?
pozdrawiam Edyta i Klara
Obserwuj wątek
    • teresai33 Re: śluz w kupce 23.09.04, 13:11
      Moja córeczka (teraz 6 miesięcy)też prawie zawsze robiła i nadal robi mniej lub
      bardziej śluzowate kupki. Powoli zaczynam wprowadzać jej stałe jedzonko i kupki
      stały się bardziej zwarte. Śluzowate, rzadkie kupki przy diecie mlecznej to
      chyba norma. Ważne żeby miały musztardowy kolor i konsystencję jajecznicy.
      Jeżeli nie są zabarwione na zielono, dzieciaczek nie ma kolek, nie widać, żeby
      bardzo bolał go brzuszek, ma ładną cerkę i prawidłowo przybiera na wadze, to
      uważam, że nie ma powodu do niepokoju. Oczywiście nie zaszkodzi przy
      najbliższej wizycie powiedzieć o tym pediatrze (chyba zbliża się
      szczepienie smile), ale, żeby martwić się za bardzo, to chyba nie ma powodu.
    • natka1806 Re: śluz w kupce 23.09.04, 17:27
      moja córeczka skończyla 3 miesiące i od zawsze ma śluz w kupce.Nie ma żdnej
      alergii.Pediatra powiedzial, że nie ma się czym przejmować,że bobaski karmione
      piersią tak mają.Nie ma więc powodu do niepokoju. pozdrawiam
    • cyntia33 Re: śluz w kupce 24.09.04, 14:50
      Moja ma 8 tygodni i śluz chyba zawsze. Wyczytałam na forum eksperckim, że śluz
      a nawet drobinki krwi w kupce przy karmieniu piersią się zdarzają i o niczym
      nie świadczą.
      Jak spytałam o to pediatry, powiedziała, że i tak nic lepszego niż mój pokarm
      nie można Idze zaproponować. Nie kazała mi nawet zmieniać diety, choć jem i
      piję praktycznie wszystko, prócz alkoholu, rzeczy b. ciężko strawnych (np.
      bigos) i b. konserwowanych (fast foody, chińskie zupki itp.).
      • lusia8 Re: śluz w kupce 24.09.04, 16:26
        Jeśli śluz w kupce pojawia się regularnie od dłuższego czasu to świadczy to o
        alergii pokarmowej. Śluz w kupce to znak że jelitka nie pracują prawidłowo. Mam
        dwoje dzieci alergicznych, z alergią męczymy się od trzech lat. Radze
        zrezygnować z nabiału i napewno problem ustąpi. U dzieci karmionych piersią
        śluz pojawia się bardzo często a to dlatego, że nigdy nie wiadomo na co dziecko
        jest uczulone i jaki alergen został podany w mleczku mamusi.
        • cyntia33 Re: śluz w kupce 24.09.04, 19:16
          Odstawienie nabiału na tydzień nie pomogło. Innych objawów alergii brak.
          • la_lunia Re: śluz w kupce 24.09.04, 19:58
            podobno dopiero po 2 tyg od odstawieniu alergenu widac poprawe
            • cyntia33 Re: śluz w kupce 25.09.04, 18:57
              Cóż, może spróbuję jeszcze raz. Ale gdyby to była alergia, to zakładając ciągły
              kontakt z alergenem - chyba byłyby już jakieś inne objawy.
              Mała ma już 2 miesiące, więc od 2 miesięcy jest atakowana alergenem. Nie znam
              się wprawdzie na alergiach (ani ja, ani mąż, ani syn nie jesteśmy
              uczuleniowcami) ale po takim czasie powinno nastąpić pogorszenie (?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka