31.08.16, 19:34
Witajcie, prosze o rade. Mloda skonczyla 2 miesiace. Przez 4 tyg podawalam na kolki espumisan i jak reka odjal. Niestety od 3 dni wrocily. I teraz nie wiem, czy odstawic lek zupelnie, bo organizm sie i tak przyzwyczail. A moze zmienic lek? Ale na jaki? Dzis dawke zwiekszylam (nie bralismy max) i nie pomoglo, wiec ta opcja chyba odpada. Macie podobne doswiadczenia? Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • mama_mil Re: Kolka 02.09.16, 08:12
      Może poradź się pediatry? Jeśli to kolka rzeczywiście to jeszcze tylko miesiąc i przejdzie samo, ja bym się bardzo nie przejmowała - dużo przytulać, nosić w chuście, masować brzuszek stosować szumy... Suszarka do włosów też pomaga (ciepły strumień na brzuszek tylko ostrożnie żeby nie poparzyć).
      • mama_mil Re: Kolka 02.09.16, 08:15
        Acha, no i twoja dieta trzymasz jakąś? Moja pediatra kazała mi jeść tylko gotowane warzywa, mięso, kasze i ryż, zero smażonego, surowego... zero nabiału przez ten pierwszy okres. Uważam, że miała rację, bo wielkiego problemu z kolkami u nas nie było.
        • ela.dzi Re: Kolka 02.09.16, 10:07
          Dieta na wyrost to szkodliwy mit przy kp. Po prostu trafiło Ci się dziecko bez kolek. Przy starszym próbowałam wszystkiego i dopiero Delicol pomógł, przy młodszym jem dosłownie wszystko i zero kolek.
          • mama_mil Re: Kolka 02.09.16, 10:53
            Hmm... no wiem, że różne są na ten temat opinie. U nas jednak dawała efekty.
    • mamalilki5h Re: Kolka 02.09.16, 14:59
      My też kolki przerabialiśmy. I to masakryczne! Nie pomagał espumisan. Pomógł infacol (podwójna dawka) i BioGaia . Moja też kp. Na początku dietę ścisłą trzymałam po przebojach alergicznych u starszego i problemów ze snem małej. Ale nic to nie dało więc dieta poszła w odstawkę, leki pomogły i noszenie. Duuuuuuzo noszenia! Na rękach i w chuście! Nie wiem czy to cię pocieszy ale jeszcze miesiąc, dwa i dziecko ci się odmieni. Mam nadzieję 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka