gucci1 30.09.04, 14:25 Jak wywabić plamy z kupki? Moczę w Jelpie (zimna woda), potem piorę w 50 stopniach i nie schodzą. Czy jest jakiś inny sposób? Słoneczka już brakuje na wywabianie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeyowa Re: PLAMY Z KUPKI 30.09.04, 14:57 Namydlić plamę i zostawić na parę godzin. Potem wyprać w Jelpie. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: PLAMY Z KUPKI 30.09.04, 15:02 Namaczałam, mydliłam, ale i tak do końca schodziły dopiero po paru praniach. Odpowiedz Link Zgłoś
anika78 Re: PLAMY Z KUPKI 30.09.04, 15:10 Ja od razu zapieram (nie moczę) w wodzie z mydłem (a czasami nawet w samej wodzie) a potem piorę w pralce z resztą ubranek w 40 stopniach i plamy schodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
anika78 Re: PLAMY Z KUPKI 30.09.04, 15:11 zapomniałam jeszcze napisać, że piorę w płynie do prania Jelp. Odpowiedz Link Zgłoś
akkf Re: PLAMY Z KUPKI 30.09.04, 15:16 od razu spłukać, namydlić i spraćjak najlepiej się da, ew. potraktować szczoteczką - zwykle schodzi, jeśli jednak nie, to albo traktuję vanishem, albo moczę w chlorkowym wybielaczu (ace, clorox, bielinka itp.) - ale raczej tylko białą bawełnę; potem dobrze wypłukać i do normalnego prania Odpowiedz Link Zgłoś
ar30wroclaw Re: PLAMY Z KUPKI 01.10.04, 13:10 Ja plamy po kupce wpierw delikatnie zapieram by jeszcze bardziej nie wnikły w pieluszke,mocze a nastepnie pieluszki gotuje w garnku z dodatkiem proszku Lovelli,płucze i wywieszam.Pieluszki są snieznobiałe chociaz mogłoby sie wydawać ,ze troche pracochłonne.Ja te pare pieluszek codziennie sobie tak gotuje,bo te po siuskach to piore w pralce z pozostałymi ubrankami. Odpowiedz Link Zgłoś