Dodaj do ulubionych

Spanie na poduszce

02.10.04, 00:43
Mam pytanko od kiedy pozwalac malej spac na poduszce? Moja mala ma dopiero
miesiac i jak narazie spi na plasko slyszalam ze od pieciu miesiecy mozna
dopiero jakas mala poduszeczke dac , bede wdzieczna za odp.
Obserwuj wątek
    • penelina Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 00:53
      Witaj.
      Ja odradzam poduszkę przynajmniej do drugiego roku życia.Po pierwsze-zawsze
      istnieje obawa,że w czasie głębokiego snu dziecko ułoży się buzią na poduszce
      i...
      Po drugie-mimo wszystko,kręgosłup dziecka jest jeszcze bardzo miękki-po co więc
      go nienaturalnie wykrzywiać?
      Pozdrawiam serdecznie.
    • saara5 Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 01:10
      DZiekuje za odpowiedz czy w taki razie lepiej aby spalo tylko na pieluszce cczy
      zupelnie na plasko?
      • beatagl Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 08:52
        a ja jak biorę małego do łóżka na karmienie o wiele lepiej spi na poduszce jak
        go kłade plasko do łóżka odrazu sie budzi włozyłam w miarę płaska poduszeczke
        ale nie ta zupełnie płaską dla dzieci i sie ujuż nie budzi jak go przekładam
        Nie dajmy sie zwariować nic dziecku nie będzie moja starsza córka jest okazem
        zdrowia Beata
      • penelina Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 11:42
        Raczej zupełnie na płasko;jedna z mam pisze tu o karmieniu na poduszce-
        oczywiście,że wygodniej jest karmić w ten sposób,ale do spania jednak jestem
        zdecydowaną przeciwniczką poduszki.
        Pozdrawiam serdecznie.
    • mamaaniolka Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 10:37
      Moja corka ma 10 miesiecy i nie widze zadnej potrzeby, zeby jej dawac poduszke.
      Ale ona lubi spac na brzuszku, wiec to by moglo byc niebezpieczne. I chyba tez
      niewygodne.
      • aste Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 12:10
        mam 25 lat dalej nie widzę potrzeby używania poduszkiwink chyba już do niej nie
        dorosnę.
    • iwaolej Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 14:24
      a mój szkrabek uwielbia spać na bardzo płaskiej podusi. Spanie zupełnie płasko
      mu nie odpowiada. Ale my may monitor oddechu więc jestem bardziej spokojna -
      nie martwię się o ewentualne uduszenie. Ale to chyba zalezy od ciebie. jeśli
      miałabyś się denerwowac to chyba raczej uzywanie podusi nie ma sensu.
    • patee1 Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 22:08
      Ja Puline od "nowosci" klade na poduszcze. Jakos tak jest jej wygodniej, a
      teraz (ma 4,5 mies) potrafi sie w nia wtulic i od razu zasypia, a bez poduszki
      to lebek jej lata na boki i ma pronlemy z zasnieciem.
    • mag_kar Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 22:34
      Moja Karolinka nie lubi spać na płasko. Musi mieć głowkę wyżej od nóżek. W
      łóżeczku ma kocyk pod materacykiem, ale jak śpi ze mną w łóżku to klade jej
      podusie pod głókę, a właściwie to pod główkę i plecki, tak żeby była lekko
      ukośnie, ale bardzo lekko.
      Pozdrawiam serdecznie, Magda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka