saara5 02.10.04, 00:43 Mam pytanko od kiedy pozwalac malej spac na poduszce? Moja mala ma dopiero miesiac i jak narazie spi na plasko slyszalam ze od pieciu miesiecy mozna dopiero jakas mala poduszeczke dac , bede wdzieczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 00:53 Witaj. Ja odradzam poduszkę przynajmniej do drugiego roku życia.Po pierwsze-zawsze istnieje obawa,że w czasie głębokiego snu dziecko ułoży się buzią na poduszce i... Po drugie-mimo wszystko,kręgosłup dziecka jest jeszcze bardzo miękki-po co więc go nienaturalnie wykrzywiać? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
saara5 Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 01:10 DZiekuje za odpowiedz czy w taki razie lepiej aby spalo tylko na pieluszce cczy zupelnie na plasko? Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 08:52 a ja jak biorę małego do łóżka na karmienie o wiele lepiej spi na poduszce jak go kłade plasko do łóżka odrazu sie budzi włozyłam w miarę płaska poduszeczke ale nie ta zupełnie płaską dla dzieci i sie ujuż nie budzi jak go przekładam Nie dajmy sie zwariować nic dziecku nie będzie moja starsza córka jest okazem zdrowia Beata Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 11:42 Raczej zupełnie na płasko;jedna z mam pisze tu o karmieniu na poduszce- oczywiście,że wygodniej jest karmić w ten sposób,ale do spania jednak jestem zdecydowaną przeciwniczką poduszki. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaniolka Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 10:37 Moja corka ma 10 miesiecy i nie widze zadnej potrzeby, zeby jej dawac poduszke. Ale ona lubi spac na brzuszku, wiec to by moglo byc niebezpieczne. I chyba tez niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 12:10 mam 25 lat dalej nie widzę potrzeby używania poduszki chyba już do niej nie dorosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwaolej Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 14:24 a mój szkrabek uwielbia spać na bardzo płaskiej podusi. Spanie zupełnie płasko mu nie odpowiada. Ale my may monitor oddechu więc jestem bardziej spokojna - nie martwię się o ewentualne uduszenie. Ale to chyba zalezy od ciebie. jeśli miałabyś się denerwowac to chyba raczej uzywanie podusi nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
patee1 Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 22:08 Ja Puline od "nowosci" klade na poduszcze. Jakos tak jest jej wygodniej, a teraz (ma 4,5 mies) potrafi sie w nia wtulic i od razu zasypia, a bez poduszki to lebek jej lata na boki i ma pronlemy z zasnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kar Re: Spanie na poduszce 02.10.04, 22:34 Moja Karolinka nie lubi spać na płasko. Musi mieć głowkę wyżej od nóżek. W łóżeczku ma kocyk pod materacykiem, ale jak śpi ze mną w łóżku to klade jej podusie pod głókę, a właściwie to pod główkę i plecki, tak żeby była lekko ukośnie, ale bardzo lekko. Pozdrawiam serdecznie, Magda. Odpowiedz Link Zgłoś