Dodaj do ulubionych

wstaje o 5.45!!!

02.10.04, 08:56
Moje 6,5 miesięczne dziecko. Od 3 dni. Wczesniej o 7, bez względu na to, czy
zasnąl o 19.30, czy 21. W ciągu dnia różnie - albo drzemki 30 min, albo
zdarza mu się 2 godz spanka i wtedy mam szczęście, jak też zasnę. W dzień się
nie nudzi, jest radosny, lubi siedzieć, hopsać trzymany pod paszkami, na
macie podnosi się na rączkach i nóżkach do raczkowania, ale jeszcze nie
odkryl, co z tym dalej zrobić smile).
Jak by tu do zmienić? Nie chcę go do niczego zmuszać, ale może jest jakiś
sposób?
papa
Obserwuj wątek
    • magda12311 Re: wstaje o 5.45!!! 02.10.04, 10:05
      To tak jak moja Gosia(10m),codziennie między 5.50 a 6.10,a kiedyś spała do 7-
      7.30.Długosc jej snu nie ma związku z tym ile zjadła na kolacje(je ok 19.30),i
      o której zasypia(czasami o 20 a czasami o22).Zazwyczaj od 5.30 juz się kręci a
      następnie budzi.Myślałam że może z głodu- próbowalismy mleczko ale nie
      chce ,herbatki tez nie,po rozbudzeniu jest uśmiechnięta i szczęśliwa,bawi się.
      ok 7.15-7.30 jemy kaszkę-wczesniej nie.I tak codziennie.w dzień śpi dwa razy
      róznie długo od 30 min. do 1.30.W zasadzie juz się przyzwyczaiłam,ale czasami
      marzy mi się pspać albo przynajmniej poleżec spokojnie tak do 8....żeby nikt po
      mnie nie chodził ,nie szarpał za włosy ,pokazywał gdzie mam oko,nos i nie
      próbował za wszelką cenę zejść na podłogę do psa(oczywiście głową w dół)ale z
      drugiej strony to przecież najpiękniejsze chwile,maluchy tak szybko rosną że
      już niedługo pewnie bedzie mi tego brakowało..ale żeby tak do 7..
      magda
      • jasma76 Re: A ja o 4.30!!!! i żyję ale ledwo (15 mies) 02.10.04, 11:16
        No właśnie ja od 15 mies. nie spałam ciegiem dłużej niż 3 godz. a pobudki po
        g. 6 nie miałam ani razu!!! od tygodnia mój synek przestawił sie z 5.30 na 4.30
        i do tego z dwóch spań w dzień na jedno. Marzę, żeby wstać o 5.45 jak ty bez
        ok. 3 pobudek w nocy. Do tego chodzę do pracy, więc nie mogę odespać w dzień.
        Ale za to ile sie wybawimy rano przed moją pracą :---) od 4.30 do 8.30, bo jadę
        na 9 rano. Wszystko ma swoje dobre strony ale bez przesady - padam, na pysk.
        pozdrawiam
        jasma i Jaś (29.06.2003)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka