Dodaj do ulubionych

problem z rozmiarem pampersów

28.10.04, 09:08
Zwracam się z prośbą do mam bo mam problem z dobraniem rozmiaru
pampersa.Używamy Total Care i nie wiem cy już przejść na 4. Agatka waży około
8 kg, do tej pory nakładałam jej 3 (są do 9 kg) ale teraz zaczynają obcierać
ją w pachwinkach. Z drugiej strony czytałam, że za duże pampersy będą
obcierały tym bardziej.
Obserwuj wątek
    • syla.t Re: problem z rozmiarem pampersów 28.10.04, 09:11
      zaczełam stosować 4 jak córeczka przekroczyła wage 7.5 pampersy 3 zabardzo ja
      gnietly jak siedziala .Pozdrawiam
      • betik6 Re: problem z rozmiarem pampersów 28.10.04, 09:34
        Ja zawsze sprawdzałam,od jakiej wagi jest następny rozmiar.I tak np. teraz Jaś
        waży 10,1 kg i nosi Pampersy aktiv 4+ od kiedy zaczął ważyć 9 kg.Moim zdaniem
        lepiej ciut lużniej niż za ciasno.Pozdrawiam
    • martak12 Re: problem z rozmiarem pampersów 28.10.04, 10:12
      Czesc!
      A ja czytalam porady kogos tam z Pampersa na temat dobierania rozmiaru
      pieluszek, i ta osoba mowila, ze gorne rozmiary pieluszek Pampers sa troche
      zawyzone, tzn. jak na przyklad trojki sa do 9 kg. to 9-kilogramowemu dziecku
      bedzie juz w nich najprawdopodobniej niewygodnie. No i zaczelam sie do tego
      stosowac, tzn. zmieniamy pieluszki sporo wczesniej. Na przyklad Dominika wazy
      teraz troche ponad 8 kg. i dosyc dlugo stosujemy juz rozmiar 4. Prawde mowiac
      to one wcale nie sa duzo wieksze niz 3 smile
      Pozdrowionka!
      Marta
      • mruwa9 Re: problem z rozmiarem pampersów 28.10.04, 11:25
        Z moich obserwacji wynika, ze dzieci wyrastaja z pampersow o 1 kg wczesniej,
        niz podaja na opakowaniu (3-6kg robia sie za male u 5kg dziecka, 4-9 kg
        wlasciwie sa za male dla dziecka 8kg itd). Raczej wolalam zakladac pampersy
        wieksze, niz mniejsze. Problem robi sie w przypadku dzieci powyzej 18kg, gdy
        pampersy rozmiar 5 sa za male sad a niestety niektore dzieci "w tym wieku"
        potrzebuja pieluch...
        • klubiale1 Re: problem z rozmiarem pampersów 28.10.04, 12:06
          Polecam Happy Bella. Ja przerzuciłam się na Happy 2 jak mały nosił Pampers 4+.
          Faktycznie rozmiar Pampersa trzeba zmieniać przy nizszej wadze niż podają na
          opakowaniu. Natomiast Bella raczej trzyma się rozmiarów i pieluszki są trochę
          wyższe, więc nie zjeżdżają z pupy.
          Kiesy dziecko wyrośnie z Pampers 5, to wtedy pozostaną juz tylko Happy 3.
          Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka