Dodaj do ulubionych

co potrafią 7 miesięczniaki

05.11.04, 12:52
Mamy, co potrafią Wasze 7 miesięczne pociechy? Pochwalcie się bo bardzo mnie
to interesuje.
Obserwuj wątek
    • emilkak Re: co potrafią 7 miesięczniaki 05.11.04, 15:33
      Moj synek potrafi: krzyczec, wrzeszczec, pluc, wymuszac cos placzem, smiac sie,
      gryzc, ciagnac mamusie za wlosy, "koci-koci", "pa-pa", przybic "piateczke",
      zrobic "czesc", obkrecac sie dookola, siedziec, stac (podtrzymywany), gaworzyc,
      wolac cala familje: "ma-ma" (w krytycznej sytuacji), "ta-ta", "ba-ba", "da-da",
      umie sie sam ladnie bawic i juz prawie umie plywac. czy o to chodzilo?smile
      oczywiscie pewnie jak kazda zakochana w swoim Maluszku mamusia pominelam kilka
      rzeczysmile
      pozdrawiam
      • dorota751 Re: co potrafią 7 miesięczniaki 05.11.04, 15:37
        No tak, można pomyśleć że mój Kuba jest niepełnosprawny, bo nie potrafi nawet
        połowy tego co dzidzia emilkik sad
        Dorota
        • emilkak Re: co potrafią 7 miesięczniaki 05.11.04, 15:41
          ja moglabym powiedziec to samo o swoim dziecku pare miesiecy temu. po pierwsze -
          kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i nie nalezy oceniac jego osiagniec pod
          katem tego, co inni potrafia.. kolezanka chciala wiedziec - to napisalamsmile
    • larenata Re: co potrafią 7 miesięczniaki 05.11.04, 19:07
      Moja Maja skończy 18 listopada 7 miesięcy. Lekarz stwierdził dwa tygodnie temu,
      że fizycznie rozwinięta jest jak 8-miesięczne niemowlę smile
      Maja raczkuje od dwóch tygodni, pewnie siedzi, zbiera się do wstawania, potrafi
      się podnieść podciągając się na szczebelkach w łóżeczku. Pięknie gaworzy i pije
      z niekapka. A największym hitem jest nocnik!! Codziennie rano ślicznie siedzi i
      robi kupkę. Nie jest to jakieś przetrzymywanie dziecka doipóki zrobi. Nie, my
      ją sadzamy po przebudzeniu i ona po prostu się załatwia smile Wiem, że sypną się
      gromy, że nie powinno się jeszcze sadzać na nocnik. Nieważne... Ważne jest, że
      ona wręcz dopomina się nocniczka, bo łatwiej jest robić kupę na siedząco niż
      leżąco.
      Pozdrawiamy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka