Dodaj do ulubionych

spi cala noc

13.11.04, 12:07
mój 4 miesieczny synek od tygodnia przesypia cala noc,tzn.od 20 do 7
rano.martwie sie czy to nie oznacza jakis problemow bo calkiem wypadlo nocne
karmienie.w dzien je co 2,5-3 godz.
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: spi cala noc 13.11.04, 13:12
      jesli przybywa na wadze, w dzien jest pogodny i nie wyglada na to ze Mu cos
      dokucza to tylko sie ciesz ze mozesz sie wyspac.
      smile
      • penelina Re: spi cala noc 13.11.04, 14:06
        Wszystko w porządkusmile)Dzidzia zrozumiała,że noc jest do spania,nie do
        jedzenia;moja córka pojęła to w wieku 6 tygodni,od tego czasu przesypia całe
        noce,od 22,40 do 09,30.
        Jestem jedną z tych niewielu szczęślwych,wyspanych mateksmile)

Widzę,że i Ty masz szansę być jedną z nichsmile))

pzdr,
        penel.
        • mamadzikija Re: spi cala noc 13.11.04, 14:18
          dzieki,ciesze sie ze wszystko ok.po prostu gdy Macius pierwszy raz przespal
          cala noc to nie wiedzialam co sie dzieje.on spal a ja budzxilam sie co 2-3
          godz.jak do karmienia.a Maly jest pogodny i caly dzien chce sie bawic.ma tylko
          kilka krotkich drzemek.pozdrawiam
          • moniapuk Re: spi cala noc 13.11.04, 14:42

• edzio_grubas Do Monipuk 13.11.04, 15:15
              Monia, wkleiłam fragment mojego postu do Nanuk, może to Ci coś pomoże? U
              naszego maucha podstawą jest rutyna i trzymanie się pewnych reguł czasowych.
              Mały późno chodzi spać, bo my się późno kładziemy, ale za to śpi dłużej. Jak
              się obudzi w nocy, to nie biegne od razu do niego, chyba że płacze. Czasem
              wystarczy włożyć smoczek a cycuś jest ostatecznością (bo wiem, że nie jest
              głodny). Zamiast cyca daję herbatkę. Mały wie, że na herbatkę nie opłaca się
              budzić (co innego na cieplutkiego cycusia).

"A jak malutki śpi? Wstaje rano około 9-10ej. W ciągu dnia na zmianę 2 godziny
              czuwa i około godzinę - dwie śpi. Nie ma stałych godzin spania, nie wybudzam go
              na np. karmienie. Najważniejszy jest dla nas wieczór. Od 20ej dużo z małym
              bawimy się, ćwiczymy (podnoszenie główki itp.), gaworzymy.... po prostu żeby
              go "zmęczyć". Około 22ej malutki jest kąpany, potem w swoim pokoju przy
              malutkim świetle je i kładę go do łóżeczka. Czasem musi jeszcze wypic herbatkę.
              Mija 10 minut i mały śpi przy moim fałszowaniu (śpiewam mu ostatnio kolędy, jak
              mały nie może zasnąć to mój mąż się śmieje, że te renifery i pastuszkowie są
              zmeczeni tak długą trasą smile Malutki czasem się budzi na jedzonko dokładnie o
              4.00 i po zjedzeniu śpi dalej do 9-10ej. Mały tak ładnie śpi odkąd skończył 1
              miesiąc. Oboje z mężem jesteśmy super wyspani. Wydaje mi się, że kluczem do
              sukcesu jest rutyna, szczególnie wieczorem. No i w ciągu dnia mały nie śpi za
              dużo.
              A teraz o jedzeniu. Malutki je średnio co 3 godziny. Dostaje na zmianę pierś
              (opróżnia obie) i Nutramigen (około 100-150ml). Je bardzo ładnie. Czasem po
              Nutramigenie ma większą przerwę w jedzeniu. A jeśli na noc dostanie flaszkę a
              nie cyca, to śpi do rana. I tak to wygląda. "
              • moniapuk Re: Do Monipuk 13.11.04, 20:04
                dziękuje za odpowiedz moja właśnie sie budzi ale nie da rady smoczek ani nic
                innego poza cycem próbowałam i jeszcze bardziej ja to rozłaszcza i płacze do
                puki nie dostanie cyca aja nie umiem słuchac jej płaczu więc biore ja do łuszka
                i spimy razem dalszą noc i co godzinke dwie sie przebudza juz chyba nie ma rady
                dla mnie musze to przeczekac tylko czy starczy mi sił hihi. musi starczyc dla
                mojej perełki wszystko.daje jej na noc ryz bobowita zjabłkiem rozrobiony z
                wodą 150ml i zjada ale i to nic nie pomaga i tak sie budzi i tak. pozdrowionka.
            • mamadzikija Re: spi cala noc 14.11.04, 08:53
              hej.to chyba w zadnym wypadku nie jest zasluga jakis powtarznych rytuałów .sama
              nie wiem dlaczego tak spi ladnie w nocy.za to w ciagu dnia uspic go to
              prawdziwa sztuka.no chyba ze idziemy na spacer.wtedy na swiezym powietrzu
              potrafi przespac kilka godzin i w nocy tez ladnie spi.a wieczorem karmie go
              (tylko piersia,a w zasadzie obiema),klade do łózeczka i Macius zasypia!
              poczatkowo spal do 2 ,pozniej piatej,a dzis np.obudzil sie o 8.wczoraj w ciagu
              dnia mial za to tylko dwie drzemki po pół godz.cos za cos.
              mam nadzieje ze i twoje malenstwo odkryje uroki nocnego snu.pozdrawiam
    • vikingowa1 Re: spi cala noc 13.11.04, 14:25
      Ludzie jak ja ci zazdroszczę. Mozesz się chyba tylko cieszyć. pozdrawiam.
      Małgorzata.
      • lawia Re: spi cala noc 13.11.04, 18:36
        Moja córcia ma 4 miesiące i śpi od 21 do 6 rano. Budzi sie na karmienie i potem
        jeszcze spi do ok 9-10.Ja nie widzę w tym nic niepokojącego i cieszę się że
        moge sie wyspać. Jedynym dyskomfortem jest to że wstaję z ogromnymi i bolącymi
        piersiamismile
        • budziocha Re: spi cala noc 13.11.04, 19:57
          czesc emamy.
          tylko pozazdroscic.
          moj maly 17.11 skonczy 3 m-ce a ja czuje sie fatalnie.
          w dzien malo spi,je co 1,5 2 godziny...ale to jeszcze nie tragedia.
          koszmarem sa noce, bo po kapieli wstaje po 2-3 godzinach a potem co godzinke.
          jestem wykonczona i strasznie niewyspana.
          zaczynam dokarmiac,bo juz dluzej tak nie pociagne (jest jeszcze starsze
          dziecko), wiec musze byc sprawna.troche mi szkoda, bo 3 miesiace walczylam o to
          aby karmic go tylko piersia...ale musze dla wlasnego i dziecka dobrego samopoczucia.
          naprawde zazdroszcze wam tych przespanych nocy.
          Pozdrawiam
          Justyna i prawie 3 misieczny Adrianek
          • maud007 Re: spi cala noc 13.11.04, 20:24
            ja też troche zazdroszcze bo moja Weronisia ma 8,5 m chodzi spać o 20 i budzi
            się w nocy ze 3-4 razy co i tak w porównaniu do pierwszych ząbków jest już
            nieźle.Nic nie daje miska kaszki z owocami przed snem. Marzę o przespanej nocy
            albo chociaż połowie i pozdrawiam inne niewyspane mamy.
            magda
            • magdalena1811 Re: spi cala noc 14.11.04, 17:03
              Boże!!!! Jaka Ty jesteś szczęśliwa!!!O niczym innym nie marzę! Mój Szymon też
              ma cztery miesiące a w nocy je częściej niż w dzień!Bywa tak, że prawie nie
              wypuszcza cycka z ust. Już tracę siły i nadzieję że kiedyś jeszcze się wyśpię...
    • gosia_d Re: spi cala noc 14.11.04, 17:12
      Moja córka była karmiona wyłącznie piersią 5 miesięcy. Od początku 3 miesiąca
      spała całą noc, 10 godzin. Przybierała na wadze rewelacyjnie, rozwija się
      świetnie. Moja laktacja w najmniejszym stopniu nie ucierpiała, aż do
      zakończenia karmienia była bardzo dobra, musiałam zakończyć karmienie z innych
      powodów. Jedynym dyskomfortem tej sytuacji były bardzo nabrzmiałe rano piersi,
      tylko tyle. Żadnych innych problemów u mnie czy u małej. Emi nawet po prostu
      zwyczajnie jeść w nocy nie chciała, na początku usiłowałam ją namawiać ale
      spasowałam bo ona odmawiała, chciała spać.
      pozdrawiam
    • aga225 Re: spi cala noc 14.11.04, 23:32
      szcześciara ciesz sie naprawde i nie martw sie jak synek jest pogodny i ma
      apetycik to wszystko jest ok smile)))) ja też bym tak chciała smile)))
      • maya13 Re: spi cala noc 14.11.04, 23:47
        no właśnie ktoby tak nie chciał.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka