Dodaj do ulubionych

Pilne - bóle brzucha u 6-ms!!!!!

15.11.04, 10:12
Drogie Emamy!!
Synek mojej przyjaciółki ma 6 miesięcy i od urodzenia bóle brzucha. Cierpi
zwłaszcza podczas robienia kupki. Lekarze cały czas twierdzą że to kolki i
leczą doraźnie różnymi kropelkami. Mama Szymonka podejrzewa jednak, że
przyczyna może być coś innego - słaba drożność jelita grubego??
Czy któras z Was miała taki problem lub słyszała o takich schorzeniach??

dziekuje za odpowiedzi w imieniu mamy Szymona
Obserwuj wątek
    • anuska25 Re: Pilne - bóle brzucha u 6-ms!!!!! 15.11.04, 10:21
      ja słyszałam. Moja koleżanka miała dziecko z podobnymi objawami. Przyczyn może
      być bardzo dużo, ale takich rzeczy nie wolno bagatelizować, zwłaszcza u
      chłopców. Koleżance tez mówili ze to nic takiego a po jakimś czasie dziecko
      wylądowało na OIOM i mało brakowało...okazało się, że to były problemy z..nie
      pamietam jak to się nazywa ale chodziło o sprawy "męskie". Radze szybko udac
      sie do specjalisty
    • tbgsudnik Re: Pilne - bóle brzucha u 6-ms!!!!! 15.11.04, 12:30
      Moj synek mial najpierw to byly kolki koszmar placz, wrzask itd, a potem to
      byly straszne zaparcia, pomagaly czopki glicerynowe ale uwaga nie mozna je
      podawc zbyt dlugo po nich sie wyproznial, i wkladanie do pupy miedzy czasie
      bardzo delikatnego waskiego termometru ale tylko przy ujsciu pupki oczywiscie
      nasmarowanego wazelika wtedy odchodzily gazy z pupy i robil kupke , jezeli masz
      jeszcze jakies pytania pytaj na e-mail
    • mikoma Re: Pilne - bóle brzucha u 6-ms!!!!! 15.11.04, 19:59
      Mam dokladnie ten sam problem . Kolejny z odwiedzanych przeze mnie lekarzy
      przypisywal swoje leki ktore nic nie dawaly i nie daja, byly czopki, termometr
      (pomagaly na krotko) a moj maluszek ciagle cierpi. Za tydzien skonczy 6 m-cy
      czyli nasz kolka trwa juz pol roku !!!! Na prawde jestem zrozpaczona . Mialo
      przejsc po podaniu stalych pokarmow ale mam wrazenie ze odkad je zupki (gotuje
      sama) brzuszek boli go jeszcze bardziej. Dodatkowo jest na diecie bezmlecznej
      (nutramigen) czy sa jakies badania ?? nie wiem USG Co to moze byc ? Bede
      wdzieczna Anusce25 za info o chorobie tego malutkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka