zuziamama 29.11.04, 09:14 Drogie mamy, jeśli pierzecie w płatkach mydlanych, to ile łyżek płatków dajecie na pranie w pralce i czy wcześniej je rozpuszczacie w wodzie i tą wodę wlewacie do pralki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasulas Re: przepis na pranie 29.11.04, 09:26 Ja polecam wcześniejsze rozpuszczanie i najwygodniej w dosyć ciepłej wodzie. Ile - już niestety nie pamiętam, ale ja dawałam za dużo Nie polecam wsypywania bezpośrednio do pojemnika pralki (nie próbowałam do bębna) - raz załatwiłam tak pralkę - zatkał się spływ Stosowałam płatki za radą pediatry osiedlowego (Zuzia ma AZS), a po wizycie u alergologa przeszłyśmy na Jelpa - na szczęście Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: przepis na pranie 29.11.04, 12:15 Ja też słyszałam,że płatki moga zatykać pralkę, mimo że jest napisane na pudełku że nadają się do pralki. Kiedy pralka ciągnie zimną wodę to płatki nie zdąrzą się w niej rozpuścić tylko zbijają się w lepką breję, dlatego może lepiej rozpuścić je w ciepłej wodzie i dopiero wlać do pralki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk Re: przepis na pranie 29.11.04, 16:16 Ja rozpuszczam lyzke platkow w litrze cieplej wody i wlewam bezposrednio do bebna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś