Dodaj do ulubionych

stękanie codzien nad ranem-czy to normalne

03.01.05, 08:51
Moja corcia zaczela drugi miesiac-codziennie nad ranem steka, mruczy, chrapie - ciagle ma zamkniete oczy, nie placze. To stekanie jest bardzo glosne i mam wrazenie ze ja strasznie meczy. Dlaczego tak sie dzieje i jak mozna to wyeliminowac.
Pomozcie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ankaanka Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 09:47
      moja coreczka tez steka nad ranem i u nas jest to oznaka robienia kupy big_grin moze
      i u was tez tak jest.
      pozdrawiamy
      ania i 4m zuzia
    • ivonne2 Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 13:21
      Hej. Moja córcia też tak stękała, mruczała, dokładnie w tym okresie. Powodem
      były dwie rzeczy - zakażanie w moczu, miała w nim białe krwinki - dziecko wtedy
      boli brzuszek, po antybiotyku jest ok. Druga sprawa to nagromadzone w nocy
      gazy - bo ma nietolerancję laktozy. Przeszłam na butelkę zgodnie z sugestią
      lekarza i wszystko przeszło. Zrób ogólne badanie moczu. pozdrowienia
    • babolek25 Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 14:55
      Moja też tak miała, bolał ją brzuszek od nagromadzonych gazów i miała problem
      ze zrobieniem kupki. Byłam z tym nawet u gastrologa dziecięcego, bo się
      denerwowałam tym stękaniem, nieraz prawie całonocnym. Powiedziano mi, że to
      niedaojrzałość układau trawinnego, normalne u maluchów i że przejdzie, tak jak
      kolki. No i przeszło! Około 3, 3,5 mies. przestało nas budzić stękanie. Życzę
      cierpliwości.
      • verbena Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 15:04
        My mielismy to samo, zaczynało się przeważnie około 5:00 nad ranem. Powodem
        były również gazy. Przeszło samo, nawet nie wiem dokładnie kiedy.
    • mama_domika Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 15:30
      mój synek też miał coś takiego przeszło samo. podawałam mu teą takie kropelki
      esputikon ale najlepiej zapytaj lekarza
    • mama_domika Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 15:33
      Mój synek też miał coś takiego nasz pediatra przepisał wtedy krople Esputikon i
      kazał masować brzuszek od lewej do prawej, i wszystko samo przeszło. Pozdrawiam
    • atlantis75 Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 03.01.05, 16:01
      Mój Kuba (7 tyg.) też stęka, napina się i robi to przez sen. I też w okolicach
      4-5 rano. Czasami trwa to nawet 2 godziny. No i teraz już wiem dlaczego smile

Pozdrawiam smile
      • agaa5 Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 04.01.05, 13:00
        Też to przeszliśmysmile) .
        Do pewnego momentu u dziecka działają jeszcze matczyne hormony i załatwia się
        bez problemu niezależnie czy mleko matki czy modyfikowane. Niestety po kilku
        tygodniach niemowlę zaczyna ''samodzielnie'' trawić pokarm i stąd problemy. MY
        po kilku dniach takiego nieustającego stękania wylądowaliśmy u pediatry, bo
        bałam się że może dojść do niedrożności jelit (a to już poważna sprawa).
        Dostaliśmy wtedy zalecenie zmiany mleka modyfikowanego (z zagęszczonego Bebiko
        na Bebilon z tzw prebiotykami ułatwiającymi pracę jelit)i zalecenie podawania
        zwłaszcza rano na czczo herbatki koperkowo-rumankowej lub 20ml płybu:tzn 10ml
        wody+5 kropel Cebionu+łyżeczka glukozy. Do tego przez kilka dni raz dziennie
        kapsułka lakcidu na łyżkę wody.
        Generalnie najwięcej pomogły zmiana!!! mleka i te herbatki.
        Pozdrawiam Agnieszka
        • bea-ta Re: stękanie codzien nad ranem-czy to normalne 04.01.05, 13:38
          Mój maluch stękał tak przy kolce. Miał wzdęty brzuszek, nie mugł sie wyprukać a
          przez to miał problemy z wypróżnianiem i męczyły go zaparcia. Stosowałam
          podobnie jak koleżanka odrobine ciepłej wody + 1/2 kapsułki Lakcidu na czczo.
          Maluch był karmiony sztucznie niestety. Mineło ok. 3 mż.Trochę było lepiej przy
          zmianie mleczka - ja podawałam NAN HA sensitiv na kolki i problemy trawienne u
          maluszków. Teraz synuś postekuje tylko jak robi kupke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka