szkodnik 03.01.05, 09:37 ....jakie macie sposoby na złagodzenie ??? Jak z nią walczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_5 Re: Kolka jelitowa... 03.01.05, 09:47 spróbuj kompleksu homeopatycznego Dagomedu Chamomilla na kolki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kolka jelitowa... 03.01.05, 11:16 Sprawdz czy nie jest uczulony. Moj byl na laktoze i dlatego mial kolki Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: Kolka jelitowa... 03.01.05, 12:00 Witam kolka powstaje w skutek zgromadzenia sie gazów w jelitach które podchodzą wtedy aż pod przeponę i kolka gotowa. My na szczęście mamy koleżankę która jest pielęgniarkom w oddziale noworodków w Kielcach ( jak ktoś z Kielc i okolic chce to mogę dać namiar) i dlatego nasza mała była już kilkukrotnie odgazowywana specyjalna rurką stąd nie ma kolki my śpimy spokojnie a ona jest szczęśliwa bo nic ją nie boli. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 skorzystaj z wyszukiwarki 03.01.05, 15:29 O kolkach temat był już wielokrotnie wałkowany. Napewno znajdziesz mnóstwo sposobów i być może któryś Wam pomorze. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kajaaa Re: Kolka jelitowa... 03.01.05, 16:04 Spróbuj Gripe Water (woda koperkowa) u nas podziałało od razu... co prawda mała dalej bywa trochę niespokojna, ale jest o całe niebo lepiej niż było...najlepiej zacząć od najłagodniejszych środków...i jeszcze jedno, przed jedzeniem kładziemy małą na 30 min na brzuszku, a po dość długo trzymany na ramieniu, żeby się porządnie odbiło... pozdrawiam Kasia Moja Oleńka www.album.com.pl/zdjecie.php?p=0&pns=0&al=7630&lz=6&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=0&start_opinie=0&prestop=0&pres Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik Re: Kolka jelitowa... 05.01.05, 09:34 Witam ponownie. Zapoznałem się zarówno z waszymi odpowiedziami jak i tymi z innych wątków. Jeszcze tego samego dnia byliśmy w przychodni. Pani doktor zapisała maleństwu DEBRIDAT, zawiesinę do picia. Dwa razy na dobę. Musze powiedzieć, że pierwszą noc przespalismy cudownie, bo aż 5 godzin !!! Dzisiaj było trochę gorzej choć nie najgorzej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś