Dodaj do ulubionych

Do Mam karmiacych piersia!

03.01.05, 17:32
Witajcie!
Karmie synka (10 tyg)piersią i mam duzy apetyt,staram sie nie jesc miedzy
posilkami,nie jej slodkiego,ale wcinam np.jogurty(3/dz).Pozostalo mi do
zrzucenia kilka kg po ciazy.Czy Wy tez tak macie(taki duzy apetyt).Przeciez
nie mozna si odchudzac gdy karmimy,wiem ,ze trzeba sie ograniczac ,ale jak to
zrobic ,macie jakies rady.Czy moze jecie jakies specjalne
potrawy,wartosciowe,sycace ale nie kaloryczne?
Pozdrawiam Magda i Jaś(10 tyg)
Obserwuj wątek
    • onitsza Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 18:04
      Ja karmie już szósty miesiąc, a nadwagę ciągle mam. Mój maluch urodził sie latem
      i jadłam prawie wyłącznie arbuzy, trochę soków, mineralną i dwie bułki na
      śniadanie. A chudnąć zaczęłam dopiero jesienią, jak wychodziłam na 2 godzinne
      spacery. Teraz mam mniej ruchu i waga znowu stanęła. Ja piekę ziemniaki w foli i
      jem z dodatkiem np twarogu.Powodzenia.
    • martolinip Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 18:14
      ja karmię 5 miesięcy i chociaż miałam ogromny apetyt przez pierwsze 2 miesiące
      to już w trzecim miesiącu wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży a teraz jeszcze
      schudłam. Jeśli chodzi o jedzenie to nigdy się nie ograniczałam i jeśli miałam
      taką ochotę to jadłam nawet co godzinę (tak było przez pierwszy miesiąc
      karmienia). Moje dziecko jadło baaaardzo często (dopiero teraz zaczyna robić 3-
      godzinne przerwy) więc może to mi pomogło schudnąć. Na pocieszenie mogę Ci
      powiedzieć, że apetyt wrócił do normy i teraz już nie potrzebuję tak duuuuużo
      jedzenia. Starałam się ograniczać jedynie słodycze i do tej pory nie jem potraw
      smażonych (to bardziej ze względu na bóle brzuszka mojego synkasmile)
      pozdrawiam
      marta i kacper
    • mama_lidki Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 18:34
      Z doswiadczenia wiem, ze te pare kg napewno zgubisz bez zadnej diety, poczekaj
      tylko na cieplejsze dni i sama zobaczysz. Spacery zrobia swoje, a i dzidzia jak
      bedzie starsza zacznie byc bardziej absorbujaca i nadwaga zniknie
      niezauwazalnie. Zycze tego Tobie i innym mamom, a takze i sobie (ja mam do
      zgubienia 25 kg - to jest dopiero nadwaga, a Lidka ma 3,5 m-ca) wink
    • jagandra Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 20:36
      W ciąży przytyłam 18 kg, kilka dni po porodzie zostało mi 10 do zrzucenia.
      Miałam wariacki apetyt, jadłam naprawdę baaardzo dużo, mimo to chudłam i w
      ciągu pół roku zrzuciłam całą nadwyżkę, a potem schudłam jeszcze 2 kg, aż się
      zaczęłam martwić tym chudnięciem, ale na szczęście przestałam. Nadal karmię
      piersią, nadal sporo jem, choć już nie tak dużo. Waga stoi w miejscu. Moja
      córeczka ma 13 miesięcy.
      Myślę, że skoro masz duży apetyt - Twój organizm tego potrzebuje.
      Pozdrowionka smile
    • nikita333 Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 21:20
      Droga Magdo, ja karmię już 11 miesiąc i zaręczam Ci, że na początku zażerałam
      się jak głupia, jadłam chyba z sześć posiłków dziennie i nie mogłam inaczej, bo
      mój synuś jadł jak smok i ja też musiałam jeść, no bo skądś ten pokarm musiał
      się brać. No i piłam też bardzo dużo wody. Co do słodyczy, to rzeczywiście
      dobrze byłoby ograniczyć, ale właśnie słodkiego dużo się chce, jak się karmi. W
      pierwszych miesiącach stosowałam też dietę karmiącej, co z góry eliminuje
      tłuste, smażone i tym podobne tuczące potrawy. Ale tak naprawdę, to wcale się
      nie przejmowałam tym, że muszę schudnąć, zresztą nie miałam czasu, nie starałam
      się też jeść pod kątem schudnięcia, tylko tak, żeby maluszkowi dostarczyć
      wszystkiego, czego potrzebuje no i się nie odwapnić. W siódmym miesiącu
      karmienia straciłam prawie cały nadmiar. Kilogramy zeszły same, powoli się ich
      pozbyłam nie wiedzieć jak. I to jest normalne. Co prawda troszeczkę mi zostało,
      ale naprawdę niewiele. Lekarka powiedziała mi, że resztę zrzucę pewnie jak
      przestanę karmić, bo organizm na czas karmienie robi sobie rezerwę w postaci
      tłuszczyku i raczej trudno się jej wcześniej pozbyć. Nie przejmuj się, że w
      dziesięc tyg po porodzie masz jeszcze trochę kilogramów! To normalne.

poadrawiam
      • syla.t Re: Do Mam karmiacych piersia! 03.01.05, 21:28
        ja tez w pierwszych miesiacach jadlam bardz duzo tylko ja sie tym nie
        przejmowalam bo w ciazy przytylam tylko 10 kg po przyjsciu ze szpitala zostalo
        mi do zrzycenia niecale 5 kg miescilam sie odrazu we wszytkie swoje rzeczy.
        Karmie nadal alicja ma 8 miesiecy a ja schudlam tak ze szkoda gadac waze juz
        tylko 47 wiec z tym tluszczykiem co sobie niby robi organizm zapas to umnie nie
        podzialalosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka