Dodaj do ulubionych

Pytanie do Doktora

01.03.08, 12:08
Moja córeczka (pięciomiesięczna) ma 4 naczyniaki: jedne na plecach (niewielki), jeden na udzie (długość około 2cm, szerokość około 1cm), jeden na ramieniu (długośc ok. 1cm, szerokość ok. 0.8cm) i na prawej skroni. Na plecach, udzie i ramieniu, początkowo były one wypukłe i intensywnie bordowe, teraz zaczęły się robić się płaskie i jakby blakły. Czy to znaczy że zanikają? Gorzej z naczyniakiem na skroni- jest wypukły, bardzo ciepły, bordowy- w środkowej części jakby lekko niebieskawy. Jeśli rośnie to nieznacznie. Co robić? Czekać? Czy to normalne że Córka ma aż 4 naczyniaki? Miała też naczyniaczki zaraz po porordzie w rejonie noska lae te były znacznie jaśniejsze i w tej chwili praktycznie ich nie widać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • dwyrzyk Re: Pytanie do Doktora 01.03.08, 21:30
      Szanowna Pani; Maksymalna ilość naczyniaków u jednego dziecka jaką
      widziałem to 19, a 3-4-5 zdarza się dosyć często. Proponuję pozostać
      pod kontrolą chirurga dziecięcego i stosować się do zaleceń.
      Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
      • lunlachiel Re: Pytanie do Doktora 02.03.08, 01:25
        Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Na razie jesteśmy tylko pod opieką pediatry. Ten chirurg dziecięcy to taki "zwykły" chirurg ma być czy raczej chirurg naczyniowy? Czy mógłby Pan Doktor spojrzeć jeszcze ewentualnie na zdjęcia które umieściłabym na stroni naczyniaki.pl ? Byłaby znacznie spokojniejsza i bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. Anna Mikołajewicz
        • dwyrzyk Re: Pytanie do Doktora 08.03.08, 10:08
          Proszę umieścić zdjęcia, zobaczymy. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
    • marlenjozef Re: Pytanie do Doktora 01.04.08, 15:00
      Hej jestem mamą małej Amelki! córka ma naczyniaki na skroni,
      brzuchui, dłoni , plecach, przedramieniu- mała ma dwa lata a one nie
      znikają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka