Dodaj do ulubionych

Ile ściągacie pokarmu?

03.01.05, 21:53
Mój synek ma 5 m-cy a ja jutro muszę pilnie wyjść.Próbowałam się "wydoić" ale
niewiele mi się udało ściągnąć pokarmu.Jakieś 15 ml.Jak to wygląda u Was? Ile
ściągacie jednorazowo pokarmu "ręcznie"?I jak długo pokarm można trzymać w
lodówce? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lud_mila Re: Ile ściągacie pokarmu? 03.01.05, 22:06
      Trzeba trochę czasu, żeby "rozbujać" laktację. Ja za pierwszym razem z trudem
      udoiłam 30ml, a po jakimś tygodniu miałam już bez problemu 120-140ml.
      • kamczaj Re: Ile ściągacie pokarmu? 03.01.05, 23:22
        Ja ściągam pokarm od 2 miesięcy co prawda nie codziennie i na raz udaje mi sie
        ściągnać 40ml a w nocy 60ml na raz co zrobić aby ściągać na raz więcej.może
        macie jakieś sposoby?
        • inez21 Re: Ile ściągacie pokarmu? 03.01.05, 23:37
          ja niedawno wróciłam do pracy i tez niestety muszę odciągać mleczko dla mojego
          malucha.
          Udaj mi się to całkiem niele czasem tylko 50-60ml ale np.kiedy wracam z pracy po
          5-6 godzinach to odciągam ponad 200ml.

Ja mam taki sposób że kiedy przystawiam malucha do jednej piersi to z drugiej w
          tym czsie odciągam laktatorem.Wiem że nie jest to łatwe technicznie ale przy
          odrobinie wprawy mozliwe i efekt wspaniały.Kiedy maluch ssie jedną pierś z
          drugiej mleczko samo wypływa.
          Czasem nawet gdy nie jest głodny przystawiam go na trochę i póżniej już
          odciąganie lepiej idzie.Trzeba tylko mieć wygodny dobry laktator np.avent isis

Drugi sposób to taki że odciągam trochę ręcznie do laktatora jak widzę że
          zaczyna dobrze lecieć przystawiam laktator,jak mleczko zaczyna lecieć słabiej to
          znowu troche ręcznie i tak jakoś idzie.
          A najważniejsze to wyluzować się,oglądać sobie telewizję lub myśleć o czymś
          przyjemnymsmile))) bo jak wiadomo stres najbardziej hamuje wypływ mleczka.

Pozdrawiam!!
          • kamczaj Re: Ile ściągacie pokarmu? 03.01.05, 23:45
            Apropo odciągania mam pytanie ile wasza dzidzi pije na raz moja ma 3 miesiące i
            przy jednym posilku wypija około 80ml
            kamila i lea
            • mama_lidki Re: kamczaj 03.01.05, 23:50
              Moja lidka tez spija okolo 80 ml i je co 3 h przez cala dobe bez wzgledu na
              dzien czy noc, ale nie wim czy to duzo czy malo, a przybiera mi 500g m-cznie i
              duzo ulewa. Kiedys sie wydoilam to zeszlo 180 ml a innym razem 80 zawsze po
              karmieniu sie doilam
              • mama_lidki Re: kamczaj 03.01.05, 23:56
                Lidka ma 3,5 m-ca
            • inez21 Re: Ile ściągacie pokarmu? 03.01.05, 23:52
              mój ma niecałe sześć miesięcy i wypija 100-120ml jednorazowo chociaż normy dla
              tego wiek przewidują 210mlsad
              ale za to je często co 2-3 godziny.
              • anna_maja77 Re: Ile ściągacie pokarmu? 06.01.05, 12:15
                ja sciagma elektrycznym raz w pracy - około 250 ml
                zawsze jak zaczynma sciagac to z pierwszej jest wiecej, po 3-4 godz przerwie
                ok. 130-180 ml, z drugiej ok 50ml, przy cogodzinnym sciagnaiu razem sie uzbiera
                od 50 - 90 ml
                zaczelam scigac 3 tyg temu bo szykowalm sie na powrot do pracy
                wydaje mi sie ze mam mniej pokarmu - choc sciagam...
                Maluszek - 5,5 mca zjada ranpo 40 ml, w ciagu dnia po 80 - 120 ml, co 203 godz
                (bo rzadziej nie chce), dostaje tez raz owoce raz zupke ktore tez popija
                mlekiem (od 40 - 100 ml), czasem wieczorem/popoludniem wiecej 130 - 160 -
                sporadycznie 200 ml
                balam sie ze je za malo ale rosnie i ma sie zdrowo
                skad masz te normy?gdzie moge sprawdzic? jestem ciekawa ile chocby ksiazkowo
                powienine jesc? oje sie ze je malo bo nie podoba mu sie butelka i lyzeczka
                ania
    • agatha_mama Re: Ile ściągacie pokarmu? 06.01.05, 13:45
      Boże dziewczyny...to słowo WYDOIĆ jest ochydne!!!!!
      • 26magda3 Re: Ile ściągacie pokarmu? 06.01.05, 18:17
        ja karmię tylko odciąganym i po 3 godzinach sciągam 80-100ml (odciągacz
        elektryczny), a w nocy po 6 godzinach około120-160 ml. A mój Michałek ma 3,5
        tygodnia i jednorazowo zjada ponad 120 ml. No i widzę, że straszny z niego
        żarłok!!!
    • bjj3 Re: Ile ściągacie pokarmu? 06.01.05, 18:41
      Ja wcale nie sciagam pokarmu, karmie Dzidzia co 2-3 godziny /dokladnie 5
      minut ,tylko z jednej piersi- wiecej nie chce/ w nocy przerwy ma
      dluzsze ,czasami nawet 5 godzin - rosnie zdrowo i przybywa bardzo ladnie.Jasiu
      ma 3 miesiace. Nie ma powodu odciagac pokarmu bez potrzeby , to tylko
      uciazliwosc, no chyba ,ze ktos zamraza na przyszlosc,ale ja na razie tego nie
      robie.
    • iza2109 Re: Ile ściągacie pokarmu? 06.01.05, 22:28
      Ja pokarm ściągałam w pracy (nocna zmiana), dwukrotnie w ciągu jednej nocy i do
      domu przynosiłam ok. 400 - 450ml mleczka...
      • myelegans Re: Ile ściągacie pokarmu? 07.01.05, 01:58
        Po 3-4 godzinnej przerwie 180-200ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka