Dodaj do ulubionych

Głowa ciągle w jedną stronę??!!

04.01.05, 11:09
Moja prawie 3 mies. córcia, jak leży na leżaczku albo w huśtawce, to nie ma
głowy prosto patrząc na hustawkę na środku ale tak na prawo. Patrzy prosto,
ale główke ma po prawej stronie tej hustawki. Jak jej poprawię główkę to ona
z powrotem...
Czy to coś złego czy tak po prostu woli?
Dodam, że jak ja trzymamy na rękach, to ok-prosto.
natalia
Obserwuj wątek
    • madziara1382 Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 11:37
      wydaje mi się że lepiej to zgłosić lekarzowi.moja Natalka też przechylała główkę i lekarz nakazał mi robić wszystko aby przechylała ją w drugą stronę.radzę aby też zobaczył to lekarz i ocenił.POZDRAWIAMY CIEPLUTKO.(ale niemartw się,na pewno nic złego się nie dzieje,poprostu lepiej zgłosićsmile)
      • nataliamackowiak Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 11:54
        Dziekuje-za dwa dni szczepienie więc spytam wtedy lekarki.
        Pozdr.
        Natalia
    • polducha Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 18:20
      Moj synek tez tak robil. Na poczatku nie zwracalam na to wiekszej
      uwagi..podkladalam mu tylko waleczek , zeby uczyc trzymania glowki prosto. Od
      kiedy nauczyl sie lezenia na brzuszku problem sie powiekszal. Dzis ma skonczone
      7 miesiecy i jest duza poprawa...ale zaczynamy rehabilitacje..
      Upewnij sie czy nie ma ona napiecia miesniowego..
      pozdrawiam
    • basias82 Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 19:18
      Moze ma przykurcz miesnia szyjnego. Zwróc sie do pediatry, zaleci
      prawdopodobnie masaze i inne ukladanie w łóżeczku. U nas bylo to samo, ortopeda
      zalecil wlasnie inaczej ukladac do snu, w ten sposób, że by dziecko przekrecalo
      sie w strone nieruchomą (inne ulozenie lozeczka)
    • mbkow Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 21:24
      moj synek taz tak mial. oczywiscie skonsultowalam to z pediatra, bylam tez u
      chirurga. lekarze nic nie stierdzili. trzymal 90% czasu glowke na lewa strone
      (chyba na lewa, juz nie pamietam wink. i w pewnym momencie przestal. nie bylo
      zadnej rehabilitacji. w czasie przewijania, spania czy zabawy staralam sie,
      zeby mial glowke na prawo. problem szybko zniknal. jak synek mial 6mies juz nie
      bylo sprawy.
      pozdrw, monika
      • gioja Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 04.01.05, 21:43
        Nam rehabilitant zalecił na coś takiego - woreczki z piaskiem (sama je uszyłam
        i wypełniłam piaskiem kupionym w sklepie akwarystycznym). Układasz główkę
        dziecka prosto i blokujesz po obu stronach woreczkami. Poza tym kazał nam
        częściej podchodzić do dziecka i kłaść zabawki po tej "nielubianej" stronie.
        Dodatkowo zalecił ćwiczenia i masaże.
    • alexie Re: Głowa ciągle w jedną stronę??!! 05.01.05, 00:03
      Moja cOrcia tez lezala, zwlaszcza w 3 miesiacu zycia z glowka skierowana w
      jedna i ta sama strone.Martwilam sie tym, ale pozniej okazalo soe, ze zawsze
      kierowala glowke w strone okna( w dzien) skad padalo intensywniejsze swiatlo.
      Teraz juz nie mam zadnych watpliwosci, ze wszystko jest ok.
      Pozdrawiamy.Ola z Marysia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka