aranti 14.01.05, 07:59 6-cio mies. synek krzyczy przez sen. Śpi niby smacznie i nagle jakby go cioś ugryzło, drze sie wniebogłosy, ale wystarczy dotkną jego główki i sie uspokaja i śpi dalej. Co to moze być? Czyto może być objaw ząbkowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dadgam Re: krzyk przez sen 14.01.05, 09:30 pewnie mu się coś śni, nadmiar bodźców w dzień, ogranicz tv przy dziecku, zwlaszcza reklamy oraz głośne zabawki, u nas pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
kulka50 Re: krzyk przez sen 14.01.05, 10:13 czytałąm, że dziecko może miewać koszmary senne gdy śpi w przegrzanym pomieszczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
aranti Re: krzyk przez sen 14.01.05, 11:09 dzieki ale to raczej ani tv, ani przegrzane pomieszczenie, czy powinnam z tym iść do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: krzyk przez sen 14.01.05, 11:15 Nie wiem, co to może być, ale moja 5,5 mies. córeczka kilka razy (3-4) też obudziła się w nocy z płaczem. Wyraźnie jej się coś śniło. W przyszłym tygodniu będzie u nas jej pediatra, zapytam, czy to normalne. Ale wydaje mi się, że tak, bo poza tym jest radosnym dzieciątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
dorisk Re: krzyk przez sen 14.01.05, 14:56 mój mial to samo w wieku 7-8 miesięcy prez jakies 2 tygodnie, samo przeszlo w końcu. moze dlatego ze następują zmiany w mózgu, w tym wieku dzieci roziwjaja dużo nowych umiejętnosci, słyszalam ze to tez moze byc przyczyna/ mój faktycnie niedlugo po tym zaczął wreszscie fikac na oplecki z brzuszka i coraz prościej siedziec Odpowiedz Link Zgłoś