Dodaj do ulubionych

Ile butelek?

25.01.05, 18:33
Ile potrzeba mieć butelek dla niemowlaka?Wystarczą 3?Prosze doświadczone mamy o odpowiedz.Dzieki
Obserwuj wątek
    • mama_maksa Re: Ile butelek? 25.01.05, 19:00
      Nam wystarczyły/ają 2 butelki: jedna na mleczko i jedna na jakąś herbatkę lub
      wodę.
    • guinda Re: Ile butelek? 25.01.05, 19:09
      To zalezy czy chcesz karmic piersia czy nie. Ja karmie tylko piersia, mam duzo
      butelek( prezenty...) ale tak naprawde przydaly sie 2. Jak gdzies wychodze to
      maz daje corci herbatke ( b. rzadko) albo moje odciagniete mleko. (acha no to
      przydaje sie jeszcze zapasowa,zeby w niej to mleczko przechowac, np. zamrozic)
      ale ja do tego celu uzywam butelki ktora byla dodawana do jakiejs gazety jako
      gratis, a potem przelewam do butelki aventu ktorej wlasnie uzywamy.
      • mamaemmy Re: Ile butelek? 25.01.05, 20:35

• kulka50 Re: Ile butelek? 25.01.05, 21:18
      początkowo sterylizowalam butelki wiec mialam kilka bo przeciez nie chcialo mi
      sie gotowac po kazdym posilku
      teraz juz nie sterylizuje wiec uzywam jednej do mleka i drugiej malej do soczku
      czy wody
    • mamaemmy Re: Ile butelek? 25.01.05, 22:26
      czyli 2 wystarczą?Bo w każdej gazecie piszą o 4-6!A mam zamiar kupic butelki samosterylizujące się w mikrofali,więc dwie wystarczą,bo przecież nie trzeba ich gotować...Tak?
      • komika Re: Ile butelek? 25.01.05, 23:37
        Hejka!Ja dosyć wcześnie zaczełam dokarmiać młodą(miała ok 2 miesiące), a
        definitywnie tylko butlą od ok 4 miesiąca i dotąd starczyły nam dwie butelki!
        125ml i 260ml Aventu.Teraz młoda ma już 14 miesięcy i od czasu do czasu ciągnie
        jeszcze herbatke-głownie na spacerkach z tej wiekszej butelkismilePozdrawiam.
    • shiraze Re: Ile butelek? 25.01.05, 23:39
      2 lub 3 w zupełności wystarczą. Ja mam 7. 3 kupiłam sama, a reszta była
      załączana do sprzętów. W rezultacie używam tylko dwóch, a i tak chcę przejść na
      niekapek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka