klara29 01.02.05, 01:36 Dziewczyny czy znacie jakąś dobrą maść albo krem na bliznę po cc? Podobno jak się smaruje specjalnym kremem to blizna ładnie blednie i się "wchłania". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxinkaxxx Re: maść na bliznę 01.02.05, 07:11 to contactubex (chyba tak sie pisze , ale nie stosuj bez konsultacji z lekarzem, blizna zamiast sie ladnie "wchlonac" moze sie "rozejsc" jesli za wczesnie zastosowana, za mocno, za duzo itd, itp..... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: maść na bliznę 01.02.05, 10:36 Ja smaruję kremem Cepan ( w aptece ) Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: maść na bliznę 01.02.05, 10:44 Contractubex. Wsmarowuj dopiero miesiac po cc, 1-2 razy dziennie. ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: maść na bliznę 01.02.05, 22:13 Najlepiej zapytaj swojego lekarza. Mój polecił mi maść Cepan, ale miałam ją stosować dopiero kiedy rana się zagoi. Maśc kupiłamm, ale okazało się, że blizna pięknie "zbladła" bez maści. Jeżeli byłabyś zainteresowana to mogę Ci sprzedać tę maść za połowę ceny (jest nieotwarta). Odpowiedz Link Zgłoś
klara29 Re: maść na bliznę 01.02.05, 23:36 Dzięki za info, u mnie już minęło ponad 4 miesiące , rana sie zagoiła bardzo ładnie, no ale póki co nie blednie, spytam lekarza i wypróbuje maści Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_77 Re: maść na bliznę 02.02.05, 10:39 Na mnie takie maści to w ogóle nie działają (od farmaceuty słyszałam też, że one to raczej są dla poprawy samopoczucia a nie wyglądu blizny), bo mam skłonności do blizn. Ale z polecenia lekarza stosuję opatrunek SILON. To taki plaster, który się przykleja i nosi non-stop - jest naprawdę skuteczny. Wadą jest oczywiście cana... Ten plaster jest z silikonem - jest też taka maść i nawet można ją kupić przez internet. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę podac namiar na stronę i na plaster w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: maść na bliznę 02.02.05, 12:13 stosowałam Contractubex na blizny po poparzeniu, kiedy jeszcze należał do leków sprowadzanych "na ratunek dziecku", a później cepan. Nie widze specjalnej różnicy. Teraz kupiłabym Cepan. Odpowiedz Link Zgłoś