Dodaj do ulubionych

kichanie i kaszelek

09.02.05, 09:04
Cześć dziewczyny! Wiem że to głupie pytanie ale moje dziecko ma ponad4 m-ce i
od kilku dni zauważyłam częstrze kichanie no pokasływanie goraczki nie ma poza
tym zachowuje sie normalnie niewiem iśc do lekarza czy co . Pewnie dzisiaj
zadzwonię a jak wy sobie radzicie w takich sytuacjach bo ja to strasznie panikuję
Dzięki za odpowiedzi z góry
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: kichanie i kaszelek 09.02.05, 14:26
      pewnie jakas infekcja sie placze w okolicy twojego dzieciatka. smaruj mu pod
      noskiem mascia majerankowa a do noska wkraplaj np. Euphorbium Compositum. ale
      jesli dostanie goraczki lec od lekarza.
      • anka1 Re: kichanie i kaszelek 09.02.05, 14:27
        do lekarza mialo byc
        smile
        • cubinka7 Re: kichanie i kaszelek 09.02.05, 18:40
          Hejka
          Ja mam ten sam problem.Moj KAcperek skonczył 4 miesiace.Katarek ma juz ponad 2
          miesiace, alr to chyba dlatego ze mamy nowe mieszkanie i jest strasznie
          sucho.Musimy kupic nawilzacz powietrza.Ale od wczoraj ma tez kaszelek i taki
          juz odrywajacy.Jutro idziemy do lekarza bo sie zaczynamy martwić.A Ty bylas??Co
          powiedzial???
    • szyszunia75 Re: kichanie i kaszelek 10.02.05, 09:30
      Samo kichanie (bez kataru, tzn. wydzieliny) i kaszel to może być z przesudzenia
      błon śluzowych - grzejniki w mieszkaniu i suche, bardzo suche powietrze przy
      takim mrozie mogą temu sprzyjać. Jeśli nie ma gorączki, nie marudzi, nie leje
      się z nosa - ja bym nie szła do przychodni, bo może złapać jakąś francę
      (epidemia grypy). Ale koniecznie obserwuj dziecko i sprawdzaj temperaturę.
      Możesz psikać jej do nosa homeopatycznym sprayem Euphorbium compositum - nie
      zaszkodzi, możesz także użyć sprayu z morską wodą (do kupienia w aptece),
      nawilżającego śluzówkę nosa. Moje dziecko ma 10 m-cy, raz zaliczyło
      przeziębienie, raz coś takiego, co mogło się rozwinąć w przeziębienie, ale
      pomogły leki homeopatyczne (Oscillococillum rozpuszczone w odrobinie wody,
      podawane po kilka łyków, tak żeby dziecko w ciągu dnia wypiło jedną dawkę).
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka