a.l.e.k.s.a.n.d.r.a 18.02.05, 14:31 Mojego 2 miesięcznego synka karmię piersią, pediatra nie kazał mu podawać wit. D3 bo twierdzi, że dzieci karmione piersią mają jej wystarczająco w pokarmie. Czy wy też spotkałyście się z taką opinią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamisiaczka Re: Witamina D3 18.02.05, 14:43 Szczerze mówiąc pierwsze słyszę . Ja mojego synka też karmię piersią i podaję mu wit. D3 , moja siostra tez daje i wszyscy co mają małe dzieci też . Niezależnie od tego jak karmią . Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką opinią . Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
matuszka2 Re: Witamina D3 18.02.05, 14:44 Mój mały ma 3 miessiące i też nie dostaje żadnych witamin. Taka jest opinia bardzo dobrego krakowskiego lekarza. Nie podawać. Mój pokarm ma wszystkie potrzebne witaminy. Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
weeneeth Re: Witamina D3 18.02.05, 15:00 hej, mój synek w poniedziałek konczy 3 tygodnie, od 2 tygodnia podaję mu D3 mimo, że też karmię piersią.Jest zima,mało słońca, wiec wydaje mi sie, ze Twój pokarm, to jednak za mało pozdrawiam Sabina Odpowiedz Link Zgłoś
roxana2001 Re: Witamina D3 18.02.05, 17:39 Mam dwu miesięczne dziecko i podaje mu wit. D3 (wg wskazań lekarza aż 2 krople dziennie). Zaznaczam , że karmię piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia761 Re: Witamina D3 18.02.05, 18:03 Witaj, z tego co wiem wit. D3 jest jedyną której nie dostarczamy dziecku karmiąc piersią. Podaje się ją przeciw krzywicy. Lekarze są bardzo ostrożni w jej przepisywaniu, jeśli ciemiączko się zbyt szybko zarasta. Jeśli jest wszystko ok, zwykle podaje się 1-2 razy dziennie. Radziłabym skonsultować z innym lekarzem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelab2 Re: Witamina D3 18.02.05, 18:52 Jestem mamą czteromiesięcznej dzidzi i również nie podaje jej witaminy D3, raz w miesiącu ma robione badania z moczu, lekarka oblicza z nich wskażnik wapniowo- kreatyninowy i zaleca czy brac czy nie. Stwierdziła że nic sie nie podaje bez wcześniejszego zbadania czy jest to potrzebne czy nie, a ja jej ufam. Odpowiedz Link Zgłoś