Dodaj do ulubionych

Diane a nerwowosc.

06.12.02, 22:31

Biore Diane od 2,5 roku. Znosze ja b. dobrze, okresy sa regularne, prawie
bezbolesne, poprawil mi sie stan skory. Od 4 miesiecy jednak zauwazylam u
siebie narastajaca straszna nerwowosc. Denerwuja mnie najglupsze rzeczy,
takie jak np. rozbicie szklanki, za glosno wlaczony telewizor. BARDZO czesto
wybucham. Czy moj nastroj to moze byc uboczny efekt przyjmowania Diane??
Obserwuj wątek
    • martyna76 Re: Diane a nerwowosc. 06.12.02, 22:58
      Dziewczyny, bardzo prosze o pomoc: czy ktoras z Was juz przez cos takiego
      przechodzila przyjmujac Diane i wogole inne pigulki? Czuje, ze moja rodzina
      ciezko mnie w ostatnich dniach znosi. Za tydzien mam wizyte u ginekologa i nie
      wiem czy powinnam poprosic o zmiane pigulek. Nigdy wczesniej nie bylam taka
      nerwowa.
      • verka.w Re: Diane a nerwowosc. 06.12.02, 23:47
        Vitam!
        Ja biore diane od 9 miesiecy ale lekka depreche (czyt. chcialo mi sie plakac z
        byle powodu) mialam na poczatku stosowania przez jakies 2 miesiace i jakos tak
        w ostatnim miesiacu. Ale mam pytanko, wczesniej nie mialas takich objawow? bo
        wydaje mi sie, ze prawie kazda dziewczyna ktora sie wypowiadala na temat diane
        na tym forum cos podobnego przechodzila.
        Pozdrovionka - Verka
        • martyna76 Re: Diane a nerwowosc. 07.12.02, 21:27
          verka.w napisała:

> Vitam!
          > Ja biore diane od 9 miesiecy ale lekka depreche (czyt. chcialo mi sie plakac
          z
          > byle powodu) mialam na poczatku stosowania przez jakies 2 miesiace i jakos
          tak
          > w ostatnim miesiacu. Ale mam pytanko, wczesniej nie mialas takich objawow? bo
          > wydaje mi sie, ze prawie kazda dziewczyna ktora sie wypowiadala na temat
          diane
          > na tym forum cos podobnego przechodzila.
          > Pozdrovionka - Verka
          >

Czesc Verka, wiesz ja wczesniej takiego czegos nigdy nie przechodzilam. Dopiero
          od 4 mies. odczuwam pogorszenie nastroju i to bardzo znaczne. Na poczatku
          myslalam, ze moze jestem troche zmeczona dziecmi i praca, ale to nie to.
          Ostatnio denerwuje mnie nawet kiedy moja coreczka kartkuje ksiazke!
          (nieustajacy szelest papieru wyprowadza mnie z rownowagi)
          Mam wachania nastrojow. Czuje sie coraz gorzej pod wzgledem emocjonalnym, a
          mimo to z moim zyciem wszystko jest w porzadku.

• monika.antepowicz Re: Diane a nerwowosc. 15.12.02, 20:49
      myślę,że możliwe, że t5o efekt stosowania diane, ale dobrze by było też
      rozważyc, czy nie ujawniła się u Pani nadczynność tarczycy.
    • agniecha3 Re: Diane a nerwowosc. 16.12.02, 13:49
      Martyno, bralam diane przez 8mcy, przez ostatnie 3-4 miesiace brania czulam sie
      naprawde strasznie (!) rozdrazniona. Domownicy ledwie ze mna wytrzymywali. To
      zreszta byl powod, dla ktorego odstawilam ten lek. W pierwszym cyklu bez diany
      wszystko wrocilo do normy.
      Czy te 2,5 roku w Twoim przypadku to branie tabletek bez przerwy? Wydaje mi
      sie, ze to dlugo, zwlaszcza w przypadku tak silnego leku jak diana. Zrob moze
      miesiac, dwa przerwy, wtedy najlatwiej bedzie Ci ocenic, czy zly nastroj jest
      skutkiem ubocznym przyjmowania tych tabletek.
      pozdr
      • martyna76 Re: Diane a nerwowosc. 16.12.02, 23:43
        agniecha3 napisała:

> Martyno,
        > Czy te 2,5 roku w Twoim przypadku to branie tabletek bez przerwy? Wydaje mi
        > sie, ze to dlugo, zwlaszcza w przypadku tak silnego leku jak diana. Zrob moze
        > miesiac, dwa przerwy, wtedy najlatwiej bedzie Ci ocenic, czy zly nastroj jest
        > skutkiem ubocznym przyjmowania tych tabletek.

Tak, Agnieszko, bralam diane bez przerwy, a teraz po prostu nie daje sobie z
        nerwami rady, nie wiem co sie dzieje. Moze rzeczywiscie powinnam zmienic
        tabletki...tylko troche sie boje, ze znowu pojawia mi sie trudno gojace sie i
        pozostawiajace czerwone slady wypryski na brodzie( najdziwniejsze, ze
        nieczystosci byly tylko i wylacznie tam i w okolicach ust) Po diane ten problem
        zniknal niemal zupelnie. Buzie mam czysciutka smile
        Dziekuje Ci Agnieszko i dziekuje Wam dziewczyny za odpowiedzi smile
        Pani doktor dziekuje bardzo za znalezienie dla mnie chwilki czasu.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka