gabi65 Re: bóle przy prutaniu 22.02.05, 19:39 mam siedmiomiesięczna zuzię która strasznie placze podczez prutania. to trwa chwilkę, a ja nie wiem jak jej pomóc. to nie jest kolka kupki robi prawidłowe. czy ktoś mógł by mi pomóc? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: bóle przy prutaniu 22.02.05, 19:54 Moja trzymiesięczna Zuzia też tak ma-myślę,że placze bo to dla niej duzy wusilek.Skoro zaraz przechodzi to chyba nie ma potrzeby się tym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi65 Re: bóle przy prutaniu 22.02.05, 19:56 tak ale to się zdarza bardzo często podczas dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: bóle przy prutaniu 22.02.05, 19:57 A miała tak zawsze czy dopiero teraz jej się tak porobiło?Może teraz ma więcej gazow i dlatego jest to dla niej takie bolesne? Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: bóle przy prutaniu 22.02.05, 20:04 A probowalaś jej dawać Plantex,albo herbatkę z kopru?Ulatwiają oddawanie gazow więc może pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Re: bóle przy prutaniu 23.02.05, 22:25 mi lekarz podpowiedział, że super na "prutaki" jest ciepła kąpiel, no i dokładne odbekiwanie maluszka (super sposób: sadza się takiego na jednym udzie, a klatką piersiową/ nie brzuszkiem!!/ opiera się na drugim, rączki przed siebie, i masuje, bądź lekko poklepuje się plecki w tym czasie. Mojej małej to pomogło, a były chwile grozy... ) Jomamma Odpowiedz Link Zgłoś