Dodaj do ulubionych

Drogie mamy POMOCY!!!!

24.02.05, 23:38
Strasznie sie denerwuje zachowaniem mojej osmiomiesiecznej coreczki. Od
dluzszego czasu przed zasnieciem dziwnie sie zachowuje. Strasznie sie kurczy
i prezy , robi sie czerwona i strasznie sie poci. Tak zachowuje sie az do
zasniecia.Robi tak w dzien kiedy zasypia ale takze przed wieczornym
zasnieciem. Czy ktoras z was miala podobny problem? Blagam o pomoc bo jestem
smiertelnie przerazona.
Pozdrawiam
Patrycja i Nadia
smile)))))))))))
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: Drogie mamy POMOCY!!!! 24.02.05, 23:54
      czy krzyżuje nóżki do tego? Czy robi to także w ciągu dnia?
      Nasza córka robi, a właściwie robiła to samo. Właśnie pisałam o tym przy
      zapytaniach o podrażnione intymne miejsca i krzyżowaniu nóżek.
      Chwilowo nie denerwuj się (to nie musi być nic groźnego), tylko spróbuj
      odpowiedzieć na moje pytania.
      • patrycjaa21 Re: Drogie mamy POMOCY!!!! 24.02.05, 23:58
        Nozki nieraz krzyzuje ale to chyba z przypadku przy tym prezeniu sie.A robi to
        wszystko tylko i wylacznie przy zasypianiusad(
        • sigvaris Re: Drogie mamy POMOCY!!!! 25.02.05, 00:27
          Nie mogę zagwarantować, ze to napewno to samo, ale wygląda bardzo podobnie do
          zachowania mojej córki.
          Najpierw geneza: podejrzewamy, że zaczęło sie to u naszej córki z powodu
          infekcji dróg moczowych. Czyli pierwszy krok dla Twoich działań: złapanie moczu
          do badania podstawowego i na posiew. To konieczne.

Dalszy etap: musisz przerywać jej ten trans. Łagodnie, ale przerywać. Musisz
          zorientować się, czy wystarczy Twój głos, żeby ją z tego wyrwać. Jeśli tak, to
          jest OK. Jeśli jest zmęczona, to i tak uśnie, a przerywanie jest konieczne.

Teraz rozpoznanie: onanizm wczesnoniemowlęcy. Brzmi durnie. Niestety to prawda.
          Wygląda to strasznie (wyginanie sie, pocenie, sapanie), a werdykt wydaje się
          być absurdalny. U nas na początku podejrzewano nawet padaczkę. Byliśmy nawet w
          Centrum Zdrowia Dziecka na neurologii, potwierdzono onanizm. Bierze się to
          właśnie z podrażnienia przewodów moczowych i nie ma nic wspólnego z jakąś
          psychologią... I UWAGA! Jest bardzo popularne wśród dziewczynek, choć większość
          rodziców nie ma o tym pojęcia.

Kolejny etap: to wykluczenia. Jeśli nawet posiew moczu jest OK, to trzeba
          zrobić USG narządów moczowych, czy ból i podrażnienie nie jest spowodowane
          jakąś wadą. Potem dobrze tez jest skonsultować dziecko z neurologiem. My
          nagraliśmy zachowanie małej (no bo nie wypręża się na życzenie) i
          pokazalismy "film" lekarzowi, to bardzo przyspieszyło werdykt lekarzy. Do tego
          jeżeli będziesz miała pewność, że potrafisz "wyciągnąć" ją z tego transu tylko
          swoim głosem, to dla neurologa też będzie to potwierdzenie, że to nie np.
          objawy padaczki.

Ważne, zeby dziecko jak najszybciej oduczać "naprężania się", bo zacznie to
          robić nie tylko przed zaśnięciem. A jeśli to robi tylko przed zaśnięciem, teraz
          to znaczy, że szybko to zauważyłaś. Myśmy nie wiedzieli co jest grane i lekarze
          też długo sprawdzali co to może być... i potem to może stać się częste w ciągu
          dnia i z byle powodu...

• patrycjaa21 Re: Drogie mamy POMOCY!!!! 27.02.05, 21:35
            Wczoraj byl u nas lekarz. Troszke nas uspokoil bo powiedizal ze to normalne dla
            dzieci w tym wieku ktore nie maja jeszcze dojrzalego ukladu nerwowego i
            znajduja sobie rozne sposoby na zasypianie i ze jest to swego rodzaju bunt z
            ich strony, ale po tym co przeczytalam o twoim dzieciatku troszke sie boje no
            bo jak jeden lekarz bez zbadania dziecka moze postawic diagnoze(chodzi mi o
            moja coreczke). Powaznie zatanawiam sie nad wizyta u neurologa a orzed tym
            podjade jeszcze z Nadinką do jej lekarza rodzinnego (u nas byl prywatny) i
            zobaczymy co nam powie. Moze skieruje nas do neurologa. Jestem dobrej mysli ale
            zobaczymy co bedzie dalej
            Pozdrawiam
    • cubinka7 do Patrycjaa21 27.02.05, 22:49
      hejka
      i jak z Twoim synkiem?Bylas z nim u lekarza???Co powiedzieli?Nadal sie tak
      zachowuje???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka