Dodaj do ulubionych

Jakie nosidelko mozecie polecić?

28.02.05, 09:57
Zastanawiam się nad zakupem nosidełka.
Chcę kupić takie które ma mozliwość
noszenia dziecka przodem i tyłem na moim
brzuchu.
Które zdadzą egzamin?
Czy używacie nosidełek?
Obserwuj wątek
    • dorotamoron Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 11:34
      Wiem, ze sa takie z Womaru - niedrogie i fajne. ja mam z tej firmy, ale takie w
      ktorym mozna nosic dzidzie tylko na brzuchu (nadaje sie dla malych
      niemowlaczkow - bo przy wiekszych jest strasznie ciezko, wtedy lepiej nosic na
      plecach), na plecach nie. Ale dwufunkcyjne z tej firmy tez sa. Teraz uzywam
      nosidla na plecy, ale typowo gorskiego. Ja z nosidla czesto korzystam.
      • lightlove Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 14:04
        tak kupione womar w smyku jest ok ( na brzuchu przodem i tylem jest/moze byc
        niunia , ja ja nosze przodem do swiata )
        • monia72 Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 15:06
          Ja używam nosidła firmy Mothercare. Mamy dwa: mąż wybrał 3 funkcyjne czyli od
          urodzenia można nosić przodem do siebie, potem dalej na brzuchu ale dziecko
          widzi świat i można je także nosić na plecach, jest od 0 do 18 kg, koszt ok.290
          zł. Ja mam dwufunkcyjne czyli bez noszenia na plecach od 0 do 12 kg i moje
          kosztowało 99 zł.
    • viktoria78 Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 15:53
      Juz 8 miesiecy uzywamy hustki-kangurki. SPrawdza sie w kazdej sytuacjii. JAk
      dla mnie- bomba! polecam serdecznie!

wiktorka
      • maya13 Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 16:10
        ja mam womaru i nie używam - zbyt duzo zabawy z wkładaniem malucha a potem
        cięzko go się wyjmuje, samej cięzko mi było go wkładać, a mały po kilku
        minutach noszenia miał dosyć, kosztowało 50 zł i jest do 12kg. Mały ma juz
        teraz 10 kg i trochę ciężko się go w tym nosi.
        • ankaanka Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 16:26
          Ja też mam wonaru. Kupiłam w smyku. Jesteśmy z niego zadowolone.Dla nas nie
          jest problemem wkładanie zuzanki do srodka i puźniejsze jej wyjecie. A zuzia
          polubiła robić zakupy z mamą smile
          pozdrawiamy
          ania i 6m zuzia
          • babsee Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 28.02.05, 19:01
            Ja dostałam w prezencie,więc ceny nie znam.Chicco.Jest super!Jak Maleństwo jest
            małe to jest taka podpórka za głową(jak jest przodem do ciebie)która póxniej
            sie zagina i jak dziecko jest przodem do świata to widzi wszystko.Po bokach ma
            siateczki bo wiadomo,że jak większe to sie rusza i kręci więc te siateczki
            zwiększają bezpieczeństwo.Polecam!
    • ezagraj WOMAR NR 6 28.02.05, 21:27
      My mamy takie nosidełko z womaru numer 6.Nosidło N-6 przeznaczone jest dla
      dzieci od 3 miesiąca życia o wadze do 16 kg.
      Dziecko jest zwrócone twarzą lub plecami do matki.
      Możliwość noszenia dziecka na plecach matki.
      Posiada usztywnione oparcie zapobiegające niekontrolowanemu przechylaniu się
      dziecka.
      Regulowane szelki z zabezpieczeniem przed zsuwaniem z ramion oraz z regulacją
      długości.
      Posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie.
      Wykonane jest z materiałów antyalergicznych: pokrycie bawełna 100%, wkład
      włóknina.
      dł x szer - 30 x 27 cm

Jest tez nr 7 i 7a które ma podobne właściwości ale jak dla mnie ma koszmarne
      rozwiązanie z noszeniem, a mianowicie. Ja jestem dośc wysoka 173cm mój mąż 186
      i dla nas musi byc rozwiązanie z szelkami jak w plecaku czyli dwa ucha i z
      tyłu spięte paskiem zapobiegające zsuwaniu sie z ramion, natomiast w 7 i 7a
      wygląda to tak jakby ktoś zszył końcówki miekkich ramion plecaka i to przekłada
      sie przez głowe i od tego są przedłuzane szelki, tylko my to łączenie mamy
      niemal na karku czyli jak niuńia by sie zsuneła to cały ciężar u nas przesunał
      by sie i trzymał na karku bo to zszycie automatycznie by sie przesuneło. Trudno
      to opisac to trzeba zobaczyc przymierzyć. My kupowaliśmy w smyku bo najtaniej
      54zł i dodatkowy atut to to że w ciągu 5 dni można zwrócic jak dzidzia nie
      bedzie chciała siedzieć albo jak nasze plecy odmówia posłuszeństwa.
      Pozdrawiam Edyta
      • ezagraj STRONA WWW..... GDZIE POCZYTASZ 28.02.05, 21:38
        www.hk-herkules.com.pl/
        TO JEST STRONA ZALECANA PRZEZ PRODUCENTA I JEDNOCZEŚNIE SKLEP KTÓRY JEST
        DYSTRYBUTOREM NOSIDEŁEK WOMAR DROZEJ NIŻ W SMYKU ALE MOŻNA POCZYTAĆ NA
        SPOKOJNIE W DOMU .
        Polecam nosidła te do 16 kg bo maja dobre rozwiązanie jeśli chodzi o samo
        siedzisko u dzisiusia wymuszaja tzw. szerokie pieluchowanie stawy sa
        prawidłowo ułożone nic sie nie wpija w pupę, a dzidzie łatwo sie wkłada i
        wyjmuje. Moja córka ma 3 m-ce i juz waży 7 kg wiec dla nas inne nie wchodzi w
        grę żeby nam troche posłużyło.
        Pozdrawiam Edyta
    • jordanka1 Re: Jakie nosidelko mozecie polecić? 01.03.05, 08:34
      Witam!
      My mamy WOMAR. Jak na nasze potrzeby sparwdza się całkowicie. Korzytsamy z
      niego przy okazji wypraw na zakupy, a czasami też w domu, kiedy Młody marudzi.
      Ten model przeznaczony jest do 13 kilogramów, mozna goo nosić na plecach i
      brzuchu.
      Wybralismy go ze względu na stabilności, szerokie ramiona i ...cenę, bo
      kosztowało zaledwie 50 zło.
      Powodzenia!
      jordanka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka