ewa_sk 07.03.05, 09:31 Czym różnia się kaszki bobovity:mleczno ryżowa i ryzowe z owocami, które są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: kaszki 07.03.05, 09:53 Kaszki bobovity mleczno-ryzowe jak sama nazwa wskazuje maja w skladzie mleko (i tylko w kaszcze mleczno-ryzowej od 5 m-ca jest to mleko modyfikowane, w pozostałych jest to mleko pełne) Kaszki ryzowe nie zawieraja mleka i jest to podsatwowa róznica... Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: kaszki 07.03.05, 10:12 I owocowych nie powinno się podawać na noc bo są słodkie i można wyhodować próchnicę Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Kaszki - jak je dawać? 07.03.05, 10:27 Hej! ja słyszałam o super kaszce Nestle: ryzowo-kukurydzianej z bifidusem. Któraś z Was próbowała? No i jeszcze jedno: właśnie wprowadzam urozmaicenia jedzeniowe dla mojej maluchy i stąd pytanie: jak się daje taką kaszkę? Bo zaczęłam dodawać do mleczka na noc (na razie 1 miarka). Pozdrawiam jomamma Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: Kaszki - jak je dawać? 07.03.05, 10:51 Bifidus - faktycznie świetny, my pijemy mleczko nan 2 Bifidus, ale kaszke tez próbowalismy... ja na początek dodawałam kleik do nocnego mleczka, potem kaszke na śniadanko, a teraz to juz chulaj dusza... Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Do Mamy Igora :) 07.03.05, 15:59 Mamo Igora, a możesz powiedzieć od kiedy zaczęłaś z mleczkiem 2, kaszkami i zupkami? Moja Nina też jest wcześniorkiem i chętnie bym się powzorowała na dobrych przykładach J. Odpowiedz Link Zgłoś