Dodaj do ulubionych

do moderatora - kasowanie wątków

16.03.05, 13:15
jak to jest z tym kasowaniem wątków?
kto ma do tego uprawnienia?
w ciagu 2 dni zaginelo kilka ciekawych tematów
czy to moderator czyni spustoszenie?
jeśli tak to moze powinien wyjaśnić czemu takie fajne tematy usunął?

a moze jakiś forumowicz?
jeśli tak, to ja dziękuję za forum na którym nie ma podstawowej ochrony przed
takimi działaniami

bardzo proszę moderatora o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • mama_lidki Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 13:20
      Z mila checia sie pod tym podpisuje i ropwniez oczekuje wyjasnien.
      • beatach1 Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 18:31
        Witam serdecznie!
        Niektore watki sa albo kasowane, albo po prostu przenoszone, poniewaz
        tematycznie nie pasuja do forum "Niemowle". To wszystko...

Pozdrawiam serdecznie
        BeataCh1
        Bias z Prieny
        • mama_lidki Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 20:32
          widze, ze porzadki pelna geba robi nasz moderator, tylko szkoda, ze nie z
          kazdego kata zamiata, a swoja droga to pisza tu mamy, ktore maja niemowleta
          (zgodnie z nazwa forum)i napewno tez nie usmiecha im sie skakanie po np 5-ciu
          forach naraz.

a'propos nowego moderatora, o ktorego watku apelowala nasza byla moderator, czy
          Ty beatach1 jestes nowym moderatorem?
          • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 21:36
            mama_lidki napisała:

> widze, ze porzadki pelna geba robi nasz moderator, tylko szkoda, ze nie z
            > kazdego kata zamiata, a swoja droga to pisza tu mamy, ktore maja niemowleta
            > (zgodnie z nazwa forum)i napewno tez nie usmiecha im sie skakanie po np 5-ciu
            > forach naraz.

To nie jest forum a PODFORUM tematyczne, dział eDziecka i dotyczy problemów
            niemowląt, a nie wszystkich spraw mam niemowląt.
    • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 13:23
      Zapewne moderator zgłosił te wątki do przeniesienia na odpowiednie podfora. Nikt
      nie kasuje wątków, które nie łamią regulaminu, więc jeśli znikają, to znaczy, że
      zostały przeniesione.
    • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 19:25
      co to znaczy "po prostu kasowane" !!!
      z przenoszeniem jeszcze moglabym sie pogodzic, choć nie zawsze jest to rozsądne
      ale kasowanie mnie wkurza!
      i jeszcze tak sobie po prostu!!
      czy ty nie za duzo sobie pozwalasz, szanowna pani moderator?!
      moze za bardzo przejelas sie rolą?
      co to za forum na ktorym nie szanuje sie forumowiczow i ich zdania?

owszem, moze wg ciebie post o zawodach nie do konca pasowal do tego forum, ale
      czy nie milej sie przebywa na forum , na ktorym sie choc troche o ludziach wie?
      próbujemy stworzyc miłą, przyjazną atmosferę a ty nie bardzo w tym pomagasz

cos mi sie zdaje ze jak tak dalej bedziesz robic to niewiele "starych"
      forumowiczów tu zostanie....
      smutne...
      • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 19:51
        proponuje kazdy temat przeniesc na inne forum tematyczne - bo na pewno do innego
        bedzie bardziej pasowal i w ogole zamknąć "niemowle".....
        • pannajoanna Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 19:55
          Uwazam, ze do rozmow o dzieciach, pogodzie, rodzinie itp. jest forum przedstawmy
          sie albo fora prywatne. To jest forum niemowle i powinno trzymac sie tylko tego
          tematu.
        • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 19:56
          sorki ale jestem troche rozgoryczona, bo przywiązalam sie do tego forum
          ale, kurcze, troche źle się czuję gdy mnie ktoś olewa....
    • alcantra stary dobry zwyczaj... 16.03.05, 20:36
      o ile sobie przypominam, jest (był?) taki stary dobry zwyczaj praktykowany
      przez NIEKTÓRYCH moderatorów. A mianowicie, zawsze jak jakieś wątki są
      przenoszone, to moderator informuje (w zestaweniu) dokąd konkretnie. Także
      przydałaby się informacja o kasowaniu wątków i powodach.
    • dzielna_rysia Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 21:03
      Ja mam poczucie, że MOJE wątki regularnie znikają... nie mam nawet szansy się
      dowiedzieć, co źle zrobiłam bo nie jestem w stanie ich odnaleźć sad((

To też daje do myślenia!
      • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 21:33
        dzielna_rysia napisała:

> Ja mam poczucie, że MOJE wątki regularnie znikają... nie mam nawet szansy się
        > dowiedzieć, co źle zrobiłam bo nie jestem w stanie ich odnaleźć sad((
        >
        > To też daje do myślenia!

Może po prostu nie zwracasz uwagi na podział tematyczny eDziecka i dlatego Twoje
        wątki znikają? Jeszcze się nie zdarzyło, żeby moderator przenosił wątki ze
        względu na ich autora. Natomiast autorzy, którzy nie respektują podziału
        tematycznego eDziecka zdarzają się bardzo często.
        • dzielna_rysia Re: do moderatora - kasowanie wątków 17.03.05, 11:00
          Też wydaje mi się to logiczne... jednak temat "sprzedam gondolę bebe confort" w
          dziale "sprzedam" wydawał mi się stosowny uncertain
          • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 17.03.05, 11:07
            dzielna_rysia napisała:

> Też wydaje mi się to logiczne... jednak temat "sprzedam gondolę bebe confort" w
            >
            > dziale "sprzedam" wydawał mi się stosowny uncertain

No rzeczywiście, mnie też się wydaje smile
            Natomiast teraz admini odgórnie wprowadzili jakieś nowe zasady na "Sprzedam",
            coś tam wolno, czegoś nie, moderatorka poprosiła, żeby napisali stosownie
            wyjaśnienie, na razie bez odzewu.
    • roszin Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 22:04
      Mnie z kolei "zniknal" watek w ktorym prosilam o przeslanie "Usnij
      wreszcie",potem wyslalam drugi taki sam i na szczescie ktos mi zdazyl przeslac
      te ksiazke bo za chwile i ten zniknal.P.Moderator dlaczego tak sie dzieje-czy
      to zakazana ksiazka czy co??
      • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 16.03.05, 22:09
        Książka nie, natomiast kopiowanie i powielanie w wersji elektronicznej i owszem.
        Słyszałaś coś o prawach autorskich? wink
        • kulka50 do skaroliny 17.03.05, 11:32
          a ty skarolino jesteś może adwokatem pani moderator?
          pytania są skierowane do Beaty i moze pozwól sie jej wypowiedziec
          bez urazy: twoje poglądy są pewnie istotne ale akurat nie w tym poscie i nie dla
          mnie - a jestem autorem tego postu
          • skarolina Re: do skaroliny 17.03.05, 11:46
            Nie sądzę, żeby Beata odpowiedziała Ci cokolwiek innego. To co napisałam, to są
            po prostu ustalenia z forum moderatorskiego i wszystkich moderatorów obowiązują
            jednakowo big_grin

pozdrawiam,
            skarolina, do niedawna moderator Dolnośląskiego i Żłobków
            • driadea Re: do skaroliny 17.03.05, 12:41
              Podpisuję się pod postami Skaroliny. A z tymi książkami to już naprawdę
              przewał, czasem, kasując enty post na temat wersji elektronicznej jakiejś
              zaklinaczki, mam ochotę pozamykać wszystkie passerki w celi. Toż to zwykla
              kradzież jest!
              Ponadto, zanim zacznie się pisać posty, wartałoby przeczytać, jaki regulamin i
              zasady obowiązują na forum, nieprawdaż?!
              Pozdrawiam,
              Aga, moderator edziecka
          • foretka Re: do skaroliny 17.03.05, 21:37
            Witaj Kulko!

Niezaleznie od tego do kogo tytulujesz post - musisz sie liczyc z tym, ze kazdy
            ma prawo dopisac sie do watku - dlatego, ze napislas na forum dyskusyjnym.
            Jesli chcialas uzyskac odpowiedz tylko od moderatorki nalezalo napisac na priva.

Poza tym pomysl - moderatorka zmienila nam sie niedawno, ma duzo roboty i
            pewnie chce dobrzesmile Nalezy jej w tym pomagac a nie chlostac publicznie i sie
            obrazac...

A tak na marginesie to pozdrawiam serdecznie bo znam Cie z forum dosc dobrze,
            nasze dzieciaczki mialy rodzic sie w podobnym czasiesmile Moja Paulisia
            pospieszyla sie jednak z przyjsciem na swiatsmile

Wiecej wyrozumialosci i zyczliwosci - to nic nie kosztujesmile

~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
            • kulka50 Re: do skaroliny 18.03.05, 11:37
              hmm, milo ze piszesz do mnie, ale obawiam sie ze chyba mnie z kims pomylilas
              moj Julek urodzil sie 16.08.2004, wiec wczesniej od twojej córci
              chyba jednak nasez dzieci nie mialy sie rodzic razem

a jesli chodzi o zadane pytanie
              nie mam pretensji ze ktos sie dopisuje, oczywiscie ze o to na forum chodzi
              wkurza mnie jednak jesli tchorzliwy moderator nie ma odwagi odpowiedziec na
              pytania, czy tez zarzuty, tylko zwoluje w tym celu grono obroncow, innych
              moderatorow

sorki ale jestem cholernie rozgoryczona, jestem na tym forum juz wiele miesiecy
              ale takiego balaganu jak obecnie to jeszcze tu mie bylo
    • rubi21 Jestescie niesprawiedliwe 17.03.05, 16:15
      Byłam do tej pory moderatorem niemowlęcia, wątki przenosiłam i kasowałam te
      łamiące regulamin, czyli o książkach w wesji elektronicznej - łamią prawa
      autorskie. Beata na pewno stara się przezwyczaić do tego forum a Wy jej wcale
      tego nie ułatwiacie. Obowiązkiem kogoś kto pisze na forum jest zapoznanie się z
      regulaminem. Podział na podfora został wprowadzony przez Was samych -
      użytkowników forum edziecko. To nie Beata ustala zasady tylko administracja i
      Beata musi się stosować do tych zasad. Robienie listy przeniesionych watków
      zabiera drugie tyle czasu co samo wciągnięcie linkó na listę. Linki wędrują do
      admina i admin przenosi. Beata też ma dziecko tak jak większosć z Was. Ja
      poswięcałam często dwie godizny 3 razy w tygodniu na uporządkowanie forum,
      robienie listy to dodatkowe 1,5 godziny - to naprawdę nie jest takie proste jak
      Wam się wydaje. Z 3 trzech dni watków do przeniesienia potrafi być nawet 100.
      Postarajcie się o nieco wyrozumiałości, nie chcemy przecież zginać w bałaganie
      wątków. Wybraźcie sobie wątki ze wszystkich podforów w jednym miejscu. Dla mnie
      przeczytanie wtedy czegokolwiek byłoby niemożliwe. Pozdrawiam serdecznie - były
      moderator tego forum.
      • kulka50 Re: Jestescie niesprawiedliwe 17.03.05, 18:05

ok, poddaje sie
        widocznie mimo wiosny na lepsze nie idzie...
        szkoda...
        po prostu bede rzadziej zaglądać tu, bo nie mam czasu biegać po forach i szukać
        zaginionych, przeniesionych, skasowanych i, cholera wie co jeszcze, postów

najlepiej niech szanowna pani moderator skasuje ten wątek, po co zostawiać ślad
        swojej moderatorskiej porażki.....
    • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 17.03.05, 18:05
      ok, poddaje sie
      widocznie mimo wiosny na lepsze nie idzie...
      szkoda...
      po prostu bede rzadziej zaglądać tu, bo nie mam czasu biegać po forach i szukać
      zaginionych, przeniesionych, skasowanych i, cholera wie co jeszcze, postów

najlepiej niech szanowna pani moderator skasuje ten wątek, po co zostawiać ślad
      swojej moderatorskiej porażki.....
      • driadea Re: do moderatora - kasowanie wątków 17.03.05, 18:37
        Jakiej porażki?? Beatach1 wywiązuje się ze swych moderatorskich obowiązków
        znakomicie i nie poniosła jak do tej pory (a życzę i Jej i forumowiczom, by nie
        doszło do tego nigdy) żadnej porażki!
        To, że forumowiczki łamią regulamin to nie porażka moderatora, moja droga.
        Zapraszam na edziecko, chętnie poprzenoszę jakieś wątki i tak robię to
        nieustannie, bo nikt nie respektuje podziału tematycznego...
        Agnieszka, z pozdrowieniami, rzecz jasna smile
        • mama_lidki Re: do moderatora - kasowanie wątków 17.03.05, 20:47
          Dlaczego Wy za Beate mowicie, czy ona nie umie sama nic powiedziec?
          Chyba sprawa jest dosc glosna, bo same byle lub obecne moderatorki z innych
          forow, to rubi, driade i... sie wypowiedzialy smile

Szkoda, ze taka sytuacja zaistniala...

Swoja droga to widzialam jak sprzata driadea, rozpoczyna watek gdzie informuje
          jakie watki i gdzie zostaly przeniesione, przynajmniej kazdy, kto dopisywal sie
          do postu wie gdzie szukac swojej odpowiedzi - takie sprzatanie mi sie podoba.

Moze nasza Beata tez moglaby tak robic?, smile wowczas nie byloby sprzeczek.

wink
          • beatach1 Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 08:52
            Nie bede sie powtarzac, bo Driadea przedstawila rzecz dosc jasno i wyczerpujaco.
            Jezeli drogie forumowiczki sobie zycza, moze oczywiscie zakladac watki i
            wpisywac tam wszystkie posty, ktore sa przeniesione.

Pozdrawiam serdecznie
            Beata
            Bias z Prieny
            • agamamaani Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 11:46
              zrób tak Beatach załóż ten wątek oopisuj..
              DZiewczyny co ostatnio te kłótnie sie w modzie porobiły czy co??? JAkiś coraz
              większy bazar/Magiel się na forach robi??? Powtórzę się pisałam to juz na
              wychowaniu... Moje PAnie zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu..
              przecież można zwrócić uwagę w prosty i zrozumiały sposób, wczuć się w sytuacje
              nowego moderatora (to się nazywa EMPATIA) i np , zaproponować pomoc,
              rozwiązanie sytuacji... A nie od razu ogromna krytyka.. Przecież dziewczyna
              jest tu moderatorem od paru dni.. ..
              - Beato - jak chcesz mogę ci pomóc..
              Aga
    • izia30 Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 11:45
      hej, a jest możliwosc skasowania nieprzychylnego moderatora, lub wymiana go na
      nowego???!!
      • driadea Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 12:06
        Jasne, ale najpierw musisz doskonale uargumentować ten zamiar. Bo te pustosłowe
        pyskóweczki, jakie tu mają miejsce, to jedynie wynik nieznajomości lub
        nieprzestrzegania regulaminu forum przez forumowiczki.
        Pozdrawiam smile
      • zawisek Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 12:09
        Witam serdecznie,
        nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy zmieniać moderatora forum Niemowlę.
        Uważam, że beatach1 świetnie sprawdza się w roli moderatora.
        Jeszcze raz w imieniu swoim i beatach1 prosze o przestrzeganie regulaminu
        forum.
      • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 12:13
        a po co argumentować?
        nie można "po prostu przenieść" albo "po prostu pykasować" ?
        tak jak ona robi z naszymi postami?
        • skarolina Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 12:16
          Kulko, Kulko, zacznij rozumieć to, co czytasz.
          Otóż tak się dziwnie składa, że to przeniesione lub wykasowane posty łamią
          regulamin tego forum. Natomiast działania Beaty są z nim jak najbardziej zgodne.
          No to jak sądzisz - komu lub czemu należy się usunięcie lub przesunięcie? big_grinDDDD
        • driadea Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 12:18
          Wiesz, kulko50, moderator przenosząc wątki argumentuje ten proceder (ich
          miejsce jest na innym podforum, tematycznie dostosowanym). Naprawdę, przeczytaj
          sobie regulamin, zapoznaj się zeń, oswój.
          Albo pisz nadal wszystko na jednym forum i moderator niezmiennie będzie te
          wątki przenosił na podfora tematycznie dostosowane... smile
          Pozdrawiam, niechaj wiosna szybko zagości w naszych sercach smile
    • onitsza Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 14:07
      Przeczytałam ten wątek oraz "nie mogę się przekonać" i troszkę smutno mi się
      zrobiło. Młode matki zieją agresją, plują jadem, aż strach. A najgorsze jest to,
      że nie mają racji. W internecie też obowiązują pewne zasady, o których można
      poczytać choćby w uwagach moderatora. Forum to forum, czat to czat. To forum
      jest naprawdę bardzo liberalne. Kasowanie wątków nie na temat i przenoszenie ich
      na właściwsze miejsca tylko mam się przysłuży, bo będzie łatwiej korzystać z
      wyszukiwarki.
      • kulka50 Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 15:19
        młode matki - ładnie powiedziane smile
        wiesz mam juz swoje lata (niestety) i pewnie dlatego jakos nie moge sie pogodzic
        z pseudozasadami na tym forum

jesli chodzi o posty lamiace regu;amin:
        chyba lekka przesada podciagac wszystkie skasowane posty pod jedną kreske
        co innego post osoby podajacej sie za lekarza i wprowadzającej inne matki w
        blad, mogacy je i ich dzieci drogo kosztowac
        a co innego np post o problemach z karmieniem w nocy, odnoszacy sie do
        niemowlecia i jak najbardziej pasujacy do tego forum, a od razu wywalony na inne
        zdaje mi sie ze moderator kieruje sie wlasna interpretacja i co innego dla niego
        lamie regulamin a co innego dla nas

jesli zas chodzi o to czy bede tu pisala dalej posty ktore beda konsekwentnie
        przez was przenoszone i glupi usmieszek na koncu
        odpowiadam: nie będę
        za stara jestem i za poważna aby pozwolic na takie dzialania
        dzialalnosc moderatora na tym forum zniecheca do pisania
        tak jak juz kiedys pisalam dobre to dla mlodych matek ktore dopiero co urodzily
        i maja mnostwo pytan
        dla mnie milsze sa rozmowy na gg z osobami tu poznanymi niz pisanie na forum w
        takiej atmosferze
        smutne to ale prawdziwe
        • driadea Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 15:59
          KUlko50, bardzo sie cieszę z twojego pozytywnego nastawienia, niechaj udzieli
          się nam wszystkim. Serdecznie pozdrawiam smile
          Agnieszka
          • mama_lidki Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 18:25
            widzicie... a poszlo o jedna mame, ktora podawala sie za lekarza.... od tego
            cala ta afera sie rozpoczela - przykre.

------------------------------------------------------
            Pozdrawiam
        • onitsza Re: do moderatora - kasowanie wątków 18.03.05, 18:23
          A to teraz rozumiem. Forum Ci się pomyliło z gg. Pewnie jesteś z tego pokolenia
          co nie miało w szkole informatyki i pani nie wytłumaczyła różnic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka