Dodaj do ulubionych

wesele+niemowlę

18.03.05, 15:29
Moja bardzo dobra przyjaciółka wychodzi za mąż. 350 km stąd, jedzie sie tam
pociągiem z przesiadką. W połowie kwietnia.
Lidzia będzie miała wtedy trzy miesiące. Obie babcie sugerują, że jest za mała
na wesela i lepiej będzie jak ją zostawię z zamrażalnikiem mleczka. Jeszcze
nigdy jej nie zostawiłam nawet na 3h, a tu będzie ponad 24!
Zabrać ją? Zostawić?
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 15:34
      Moim skromnym zdaniem powinnaś zrezygnować z wesela.Wiem,że to najlepsza
      przyjaciółka,ale właśnie dlatego wydaje mi się,że powinna Cię zrozumieć.Powiedz
      czy będziesz się dobrze bawiła,nie wiedząc co się dzieje w domu?Nie
      przypuszczam,że babcie nie zadbają o małą,ale skoro nie zostawiałaś jej na
      dłużej...Gdybyś się zdecydowała zabrać ją ze sobą też będziesz miała
      przekichane.Jaka to zabawa skoro trzeba co chwilę karmić,przewijać,usypiać...Ja
      bym nie pojechała na żadne wesele,ale Ty oczywiście zrobisz jak
      uważasz.Pozdrawiam,Honi
    • syla.t Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 15:35
      Ja miałam identyczna sytuacje ślub brała chrzestna Alicji i niestety ja
      zrezygnowałam stwierdziłam ze żeby ja zabrać to za mała a zostawić nie szło, bo
      z butelki nie umie pić do dzisiaj a ma teraz 10,5 m. Decyzja należy do ciebie,
      jeśli pije z butli a ty nie wykończysz się nerwowo to można się zabawić na
      weselu. Pozdrawiam

moja Alicja smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17451424&a=19700930
    • ankaanka Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 15:38
      Radziła bym zostawić. To daleko, tym bardziej ze jedziecie pociągiem. Poza tym
      z Lidią (bardzo ładnie smile ) się nie pobawisz. Ja mam podobny problem z tym ze
      chodzi o mój ślub. Zuzia będzie miała wtedy 11m i zupełnie nie wiem co mam
      począć.
      pozdrawiam
    • marara Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 16:27
      Nie zostawiaj dzidzi. Może któraś babcia zdecuduje się na podróz z tobą. To
      dość szalony pomysł, ale jak zostawisz małą to nie bedziesz się mogła spokojnie
      bawić.
    • malwisienia Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 16:28
      zostaw ją ,co to za zabawa z dzieckiem umęczycie się wszyscy, nie miej oporów
      jej zostawić bo i tak kiedyś będzie trzeba przeciąc pępowinę
    • ekasia1 Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 18:10
      Ja miałam podobną sytuację, jak moja mała miała 3 m-ce. Pojechałam na wesele, a
      mała została pod opieką babci. Mleko w zamrażalniku. Też nie było mnie 24 h.
      Bawiłam się świetnie, bo to było moje pierwsz wyjście bez dziecka od czasu
      porodu. Weź tylko ze sobą laktator, bo mleka produkuje się dużo, a piersi potem
      bolą. Miłej zabawy.
    • gosia128 Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 18:43
      Jedź na wesele bez dzidzi -byłoby to zbyt męczące dla dziecka a poza tym
      pociąg, ludzie, zarazki, kaszlenie itp. Nie martw się babcie dadzą sobie radę -
      w końcu np różne są przypadki - matki muszą iść do szpitala i jakoś dzieci
      muszą dać sobie radę!!! Do kwietnia jest jeszcze troche czasu - spróbuj więc
      zostawić dzidzie na jakiś czas z babcia i zobaczysz co sie będzie działo!
      Z wesela nie rezygnuj - za jakiś czas mozesz usłyszec z ust dzidzi właśnie - "
      nic mnie to nie obchodzi, z wszystkiego rezygnowałaś!" (czego ci oczywiście nie
      życzę)
      Pozdrawiam i zycze miłej zabawy!!!! Napisz jak było!
    • margarettka Re: wesele+niemowlę 18.03.05, 19:03
      oj czemu od razu ma dziewczyna nie jechac na wesele! Jedz i zostaw zapas mleka
      razem z mala i dziadkami. Oczywiscie zakladam, ze mala umie pic z butelki,
      najlepiej zrobic maly test, jak to wszystko bedzie wygladalo. Z dzieckiem sie
      na pewno nie pobawisz a tylko umeczysz. Malej nic sie nie stanie jak bedzie pod
      dobra opieka, bez przesady. Oczywiscie znasz swoje dziecko najlepiej i wiesz
      jak reaguje zostawione pod opieka innej osoby. Ja zostawilam malego z dziadkami
      i zapasem mleka, jak mial 7 tyg i bawilam sie swietnie. Dziadkowie spisali sie
      na medal a maly byl bardzo spokojny i zadowolony.

Udanej zabawy!
    • janka741 Re: wesele+niemowlę 19.03.05, 00:46
      Hej! Proponuję jechać. Spotkasz się z ludźmi, pobawisz się, a dzidzia na pewno
      będzie pod dobrą opieką. A może masz możliwość zabrania ze sobą jednej z babć i
      małą samochodem? Na miejscu wynajmniecie pokoik i będziesz miała "oko" na
      dzidzię.
      Ja za tydzień też mam wesele mojej rodzonej siostry, będę na nim świadkową, a
      mój mąż ... świadkiem. Moi rodzice wiadomo nie zajmą się cały czas małą,
      teściów nie będzie więc zabieram ze sobą koleżankę do opieki nad dzieckiem.
      Proponowano mi zostawić obie dziewczyny w domu, ale Michalinka jest
      chrześniaczką Panny Młodej.
      Ale się rozpisałam, a wracając do tematu : JEDŹ i baw się dobrze, nawet jeżeli
      malutka zostanie z babcią.
      I jeszcze jedno Ci napiszę, ja musiałam zostawić małą na całe pięć dni jak mój
      dyrektor wysłał mnie na szkolenie do Wa-wy smile
      • kocianna Re: wesele+niemowlę 19.03.05, 16:04
        To chyba ją zostawię... z babcią i z tatusiem, bo stwierdził, że on za weselami
        nie przepada, a ja na dodatek się nie wyśpi, bo ja pierwszym możliwym pociagiem
        wracam do domu i on oczywiście musiałby ze mną. Całe szczęście, że Lidzia umie
        pić z butelki...
        • valentina11 Re: wesele+niemowlę 20.03.05, 08:04
          DObry wybor. Ja mialam ze soba 5-tygodniowe dziecko na weselu rodzonej siostry.
          Mielismy nawet wynajeta nianie do pilnowania. Efekt byl taki, ze caly czas
          siedzialam w pokoju hotelowym z 'cycem na wierzchu' i w sali weselnej pojawilam
          sie tylko raz na 15 minut o godzinie 12.00 i tylko dlatego, ze poprosilam meza,
          aby mnie na chwile zwolnil... Jezeli mozesz zostawic, zostaw koniecznie... No,
          chyba ze ma 5 tygodni, tak jak moja...
        • anawu Re: wesele+niemowlę 20.03.05, 10:55
          Jeśli zostanie z tatusiem to chyba najlepsze rozwiązanie.
          Ja byłam na weselu przyjaciółki z 5-cio miesięcznym dzieckiem. Ale nie ma co
          porównywać, bo nie musiałam nigdzie jechać pociągiem. Zabawa średnia. Nie
          zatańczyłam z mężem ani jednego tańca. Albo ja albo on musieliśmy zajmować się
          małą. Do tego co jakiś czas lądowałam z nią w pokoju hotelowym, bo albo
          karmienie, albo kupka albo się ulało. Gdybym mogła cofnąć czas pojechalibyśmy z
          babcią, która zajęłaby się dzidzią przez te kilka godzin. Ale w Twoim przypadku
          dochodzi jeszcze jazda pociągiem - to żadna przyjemność. Tylko męczarnia i dla
          Ciebie i dla dziecka. Nie ma co. A tatuś na pewno dobrze zajmie się córą smile
          pozdrawiam,
          Ania
    • wanna1999 wez mamę luz tesciową 20.03.05, 16:18
      ja tak zrobię, z tym ze moja mała będzie miała 1,5 mies. Wynajmiemy pokoj w
      miejscu gdzie będzie wesele i pojadę z teściową. Cyca na żądanie mała dostanie.
      smile)) pozdrawiam.
    • ryba001 Re: wesele+niemowlę 20.03.05, 18:32
      Czesc
      Ja byłam w podobnej sytuacji. Mój Michał miał wtedy 2 m-ce. Oczywiście synek
      pojechał z nami jak i jedni dziadkowie ktorzy nocowali z Michałkiem w hotelu.Ja
      raz podjechałam na karmienie (w tedy w nocy 1 raz karmilam ). Było naprawdę
      bardzo fajnie.
      Dlaczego masz rezygnowac z przyjemnosci
      Monika
    • pulpcik Re: wesele+niemowlę 22.03.05, 15:27
      ja bym zostawiła.
      zabranie to nie jest dobry pomysł, a rezygnacja z imprezy, to wręcz fatalny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka