30.03.05, 20:12
moja 8 tygodniowa córeczka ma kolki nie tylko wieczorem ale i rano a czasami
i w nocy. pomuszcie nie wiem co robić. lekarka poleciła mi espumisan ale
kazała żebym podawała go 3 razy dziennie po 2 krople a na ulotce jest
napisane 20 kropli na dobę a może znacie jakiś inny dobry preparat.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: kolka-trzeba wypróbować i trafić na odpowiedni 30.03.05, 20:18
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=565
    • adyl Re: kolka 31.03.05, 21:15
      U nas pomógł dopiero DEBRIDAT (na receptę) wcześniej nie pomagała ani woda
      koperkowa, ani infacol, ani Esputicon.....
      • gosia_olenka Re: kolka 31.03.05, 21:18
        Hej, u mnie też Debridat. teraz moja Ola ma 5-ty miesiąc i dalej podajemy ten
        syrop.
        • kingusi Re: kolka 01.04.05, 09:22
          my tez debridat!!!
          • magda270519761 Re: kolka 01.04.05, 10:04
            u nas też dedridat , mała ma 5 tg , ale ogólnie jest bardzo marudna i płacząca
            cały dzień i sama już nie wiem czy to kolki czy to jej natura , a co do kropli
            to jak był u nas lekarz prywatnie ( dodam , że b. dobry , od niemowlaków) to
            powiedział , że te epusticony itp. to trzeba podawać 4*4 krople minimum , a mi
            na rejonie kazała 2*1 krople , tak wygląda państwowa opieka , a ten środek z
            niemiec co tak wszyscy chwalą to podobno zbliżony skład , tylko zauważ jak oni
            dają dużo kropli , dodam , że zapisał mi jeszcze robiony syrop w razie ataku i
            jak to niepomaga to czopki luminal , które uspakajają i usypiają , nie którzy
            są przeciwni im , ale jak by same miały kolke ze 3 godz. to by same sobie
            włożyły , żeby się nie męczyć , oczywiście czopek można tylko 1 dziennie i to
            przy silnym ataku , kiedy nic nie pomaga , no i po tym czopku po wyspaniu się
            gazy odchodzą jak trzeba magda
        • madzia9916 Re: kolka 01.04.05, 15:11
          Mam 3,5 mczna Emily i kolki odeszły w zapomnienie. A Debridat to na b. silne
          kolki, poprostu trzeba to przeżyc, wiem, ze to trudne.
    • madzia9916 Re: kolka 01.04.05, 15:09
      Kolki same miną, jest dużo preparatów, ale tak naprawdę to nic nie pomaga w
      100%.Ja uzywałam Infacolu i uwazałam na to co jem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka