Dodaj do ulubionych

Bebilon czy bebiko omneo?

14.04.05, 21:02
Dziewczyny,dzisiaj dostałam poradnik żywieniowy nutricii,a tam zalecane
wszystkie produkty tej firmy,oprocz mleka bebilon(o którym ani słowa).Trochę
mnie to zdziwiło,na co dodatkowo miał wpływ fakt,ze od jakiegos czasu na
puszkach bebilonu przyklejone są nalepki'wkrótce nowe opakowanie!'za kilka
dni przechodzimy na mleko nastepne i zastanawiam się czy czasem nie lepsze
będzie omneo...Dzwoniłam w tej sprawie na infolinię,ale sie nie dodzwoniłam.
Więc do was kieruje pytania-czy wiecie co z bebilonem sie dzieje?Co sadzicie
o bebiko omneo-czy warto zastapić nim bebilon?Dodam,ze mój mały jeszcze ulewa
mimo,że za kilka dni skończy 4 miesiące,a omneo podobno pomaga z tym walczyć.
Co o tym myslicie?Pozdrawiamy gorąco-Aga i Kubuś.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Bebilon czy bebiko omneo? 14.04.05, 22:29
      Podawałabym bebilon jako kontynuacje tym bardzie, że jest 3 po 1rż. i dziecko
      juz go pije. Tym co w poradniku nie przejmuj się, a opakowania zawsze przecież
      można zmienic. Jak masz problem z ulewaniem to zastosuj NUTRITON tej samej
      firmy. Nie wiem czy wiesz ,ale bebiko omneo jest mlekiem hypoalergicznym
      posiada białka serwatkowe. Bebilon jest normalnym mlekiem.Raczej z bebiko omneo
      powinno sie przechodzic po 6mż na normalne mleko - pewnie dlatego użyto bebiko
      za przykład w poradniku, bo ładnie to wychodzi - mam na myśli wzorowy jadłospis
      dla niemowlaka - bebiko omneo, bebiko, bebiko 2R - dzieci nie jedza tak
      książkowo. Zakończe moje wywody tym, co mam nadzieje , że Cie przekona -
      sprawdzonego mleka jeśli dziecku służy ( a ulewać może na każdym jeszcze z
      kilka miesięcy i tez nie bedzie to objaw choroby)nie zmienia się, bo później
      zamiast lepiej mogą być problemy z kupą, wieksze ulewanie, bole brzuszka itp.
      Po co malucha na to narażać.
      • zine.af Re: Bebilon czy bebiko omneo? 14.04.05, 22:41
        Dzięki,chyba masz rację,po co zmieniac to ,co dobre...Zostanę przy bebilonie.A
        na infolinię nutricii i tak zadzwonię,bo ciekawi mnie dlaczego w poradniku o
        nim nie wspomniano.Sa tam wszystkie produkty tej firmy od mleka,przez
        herbatki,soczki po słoiczki,a o bebilonie ani słowa.Pozdrawiam.Aga.
        • bea-ta Re: Bebilon czy bebiko omneo? 14.04.05, 22:48
          Myśle, że chodzi o marketing, bo dodatkową ulotke maja też tylko o bebiko -
          jest droższe niz bebilonu i mam wrażenie, że tego ostatniego nie musza tak
          reklamować, bo sporo mam podaje bebilon już swoim pociechomsmile. Wiem, bo kiedyś
          poprosiłam o wszystkie materiały informacyjne o ich produktach, nawet o
          mieszankach leczniczych i o bebilonie dostałam jakąs kserokopie zamiast ładnej,
          kolorowej broszurki jak dla bebiko czy bebiko omneo -tym sie chwalą, bo jakąs
          nagrode europejska dostałsmile
          Co do tego ulewania próbowalaś ich Nutriton( proszek w kartonie)? Synowi mojej
          koleżanki bardzo pomógł. Pozdr., Beata
    • tabaluga0 Re: Bebilon czy bebiko omneo? 14.04.05, 22:49
      Ja podaje bebiko omneo choc moj syenk ma 7 miesiecy. I faktycznie nie ulewa, ma
      stwierdzony refluks.Jestem zadowolona z tego mleka bo probowalismy roznych i
      konczylo sie bolem brzuszka.
    • hannajamrozek Re: Bebilon czy bebiko omneo? 15.04.05, 07:14
      Witam. Ja miałam ostatnio ten sam problem. Karmiłam moją mała piersią i
      chciałam przejść na karmienie sztuczne. Zbytnio nie wiedziałam jakie mleko mam
      kupić, więc kupiłam Bebilon 2 i Bebiko Omneo 2(mała skończyła 5 miesięcy).
      Bebilon piła bez zarzutów. Aż się dziwiłam, że tak latwó udało mi się przejśc z
      karmienia piersią, żadnych ulewań, żadnych kolek itp. Jak skończyło mi się to
      opakowanie, wzięłam Bebiko Omneo. i tu skucha. Mała nie chciała go pić,
      wykręcała się, krzywiła i nic. Na szczęście miałam próbki z Nutricii normalnego
      Bebiko 2. Spróbowała i piła je bez zarzutów. także teraz kupuję Bebiko 2, a to
      omneo to tylko dosypuję po 1 łyżeczce do robionego mleka (zamiast 4 łyzeczek
      Bebiko 2, daję 3 łyżeczki + 1 Omneo) i Mała wcina aż jej się uszka trzęsą.

Pozdrawiamy
      Marta i Hania
    • zoe26 Re: Bebilon czy bebiko omneo? 15.04.05, 09:08
      Coś Ci powiewm. Mój synek bardzo duzo ulewał od urodzenia. Najpierw karmiłam
      piersią ale ulewanie było tak uporczywe(brak refluksu) ze pediatra zaleciła
      bebilon AR, po miesiącu przeszłam na bebilon 1 i karmiłam na zmianę Ar i 1 jak
      mały skończył 4 miesiące to powoli przechodziłam na 2 i już nigdy nie miałam
      zadnych problemów z dzieckiem. Ani ulewania ani zaparć. Ja bym została przy
      jednym mleku. niektóre dzieci źle znoszą takie zmiany. A jak Michaś jeszcze
      ulewał to w zależności jak był głodny podawałam najpierw 60 ml Bebilon 1 a potem
      resztę Bebilon AR. Robiłam tak do momentu aż przestał ulewać a skończył dopiero
      w 5 miesiącu.
      Pozdrawiam. Zosia
      • zine.af Re: Bebilon czy bebiko omneo? 16.04.05, 23:07
        Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.Pojawił sie jednak jeden niespodziewany
        problem.Otóz u mnie w miescie nie ma bebilonu!!Własnie kończy sie nam puszka i
        zamierzałam juz kupić bebilon 2,zobaczyć jak zareaguje i wtedy ewentualnie
        radzic na ulewania.
        Najpóźniej w poniedziałek muszę kupic mleko,jeśli sie nie pojawi w sklepach,to
        będe zmuszona przejsc na omneo...
        Próbowałam sie dodzwonic na infolinię nutricii,ale nie dałam
        rady.Przypuszczam,że te chwilowe braki spowodowane sa zmianą opakowania,ale
        żeby nie mozna było dostac tego mleka w 80tys mieście,to juz chyba lekkie
        przegięcie...Pozdrawiam
        • kama6 Re: Bebilon czy bebiko omneo? 17.04.05, 09:17
          Witaj,

ja również polecam Bebilon AR.
          Moja mała nie ulewa po nim i jest najedzona na dłużej bo mleko to jest
          zagęszczone.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka